reklama
Witam
Ja chciałam zapytać czy w szpitalu Żeromskiego można dostać zzo?? i jeżeli tak to od czego to zależy?? każdy dostaje kto poprosi?? może trzeba zapłacić? :-)
Jesli akurat jest dostepny anestezjolog to mozna, przynajmniej moja dobra kolezanka poprosila i dostala bez problemu. Trzeba tylko byc zdecydowanym i stanowczym ze na prawde chce sie to zzo.
Julianna*
szczęśliwa :)
Oni zachecaja tam żeby rodzic bez zzo, ale jest ono dostepne i bezpłatne.
Remont ciagle trwa
Remont ciagle trwa
3 tygodnie temu rodziła tam moja koleżanka z pracy. Z porodu jest bardzo zadowolona, z pobytu w szpitalu już trochę mniej.
Twierdzi że nie ma co się nastawiać na ZZO, gdyż będąc w szpitalu nie spotkała tam dziewczyny która chciała ZZO i je dostała.
Ona na samym początku porodu powiedziała że je chce, że ma wszystkie AKTUALNE badania. Najpier było za wcześnie na podanie, a potem położna powiedziała że już się nie opłaca podawać bo już poród będzie trwał bardzo krótko (trwał jeszcze 3,5h).
Twierdzi że nie ma co się nastawiać na ZZO, gdyż będąc w szpitalu nie spotkała tam dziewczyny która chciała ZZO i je dostała.
Ona na samym początku porodu powiedziała że je chce, że ma wszystkie AKTUALNE badania. Najpier było za wcześnie na podanie, a potem położna powiedziała że już się nie opłaca podawać bo już poród będzie trwał bardzo krótko (trwał jeszcze 3,5h).
Megami
Bóg jest szaleńcem ;)
Oni zachecaja tam żeby rodzic bez zzo, ale jest ono dostepne i bezpłatne.
Remont ciagle trwa
Dla mnie na szczęście zzo to drugorzędna sprawa.
Nie gadaj, remont ciągle trwa?? A jakieś szczegóły?
czesc dziewczyny ja mam termin na 3 marca i wlasnie dzis dzwonilam do zeromskiego (tam planuje rodzic) , ostatnio tez byłam ale nikt nie miał chwili bo akurat zamieszanie bylo straszne, pani powiedziała tylko zeby zadzwonic i wtedy sie wszystkiego dowiem. Noi po dzisiejszym telefonie dowiedziałam sie ze remont trwa bo coś poszło nie tak i musza jeszcze raz skrobac i malowac sciany wiec sie nawet sie nie nastawiam ze sie zalapie na "po remoncie". Co do znieczulenia pytalam i pani powiedziala ze jest dostepne za darmo. Tyle wiem. Czy któras z was ma tez termin na poczatek marca? Fajnie bylo by sie podzielic wrazeniami bo coraz bardziej sie przejmuje tym porodem a nie mam z kim pogadac. Pozdrawiam
Julianna*
szczęśliwa :)
Ja mam termin na początek kwietnia :-) Fajnie że jest ktoś kto też chce tam rodzic bo straszne pustki na tym wątku... Oby z tym remontem jakoś się w końcu uporali...
Co do zzo to nam na szkole rodzenia połozna powiedziała że mają ok 7 znieczuleń na 200 porodów że niby to pacjentki się nie decydują, ale trzeba być świadomym że tam trudno dostac znieczulenie bo oni bardzo stawiaja na poród naturalny i potem na karmienie piersią.
Co do zzo to nam na szkole rodzenia połozna powiedziała że mają ok 7 znieczuleń na 200 porodów że niby to pacjentki się nie decydują, ale trzeba być świadomym że tam trudno dostac znieczulenie bo oni bardzo stawiaja na poród naturalny i potem na karmienie piersią.
Dziękuje za odpowiedzi odnośnie zzo. ja termin mam dopiero na lipiec to mam nadzieję że wtedy remont już na pewno będzie zakończony. :-) a czy szkoła rodzenia w Żeromskim jest fajnie prowadzona? bo słyszałam że do niektórych nie warto chodzić bo się człowiek nic nie dowie i szkoda czasu i pieniędzy. :-)
reklama
Megami
Bóg jest szaleńcem ;)
Jak masz termin na lipiec to już dzwoń zapytać kiedy mają kolejny cykl spotkań! Ja co prawda sama nie chodziłam, ale podobno fajna, darmowa. Tylko ciężko z terminami i miejscami. Może Julianna się wypowie więcej na ten temat
Swoją drogą, jak położna dobrze poród prowadzi, proponuje pozycje, masaże, prysznic itd to można się bez zzo obyć
Swoją drogą, jak położna dobrze poród prowadzi, proponuje pozycje, masaże, prysznic itd to można się bez zzo obyć