reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród w Żeromskim

Witam Panie w ten słoneczny (aczkolwiek zimny) niedzielny poranek :)

Girin, Karuzela, jeśli macie pakiety w placówkach typu LuxMed, Medicover, Enel-Med itp, to upierajcie sie przy skierowaniu na usg III trymestru. Ono również jest ważne, lekarz powinien sprawdzić czy dziecko prawidłowo sie rozwija, czy nie ma zachamowania wzrostu, a przede wszystkim sprawdzic wam powinni serce, bo wiele ewentualnych wad serduszka (wypluć i odpukać) uwidocznia się dopiero na etapie późniejszej ciąży. Pozatym usg III trym jest rekomendowane przez Polskie Towarzystwo Ginekologiczne i lekarz nie powinnien go wam odmówić.

Marcepanowa, zazdroszcze ci tego uporządkowanego rytmu dnia/nocy. Mam nadzieje że moja Młoda też taka bedzie, chociaż biorąc pod uwage rewolucje jakie w brzuszku wyczynia to ona do spokojnych dzieciaczków raczej nie bedzie się zaliczała :happy2:.

reklama
u nas spokojna noc, mama i synek wyspani :)

dzisiaj pierwszy raz dalam malemu herbatke z kopru, zobaczymy czy pomoze na brzuszek

Betina ja pije koperek juz od kilku dni :-D zazdroszcze spania nasza max 2h (i to w naszym lozku bo lzeczko paaaaaaaaali :wściekła/y:) przespi i ryk wiec cyc .. jeden drugi i jestem pusta ... tez tak macie ?
Wietrzyłaś już Synalka ?

Jestem ciekawa bardzo czy nasz plan wyjdzie... żeby Dziecię spało w swoim osobnym pokoju :)
Czy będzie mi się chciało tyle razy w nocy wstawać i do niego łazić te "kilometry"- ale plan mam ambitny:-D

Pytanie juz do mamusiek, jakich pieluszek używacie? Pampers czy innej firmy?

Pomału zaczynam kompletować liste zakupów dla dzieciaczka, czy możecie polecic kogoś z allegro u kogo zaopatrywałyście się w pierwsze pieluchy, kosmetyki i innego rodzaju rzeczy dla maluszka? Macie jakieś zdanie na temt firm? J&J, Nivea, inne?

I jeszcze jedno, ile ręczniczków jest potrzebnych dla bobasa (tych z kapturkiem).

Bede wdzięczna za wszelkie opinie, te pozytywne jak i negatywne.

Pytanie juz do mamusiek, jakich pieluszek używacie? Pampers czy innej firmy?

Pomału zaczynam kompletować liste zakupów dla dzieciaczka, czy możecie polecic kogoś z allegro u kogo zaopatrywałyście się w pierwsze pieluchy, kosmetyki i innego rodzaju rzeczy dla maluszka? Macie jakieś zdanie na temt firm? J&J, Nivea, inne?

I jeszcze jedno, ile ręczniczków jest potrzebnych dla bobasa (tych z kapturkiem).

Bede wdzięczna za wszelkie opinie, te pozytywne jak i negatywne.

co do pieluszek to nie kupuj od razu dużych zapasów bo są dzieci które reagują wysypką na niektóre rodzaje... Ja używałam najpierw Huggies newborn, najlepsze dla maluszków u nas były pampers premium care (niestety najdroższe)
Przerobiłam prawie wszystkie dostępne na rynku i Pampers są the best ale drogie, na drugim miejscu Dada z Biedronki, potem Huggies.
Przy malutkim zamierzam dady wypróbować od urodzenia (z Patrycją Dady zaczęłam dopiero chyba w 3 miesiącu życia i do dzisiaj są super) i jeszcze teraz na Patrycji wypróbuję Lidlowe Toujres (czy jakoś tak się pisze:sorry2:)
Z kosmetykami też na początek małe opakowania-co do J&J położna radziła że jak już chcę ich używać to cała seria, bo jak inny będę używała krem, inny balsam i inny płyn do kąpieli to większe ryzyko uczulenia.
Do pupy krem Linomag-ślicznie pachnie i nas zabezpieczył przed odparzeniami.
na pewno kup mąkę ziemniaczaną :tak: do kąpieli krochmalowych w razie problemów albo nawet jako zasypki można używać.

Ręczniki miałam 3, pranie często się robi więc kiedy 1 się suszył, 2 był w użyciu a 3 czekał na wpadkę w tym dniu typu siku zaraz po wyjęciu z wanienki :-D
tu macie dziewczyny analizy różnych produktów dla dzieci-radzę przejrzeć ale nie przejmować się za mocno coby nie oszaleć ;-)
Zapiski Podwojonej:

zakupy będę teraz robiła w sklepie Myszka (sklep internetowy z siedzibą i odbiorem osobistym w Krakowie na ul. Stradom) - najlepsze ceny, bardzo duży wybór. Przy Patrycji godziny spędziłam z listą i analizując gdzie co kupić, gdzie najlepiej, najtaniej a w końcu pojechaliśmy z mężem na ul. Kingi do "Hurtowni" gdzie mocno przepłaciłam :wściekła/y: ale już mi się wtedy nie chciało jechać dalej...

Ja również polecam Sklep z Myszką. Można sobie wszystko zamówić na stronie i tylko odebrać na Stradomiu,albo iść osobiście i powybierać :) Ceny na stronie są identyczne jak w sklepie.

Co do pampersów to również zaopatrzyłam się na razie w małą ilość pampersów ( na pierwsze chwile mam pampers new born 1 ). Zobaczymy jak maleństwo zareaguje na nie.

my używamy pampersów. próbowalismy tez tych premium care ale nie widzialam roznicy wiec uzywamy tych zwyklych
co do ręczników to mamy 2 i zupelnie to wystarcza
krem do pupy linomag - jest super, polecila go pani pediatra z żeromskiego
oprócz tego niezbędna byla sol fizjologiczna do przemywanie oczu bo ropiały

reklama
Do góry