reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

ooooo Gocha a Ty jak się czujesz, bo Ty też już na "wylocie" ?

Mnie właśnie przeraża ten terror, bo też o nim sporo słyszałam ... nie dajmy się zwariować .... muszą jak coś dokarmić dziecko łaski mi nie zrobią ! i jak Gocha pisze nie załamywać się tylko myśleć pozytywnie ...

reklama
Gochaa07, jeszcze raz gratulacje? A czemu zdecydowali sie na cc? Nierowne bicie serduszka, zle ulozenie Adasia?
Marcepanowa, czy mozna po wszystkim przyniesc personelowi jakas kawke i czekoladke? Tak z obserwacji jak to widzisz? Nosza cos szczesliwi rodzice? Pytam, bo wiem ze kiedys nie bardzo bylo to mile widziane :p
betina79, czuje ze to juz tuz tuz :) A kawaler bardzo duzy!! :)
aninek jestesmy jestesmy. Tylko odsypialysmy nocke :) I czekamy bo moze byc to w kazdej chwili...
eve, aninek jak wczoraj mielismy probe generalna to tez sie zestresowalam, moze tez adrenalina zatrzymala akcje ;) Takze z jednej strony sie chce bardzo, a zdrugiej strony nowa sytuacja i stres jest ;)
katarinna, ja akurat sie pisze na ten terror laktacyjny, bo u mnie w rodzinie jakos nie szlo to karmienie piersia. A chcialabym zeby Olka chociaz troche mojego mleczka dostala ;)
Gochaa, na SR polecały laktator medela i ze sa tez do kupienia w sklepie medycznym przy szpitalu, wiec moze dlatego aventa krytykowaly. Ja tez mam aventa i zobaczymy jak sie sprawdzi. Swoja droga to jak nie ma pokarmu to chyba kazdy laktator bedzie do dupy bo co ma odciagac? :p

Adrenalina robi swoje ... każdy się boi to normalne ....
ja znowuż jakaś pobudzona dziś jestem ! nie mogę sobie miejsca znaleźć ... Mój miał odkurzyć e gdzie tam wzięłam się za to ja ;-)
Też się nad tym zastanawiałam "nad odwdzięczeniem się" bo pisała o tym chyba Ania4848 lub Natalka (która już od hohoho się nie odzywa), ale wydaje mi się że kawę, czekoladki -> ja akurat myślałam o jakimś koszu zostawi M u nich w pielęgniarskim w dniu wypisu ;-) jakoś będzie musiał sobie z tym poradzić ...
Dziewczyny kurcze ja nawet nigdy nie włączałam internetu w tel :zawstydzona/y: wstyd się przyznać no ale nie miałam takiej potrzeby i tak się zastanawiam czy Mojego nie przeszkolić z tego forum dziś wieczorem ;-) żeby dał Wam znać ...

wesolutka zdecydowali się na cc przez ktg...wychodziło bardzo nierówne..raz lepiej, a raz całkiem słabo...i w środę rano po kolejnym długim zapisie stwierdzili że nie ma co czekać...

nie ważne że laktator nie ma co odciągać...trzeba odciągać :) zasada 7 min 5 min 3 min...na zmianę jedna i druga pierś...powtarzają to ciągle :)

O jejku nie było mnie 2 dni i tyle do nadrobienia!!!!!
Coś źle się czułam jakaś słaba byłam i do tego zaczęło mnie boleć ucho!! O zgrozo!!!

Dziewczynki gratuluje ruszenia tej naszej kolejki :) Widzę , że przybyło nam bobasków po drugiej stronie brzuszka!!!

Marcepanowa - normalnie Tobie to wakat trzeba w tvn24 załatwić ehehe relacje na żywo - wielkie dzięki :)

cyt "Dziewczyny kurcze ja nawet nigdy nie włączałam internetu w tel
embarrassed.gif
wstyd się przyznać no ale nie miałam takiej potrzeby i tak się zastanawiam czy Mojego nie przeszkolić z tego forum dziś wieczorem
wink2.gif
żeby dał Wam znać ..."
Aninek normalnie rozczuliłaś mnie tym. Złota kobieta:)

Gratuluje wszystkim dziewcznyną które urodziły ostatnio a tym które jeszcze czekają życzę szybkich i bezbolesnych porodów:-)

Dziewczyny ja właśnie nie wiedziałam jak "odwdzięczanie się" jest postrzegane w szpitalu więc jak podczas pobytu w szpitalu spotkałam położne które były przy moim porodzie to poprostu poszłam i powiedziałam że im dziękuje. One powiedziały że im bardzo miło bo podobno rzadko ktoś mówi "dziękuje". A co do laktatora to ja też miałam ręczny z Aventu i położne mówiły że nie jest to ich ulubieniec bo podobno najlepsza Medela. Ja dwa dni temu odciągałam pokarm ręcznym Aventem i 125 ml czyli cały mój cyc odciągłam w 6 minut:-). Dla porównania szwagierce ściągnięcie jednego cyca elektryczną Medelą zajmowało więcej czasu więc chyba Avent nie jest taki zły:-D.

Boziuuu Ania właśnie spojrzałam na Twój suwak - wow Jagódka ma już prawie 2 miechy :szok: A dopiero co czytałyśmy Twój opis porodu.... jak ten czas leci:blink:
Gartuluje efektów odciągania :)

Dziewczyny sprawdzałam te laktatory na allegro firmy avent i w sumie wyglądają tak samo a mają różne nazwy np. natural, natural comfort, isis, via, napiszcie jakie Wy macie i jakie polecacie.

Dziewczyny sprawdzałam te laktatory na allegro firmy avent i w sumie wyglądają tak samo a mają różne nazwy np. natural, natural comfort, isis, via, napiszcie jakie Wy macie i jakie polecacie.

Ja mam Avent Isis - ale nie mogę póki co wypowiedzieć się na jego temat:-(

reklama
Do góry