reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Dziewczynki drogie, temat kosmetyków dla maluchów mnie spędzał przez jakiś czas sen z powiek bo tyle się naczytałam o uczuleniach, brrr. Ostatecznie zdecydowałam się, na mydło w płynie Biały Jeleń (w rodzinie odżyły wspomnienia) i proszki do prania też tej firmy. Do mycia główki kupiłam szampon Hipp i oliwkę też mam Hippa. Podobno z tym szamponem to nie przesada bo pozwala uniknąć ciemieniuchy - zobaczymy. Dostałam też krem Penaten od koleżanki, bo dla jej synka był najlepszy.
Z tego co wiem pierwsze kosmetyki naszych dzieci to będzie seria NIVEA, bo takiej używają w Ż. No zobaczymy, mam nadzieję, że dzieciaki nie reagują alergicznie na zmianę kosmetyków.
A co do wyprawki - moja torba też już gotowa, chociaż cały czas mam wrażenie, że i tak czegoś mi zabraknie. Ja do waszych list dorzuciłam jeszcze wygodną poduszkę dla siebie i smoczek dla małej - bo mimo, że zamierzam karmić piersią, to bardziej doświadczone koleżanki mówią, że lepiej mieć jednak na wszelki wypadek jakby maluch chciał koniecznie popłakać bez większego powodu :)

reklama
A i waciki do przecierania dziecku buźki mogą się przydać :) Położna, z którą rozmawiałam mówiła też o pieluchach tetrowych minimum czterech, ja biorę 8 ;)

jeśli chodzi o smoczek to w szpitalu jest zbędny...jeśli chcesz karmić piersią to przez pierwsze doby przystawiasz malucha praktycznie cały czas do piersi bo inaczej nie pobudzisz laktacji...w nocy co 3 h musisz budzic dziecko zeby je przebrac i nakarmic w dzien tez..a w zasadzie wiekszosc dzieci wisi caly czas na cycku. Dzieki temu ja np nie mam problemow z mlekiem...mam dokladnie tyle ile trzeba zeby Mała się najadła.

Mi te próbki poprostu nie są dane, czekałam ponad miesiąc i napisałam im @, że nie otrzymałam próbek itp. Napisali, że przepraszają bla bla bla... i powtórka z rozrywki :no:

Właśnie zakupiłam te bella mamy 5 paczek z myślą że nie zaszkodzi mieć wiecej i cześciej zmieniać ...
CO do płynu też używam ziaji i nie wiedziałam czy po porodzie też ja wziąć bo część dziewczyn pisało, że zaleca się białego jelenia... Jednym słowem : Oczekująca idę w Twoje ślady :-)

Zaraz po porodzie przyszła Pani i powiedziała żeby broń boże nie zmieniać środka którego się uzywało bo może poprostu uczulić albo coś no a jednak przy nacinaniu jest tam rana a poza tym bardzo łatwo o infekcje to po co jeszcze narazac sie zmieniajac srodek do pielegnacji. a co do pieluch dla mam:D to ja w domu jeszcze przez kilka dni uzywalam ich szczegolnie w nocy bo w dzien uzywam juz normalnych podpasek

Oczekująca no to pogratulowac pokarmu:)
Mam nadzieję, że u mnie też tak będzie. Bardzo mi zależy na tym, żeby karmić dziecko piersią. a nie MM.

Moim marzeniem jest karmić Małą piersią jak najdłużej. Niestety w mojej rodzinie to marnie wychodziło. Dlatego zdecydowałam się na poród w Ż, bo tam panuje "terror laktacyjny" i może mnie się uda :D

reklama
Do góry