reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

reklama
Cześć dziewczynki:)

Żabka - trzymam kciuki za Was, nie stresuj sie!!!
Marcepanowa - no to dobrze, że udało Ci się ustalić tą cesarke na 18.03 oby ustawa o macierzynskim weszłą z dniem 1.09 i będziemy mogły być z dzieciakami rok.

a ja tak kukam, kukam i wyczekuje opowieści naszych świeżo upieczonych mam: Aninek, Betina..... ale Wam dobrze, pociechy już zapewne tulą się do Was:-)

hej!
ja się umówiłam na konsultację przedporodową na 21.03, to będzie mój 36 tydzień, zrobią ktg i zbada mnie lekarz. Oby najpóźniej do 38 tyg wyznaczyli cesarkę bo już nie daję rady :( tak puchnę i wszytsko boli..

też idę na SR, poznacie mnie po największym brzuchu hehe :D

Agus widzę, że jesteśmy dokładnie w tym samym momencie ;) Ja jestem umówiona na ktg na 18.03 i 22.03, a 22go mam już mieć wyznaczony termin cesarki. Chociaż Ty z bliźniakami pewnie będziesz pokrojona wcześniej, bliźniaki to chyba gdzieś w 37 tygodniu uwalniają. Pewnie się miniemy w szpitalu.

Witam, z samego rana ;) To sobie pospałyśmy, noc odespana :D

Zabka
, trzymam kciuki!!! Mocno, mocno :D

eve, moja Pani dr. z Żeromskiego też w ciąży i już ostatnio mi mówiła, że się wybiera odpoczywać i teraz trochę się boję kto ją zastąpi :-(

Marcepanowa, gratuluje fantastycznych wyników! Biedulko, jak Ty wytrzymujesz w tym szpitalu to nie wiem...

Agus, tak właśnie myślałam, że największy brzuszek należy do Ciebie :D Siedziałam za Tobą pod oknem...chyba :sorry:

Rety dziewczyny - jak tak czytam to aż się sama zaczynam stresować Waszymi porodami :)
Ale aż Wam też zazdroszczę, że jeszcze chwila i już będziecie szczęściarami Mamami :)
Ja sama nie mogę się doczekać :)

Ja mam to samo! Normalnie na bieżąco śledzę Wasz wątek stresuje się razem z Wami i czekam na kolejne opisy porodów....A ja dopiero na początku tej drogi!!! Poród dopiero we wrześniu:-)

Trzymam za Was wszystkie kciuki - oby wszystko poszło gładko i mało boleśnie a dzieciaczki rosły zdrowo!!! Teraz w kolejności to chyba: Zabka253 , Marcepanowa, Pikoik, _Moni_, Eve, Wiolkast.... kogos ominęłam?

Marcepanowa
gratuluje super wyników! Pozytywne myślenie jednak sprawia cuda!!!

Pozdrawiam Was ciepło! Oby do WIOSNY!

hej! mam tygodniowe zaległosci ale nie ma kiedy nadrobic
krotko na razie napisze tylko ze probowalam rodzic naturalnie (dosyc dlugo bo od pierwszych tych lekkich skurczy minęło ok 20 h), niewiele brakowalo (byl juz 9 cm) a by sie udalo. ale mlodemu zaczelo spadac tetno bo owinal sie pepowina i szybko skonczylo sie cesarka. na szczescie synek jest sliczny i zdrowy :)
walcymy z karmieniem, moje piersi sie powolii regeneruja
co do szpitala to wszystko super - lekarze, polozne, pielegniarki, warunki. naprawde nie mam zastrzezen (no moze oprocz tego ze dla mlodej mamy bycie z dzieckiem od samego poczatku non stop w szpitalu to duze wyzwanie, szczegolnie po CC. I jeszcze ile położnych, tyle rad.. często sprzecznych ;) )
. jak cos to pytajcie :)

betina gratulacje! dobrze ze wszystko szczesliwie sie skonczylo i maly caly i zdrowy;-) to najwazniejszr ze juz razem jestescie, uff my tutaj wyliczamy ktora nastepna:-D jak znajdziesz czas to napisz jak sie u Ciebie zaczelo bo chyba to nas nurtuje i martwi najbardziej zeby tylko nie przegapic tego momentu hihi

magdzia zleci Ci szybciutko i juz niedlugo bedziesz odliczac tak jak my hihi.

marcepanowa dobrze ze juz sie u Ciebie poprawilo, chwila spokoju przed tym waznym dniem, co sie wycierpialas to Twoje. ale najwazniejsze ze to juz koncowka.
a z tego ostatniego nawalu porodow to duzo bylo cesarek? mas jakies przecieki? bo tak mi sie wydaje ze im statystyki podskocza.

a tak wogole to pamietajmy zeby po porodzie napisac opinie na tej stronie o szpitalach chyba sie nazywa gdzierodzic.info zeby przyszlym mamom bylo latwiej podjac decyzje:-D ja zanim trafilam tutaj to tam szukalam jakichs informacji a opini bylo niewiele a szkoda bo mozna tam zachwalac do woli

Betina gratulacje!!
Czekam na szczegółową relację, jak będziesz miała więcej siły i czasu. Interesują mnie głównie kwestie cesarki i tego jak w szpitalu było po, jak z laktacją, jak długo cię trzymali w szpitalu itp. Pamiętasz może jaki lekarz Cię kroił?
Kurcze, dla mnie to już drugie cc, a zaczynam się bać chyba bardziej niż przed pierwszym:szok:.

Marcepanowa -gratuluje super wyników

Zabka253 - trzymamy kciuki za Was:-)

betina79- ogromne Graaatulacje !!!!!

Ja jak pisałam już jestem po porannym KTG, które nie wykazały żadnych skurczów a zapis bardzo ładny. Następny zapis w czwartek. Później byłam na wizycie u mojej Pani Gin, która badając mnie stwierdziła że Maja już szykuje się na świat (rozwarcie na 2 palce) :-) Mówi, że prawdopodobnie do niedzieli urodzę :-D Ja oczywiście przerażenie w oczach, że to już czas :-D No nic trzeba odpoczywać i czekać.

reklama
Girin bo to ta sama P.Dr co moja :-)

Betina- jak to jest po porodzie w domu? W sensie czasowym jestes zabiegana bez odpoczynku przez caly dzien? Dzialasz tylko przy Dzidzi czy gotujesz obiady i sprzatasz w domu? Pytam dlatego, ze najprawdopodobniej zostane na domowym stanowisku sama po porodzie, bo M nie moze miec teraz wolnego, a ja nie za bardzo chce pomocy ze strony Mam. Dam sobie rady?

Do góry