reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Poród w Żeromskim

reklama
aninek to ile dni przeterminowana będziesz na kolejnym ktg? Bo ja jestem zapisana na przyszly tyg i ciekawa jestem czy przypadkiem nie beda chcieli mnie juz zostawic w szpitalu..

A dzisiaj pani gin mnie "pocieszyła" mówiąc że u mnie na dole wszystko dalej pozamykane na 4 spusty ;)

CO tu taka cisza???

Ojjj Betina to nie zanosi się raczej na szybkie rozwiązanie, ale wiesz może okazać sie że jutro sytuacja się zmieni... są kobiety które mają już z 2 miesiące przed porodem rozwarcie a są i takie co nagle i po sprawie :)

cisza rzeczywiście, aż dziwne...
Marcepanowa, co tam u Ciebie? jak dziesiejszy humor?

Dziewczyny kiedy wasze dzieciaczko obruciły sie głowką do dołu? Ja od kilku dni straszne napieranie tam w dole czuje, i zastanawiam czy czy to Młoda tak się kręci i wierci, czy może juz się ustawia w pozycje? To możliwe na etapie 24-25 tygodnia?:rofl2:

Aaa i dziekuje za listy i wszytskie inne podpowiedzi :). Pomału zaczynam zbierać wszytskie informacje i zapisywać je w exceliku ;)

Być może jest już główką w dól, ale ma chyba jeszcze tyle miejsca, że może się pewnie obracać i zmieniać ustawienie. Choć nie jestem pewna. U mnie na wizycie w 30 tygodniu Pani doktor potwierdziła, że syn przyjął pozycję startową :)

U mnie na USG połówkowym mała była z głową do dołu, dość nisko usadowiona ( więc był problem- przestałam uprawiać ścieranie podług na kolanach), potem obróciła się pupą koło 28 tyg ( więc też był problem- powróciłam do pozycji na klęczkach), a potem się obróciła głową w 32tc i już tak jej zostało.
Ale powiem szczerze, że ja tych ruchów u siebie nie wyczuwałam i moje obserwacje były zgoła inne niż wyniki USG.
Generalnie mówi się, że u pierworódek zajęcie pozycji ustala się do 32tc, potem rzadziej się zdarza obrócenie ( ale z praktyki koleżeńskiej wiem, że u wielu dziewczyn nawet w I ciąży dziecko się potrafi i w 2 tyg przed porodem obrócić do właściwej pozycji).
W zasadzie obrót na właściwą pozycję jest wynikiem dojrzałości zmysłowej płodu ( o ile budowa mamy i ilość wód płodowych mu na to pozwalają).

Odsuwam żaluzje antywłamaniowe, a tu mnie powitało takie piękne, pomarańczowe słońce odbijające się od tafli Stawu Płaszowskiego ( zupełnie wodnego, niepokrytego lodem)....mmm, gdyby nie termometr za oknem byłabym pewna, że to już wiosna zawitała:-).

Słonecznego dnia Kobietki i która ma rodzić - niechaj rodzi! :-)

Betina w środę zaczął mi się 40 tc więc będzie to równy 41 ... ale się okaże co będzie w poniedz wizyta :szok: do dziś mam l4 i nie ma mowy żeby mi od jutra poszedł macierzyński !!!!!!!!!!!! :eek: no chyba że urodzę ;-)

Eve my jeszcze nie dorobiliśmy się rolet do okien dachowych nie wiedziałam co się dzieje, że tak jasno :-D super

Betina męża pod pachę -> na spacer i do zobaczenia na Ż :-D hehehehe :)

wzzajemnie miłego dnia :-)

reklama
Cześć dziewczyny :happy2:,

Faktycznie, pogoda piękna, przyszłam do szpitala zimą, wyjdę na wiosnę :-D.
Kalitka, dziękuję za troskę :happy2:. Czuję się dobrze, dzisiaj dostałam wyniki krwi, próby wątrobowe mi się poprawiły. Jest jeszcze realna szansa, że wyjdę stąd przed porodem i wrócę na cc 18.03., więc jestem pełna pozytywnej energii, mimo kolejnego weekendu w szpitalu:happy2:.

Dzisiaj byłam odwiedzić koleżankę z pokoju, która rodziła we środę.
Dzidziuś piękny 4100g, włosy około 2-3 cm :-D. Muszę Wam powiedzieć, że te sale poporodowe wyglądają na prawdę ładnie, są takie czyściutkie, wyremontowane, łazienki fajne...
Jedyny minus to tylko to, że w związku z falą porodów są po 3 łóżka w pokoju, a przecież z założenia sale miały być 2 osobowe, więc jak są 3 łóżka i 3 łupinki z dzidziusiami jest trochę ciasno...:-(

Do góry