reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Moja córka ma straszne problemy ze skórą jest strasznie suchutka bo miała mało wód w brzuszku...i położna zaleciła kąpiele w krochmalu a później oliwkować maleństwo, i kąpię tak już tydzień i widzę dużą poprawę, ale jeśli dziecko urodzi się ze zdrową skórą nie wysuszoną to ja proponuję płyn do kąpieli 3 w 1 J&J...nie ma co od razu używać płynów typu oilatum bo one są dla dzieci z problemami skórnymi

reklama
Znaczna część dzieci - nie wiem czemu ma uczulenie na J&J i podobno równie dobre a mniej uczulające są płyny Hipp...

Dziewczyny otwarłam dziś oczy i pierwsze o czym pomyślałam to żurek :) Jakiego sobie smaka narobiłam na ten żurek,że zaraz popędze do sklepu albo kwaśniceeee z zeberkami. To chyba pierwsza taka moja zachcianka w okresie ciąży . Lepeij późno niż wcale :-D

Wesolutka - wchodze na forum i tylko patrze czy już są opowieści porodowe od Ciebie :)
Hmm... aninek - czy Twoja mała kruszynka postanowiła wyjść ??

Znaczna część dzieci - nie wiem czemu ma uczulenie na J&J i podobno równie dobre a mniej uczulające są płyny Hipp...

Też dużo słyszałam o tym, że J&J uczulają. Kupiłam trochę z Linomagu i trochę z Hipp a J&J mam próbki.

Dziewczyny otwarłam dziś oczy i pierwsze o czym pomyślałam to żurek :) Jakiego sobie smaka narobiłam na ten żurek,że zaraz popędze do sklepu albo kwaśniceeee z zeberkami. To chyba pierwsza taka moja zachcianka w okresie ciąży . Lepeij późno niż wcale :-D

To teraz mnie narobiłaś smaka na żurek!!! Mąż znowu będzie zły, bo nie lubi (nie wie co dobre) :D

Wczoraj byliśmy przypadkiem w Realu i oczywiście musiałam przejść przez dział dzidziusiowy :) Kupiłam sobie paczkę Pampersów i taki mały zestaw Huggies (23 pieluszki, chusteczki i bawełniane ręczniczki)...Mój tylko mruczal pod nosem, że kto to widział tak wcześnie pieluchy kupować, odwrócił się a za nim stała para z nieco mniejszym brzuszkiem jak mój i mieli cały wózek pieluch :D :D I już nie mruczał :D

Też dużo słyszałam o tym, że J&J uczulają. Kupiłam trochę z Linomagu i trochę z Hipp a J&J mam próbki.
Mój tylko mruczal pod nosem, że kto to widział tak wcześnie pieluchy kupować, odwrócił się a za nim stała para z nieco mniejszym brzuszkiem jak mój i mieli cały wózek pieluch :D :D I już nie mruczał :D

Ja zamówiłam sobie próbki J&J, ale coś dotrzeć do mnie nie mogą...

Mój mężulek też ostatnio mruczy coraz bardziej :p:p zwłaszcza jak wchodzi na swoje konto a tam tylko przelewy na Alllegro :-D:-D ale powoli oswaja się z myślą, że lepiej już nie będzie:-)

Do mnie próbki szły chyba 2 miesiące :/ Już myślałam, że nie dojdą.

A co do konta. W drugim miesiącu ciąży założyłam "fundusz dzidziusiowy" :D Mąż był zobligowany przelewać na fundusz określoną kwotę. Pieniążki leżą na moim koncie i się biedak nie denerwuje ile i na co schodzi :D :D W przeciwnym wypadku by już zawału dostał :D :D :D

próbki idą równo 30 dni:) też zamówiłam i moja córka nie jest uczulona...

podkłady używałam Bella mamma czy jakoś tak a do okolic intymnych używam od zawsze płynu do higieny z ziaji i kazali używać tego samego no i dodatkowa 2 razy dziennie podmywałam się tantum rosa

próbki idą równo 30 dni:) też zamówiłam i moja córka nie jest uczulona...

podkłady używałam Bella mamma czy jakoś tak a do okolic intymnych używam od zawsze płynu do higieny z ziaji i kazali używać tego samego no i dodatkowa 2 razy dziennie podmywałam się tantum rosa

Mi te próbki poprostu nie są dane, czekałam ponad miesiąc i napisałam im @, że nie otrzymałam próbek itp. Napisali, że przepraszają bla bla bla... i powtórka z rozrywki :no:

Właśnie zakupiłam te bella mamy 5 paczek z myślą że nie zaszkodzi mieć wiecej i cześciej zmieniać ...
CO do płynu też używam ziaji i nie wiedziałam czy po porodzie też ja wziąć bo część dziewczyn pisało, że zaleca się białego jelenia... Jednym słowem : Oczekująca idę w Twoje ślady :-)

reklama
Nie wiem czy komuś się to przyda, bo dla mnie to już będzie chyba za późno, wklejam link do darmowego badania USG 4D:
http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-dzien,artykul,1677996,1,bezplatne-usg-i-usg-4d,index.html
Moja znajoma skorzystała z tego w zeszłym roku i była zadowolona :D

Do góry