reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

reklama
betina gratulacje. Ale sie umeczylas! Najwazniejsze ze Maluch caly i zdrowy. Zycze duzo sily i cierpliwosci zwlaszcza w pierwszych dniach ;)

Dziewczyny co do becikowego to my jestesmy na etapie zalatwiania wiec jak sie z tym ogarniemy to dam Wam znac :) Poki co wiem tyle ze oba panstwowe i krakowskie zalatwia sie w urzedzie miasta. My rejestrowalismy Ole na os. zgody i tam mamy zlozyc dokumenty.

Ciekawe jak tam aninek?

Trzymam kciuki za oczekujące :)

na allegro sa takie papierki specjalnie do badana ph pochwy, maja mniejszy zakres ph i sa dokladniejsze (ph4-7) kosztuja ok 30 zl, ja juz raczej nie zakupie ale dla tych ktore maja przed soba jeszcze dlugo czekania to sprzedajacy nazywa sie np ultramedic-eu

Aguś_86 - konsystencja tego jest dość zwarta, wrzuć hasło w google grafika i jest kilka zdjęć, możesz porównać czy to to. Może to tylko śluzowa wydzielina, czop zazwyczaj ma taki kolor "herbaciany" ale to też nie reguła.

Bombek, dzięki, poczytałam, pooglądałam.. no i jestem pewna że to to..niektóre babki rodzą po 2 tyg a niektóre następnego dnia! zaczynam się bać..

Dziewczyny a zabierałyście/zabieracie do szpitala coś do pielęgnacji pępka czy położne dobrze się nim zajmują/zajmą? :)

I pytanie takie z tych niezbyt mądrych- kiedy zakłada się majtki i podkłady poporodowe? Zaraz po porodzie, czy po jakimś czasie?
:-pDziwne przemyślenia się mnie ostatnio imają ;)

ja spakowalam octenisept i waciki bo jak przyjdzie mi zostac z bakiem w nocy sam na sam to wole byc przygotowana na ka zda ewentualnosc, mam tez sol fizjologiczna do buzki i oczkow;-)

ja nie miałam nic do pepka...odpadl nam przedwczoraj wiec prawie po 3 tygodniach. Polozne po kapieli psikaly octeniseptem.
Podklady poporodowe daja zaraz po porodzie...a swoje zakladasz juz z majtkami na poporodowej sali. No bo jeszcze przynajmniej 2 h jestes na porodowej z dzidziusiem i wtedy polozna daje podklady i jeszcze sprawdza co i jak tam sie dzieje i naciska brzucha zeby wyszly wszystkie skrzepy(to jest cos bardzo nieprzyjemnego wedlug mnie - no ale trzeba).
Jak przyszlam na poporodowa to przywiezli dziecko a ja poszlam sie wykapac i pozniej juz zalozylam swoje majtki siatkowe i 'pampersa' :D

reklama
witam:)
ktg zaliczone:)zapis w porzadku,zadnych skurczy:dry:wody w normie podczas badania wylecialo ze mnie bardzo duzo sluzu i troszku krwi.rozwarcie na paluszek.nastepna wizyta we czwartek. bedzie to 6 dzien po terminie.
margosia ja nie mam nic do pepka. najwyzej moj mi dowiezie jak bedzie trzeba:)
agus 86 ja wczoraj tez ogladalam te zdjecia czopu bo tak jak u ciebie od wczoraj leci ze mnie duzo sluzu.

Do góry