reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

eve ja raczej nie dotrzymam do 17:zawstydzona/y:, termin z usg mam na 10.03, i chyba tak maly bedzie chcial maksymalnie posiedziec, wazy juz 3300 tyle co ja jak sie urodzilam;-) ale tez jestem przeciwniczka jakichs wspomagaczy, ewentualnie ta herbatka z malin, tylko czy ona moze przyspieszyc porod czy tylko wzmacnia miesnie dna miednicy.?

reklama
Pikoik Napar z liści malin (ale nie z owoców czy kwiatów) jest znany i stosowany od stuleci w Afryce, Azji i Ameryce jako środek ułatwiający poród. Polecają go również nasze położne, ale pamiętaj – stosowanie ziół w ciąży trzeba skonsultować z lekarzem. Napar ten można pić od 38. tygodnia ciąży. Pomaga w przygotowaniu mięśnia macicy poprzez uelastycznienie szyjki macicy, co ułatwia jej rozwieranie podczas narodzin dziecka. Dzięki temu poród trwa krócej. Herbatka z liści malin wpływa też na jakość i ilość pokarmu.

Wydaje mi się, że herbata z liści malin może przyspieszyć poród- dlatego pije się ją po 38 tc kiedy Dziecko jest już duże, na początku ciąży może właściwości poronne( któraś z Dziewczyn kiedyś to pisała). Zgadzam się z Aninkiem, że lekarz wie najlepiej czy już można zacząć pić. :tak:

Coś się Marcepanowa też na forum nie pojawia- gdzie Kobietki jesteście???!!!

Dziewczyny powiem Wam jak będzie po wszystkim ;-) bo ja piję 2xdziennie

Ogólnie cisza forumowa :baffled: niektóre dziewczyny mają dziś z rana ktg, ja jem śniadanie i wybieram się na zakupy -> po tantum rose i nałęczowiankę :tak:

cześć Dziewczyny, ja po kolejnym ktg :) Młoda spała przez pół zapisu, a potem się przeciągała. Oczywiście zero skurczy i kolejne ktg za tydzien :p
Oczywiscie mamy czekac na poczatek marca :tak:
ja mysle ze Dziewczyny sa juz po, albo w trakcie porodow. Dzisiaj jeden aparat ktg był na oddziale polozniczym, a w poradni tylko jeden ;)
ja o palkach kwasu mlekowego slyszalam ze sie je stosuje przy roznego rodzaju infekcjach... nie slyszalam zeby przyspieszaly porod :szok:

Wesolutka-córeczka Cię cierpliwości uczy :-).

Kwas mlekowy nie przyspiesza porodu tylko uelastycznia pochwę- przez co staje się bardziej rozciągliwa i podatna na rozciągnięcie.

Właśnie- ja też się muszę ruszyć na jakieś zakupy- jak usłyszałam wczoraj od gin, że akcja może się zacząć zaraz po odstawieniu Fenoterolu....a ja nadal nie mam jeszcze wielu rzeczy dla Dzidzi.

eve, oj tak daje nam porządną naukę cierpliwości :) w sumie od samego początku demonstruje swój charakter i robi Nam psikusy :)
Śmigaj na te zakupy, dużo promocji i wyprzedaży jest :)
Moj mąż się śmieje, że chyba będzie mnie woził w wózku, bo mamy odebrać do końca lutego, a Młoda ani myśli wychodzić ;)

reklama
Hehehehe Wesolutka Moja też całymi dniami śpi ;-) mały leniwiec ... a czy poza brzuszek też tak będzie ? :-D

Betinka wepchamy się w Waszą kolejkę :happy2:
Margosia w zielarskim :-) u Was w Hucie jest koło rossmanna jak al. Przyjaźni :-) ale mnie mama kupowała przy matecznym

Do góry