reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród w Żeromskim

Marcepanowa nie ukrywam, że w 100% zgadzam się z Twoją ulubioną Siostrą:)
Przez ostatnich kilka tygodni naprawdę nie miałaś łatwo i Maleńka chce Ci podziękować, że się nie poddałaś :)
No i dzięki Twoim relacją My bardzo dużo zyskałyśmy więc w ogóle :) Teraz powinnaś mieć już tylko z górki!:)

reklama
ja nie nastawialam budzika bo o prawdziwym mocnym snia moglam w szpitalu tylko pomarzyc ;) wiec młody jadl na oko co 3 h. dopiero w domu zaczełam mocno pilnowac tych przerw zeby byl jakis rytm i poki co niezle nam to wychodzi. mamy schemat co 3 h przewijanie, karmienie i albo sen albo synek sobie leży i ogląda świat, ew. wymaga troche poprzytulania/ponoszenia.
w nocy robimy juz przerwy na jedzenie ok 4,5h bo ladnie przesypia

Gratuluje wszystkim szczęśliwym mamusiom !!!

Nas rozłożyło w łóżku jakieś bakteryjne paskudztwo :( Na szczęście z jednodniową gorączką ale kaszel jest nie do wytrzymania, no i katar...

Dziewczyny, czy wszystkie robiłyście USG III trymestru (takie dłuższe z opisem)? Bo moja nowa pani dr., stwierdziła, że jak pierwszego trymestru i połówkowe było ok to, że nie ma potrzeby...dziwne :confused:

Gratuluje wszystkim szczęśliwym mamusiom !!!

Nas rozłożyło w łóżku jakieś bakteryjne paskudztwo :( Na szczęście z jednodniową gorączką ale kaszel jest nie do wytrzymania, no i katar...

Dziewczyny, czy wszystkie robiłyście USG III trymestru (takie dłuższe z opisem)? Bo moja nowa pani dr., stwierdziła, że jak pierwszego trymestru i połówkowe było ok to, że nie ma potrzeby...dziwne :confused:

Też to usłyszałam jak spytałam o USG III trymestru:confused:czyżby od tej samej pani dr? ja mam jeszcze troszkę czasu to będę myśleć, ale wydaje mi się że w III trymestrze sprawdza się rzeczy, których wcześniej się nie sprawdzało?

Karuzelko, to ta sama pani dr. :tak: Obgadałam to z moim mężem i raczej idziemy zrobić, chce mieć spokój ducha:-D Pani dr. wywarła na mnie dziwne wrażenie, mam nadzieje że po prostu nie najlepiej się orientuje w nowych pacjentkach i z czasem to się zmieni. Na kiedy masz planowana kolejna wizytę?

Przede mną też trochę czasu, ale my na pewno to USG zrobimy :)
Tym bardziej, że my nie mamy usg na każdej wizycie tylko właśnie te 3 podstawowe ;-)

Dzień dobry :-),

My dzisiaj jak w zegarku, 3 h snu, 10-15 min jedzenia, 3 h snu, 10-15 min jedzenia... Dziewczyny, zawsze wydawało mi się, że opieka nad noworodkiem pochłania cały czas, ale wcale tak nie jest :rofl2:. Wiadomo, że musi być cycek cały czas w zasięgu dzidziorka, ale jak się nakarmi, to bobas śpi, a mamusia ma chwile dla siebie :happy:.

Girin, zdrówka życzę!! Uważaj na kaszel w ciąży! O ile katar, czy kichanie są "bezpieczne", o tyle kaszel może wywoływać skurcze macicy...

He he he Marcepanowa to chyba jednak dużo zależy od Dzidzi;-)
Nie każda chce tak ładnie współpracować jak Twoja ;p

reklama
Ciężka noc za nami od 22-4 co chwila cyc i drzemka ...
U nas tak kolorowo nie ma z tym 3h spaniem, a budzika nie trzeba nastawiać wierzcie ;-)

Girin zdrówka życzymy :-) co do usg ja nie robiłam

Do góry