reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

hehehehe no ja zaczęłam też od pościeli
Pikoik co do skurczy wydaje mi się że to sprawa indywidualna ... ja to odczuwam jak ból na okres ... a czasem to takie dziwne ukłucia w dolnej części podbrzusza ... twardy jak kamień brzuchol :-)
Wesolutka jak klęknę to chyba nie wstanę :tak: i będę szorować brzuchem ;-) hehehehe

U nas tatuś chce nas już rozpakowane na weekend w domu ... ale raczej to chyba nierealne ...

reklama
pikoik ja z kolei nie mam żadnych boli, ani twardnienia brzucha.. .wiec albo te przepowiadajace skurcze przede mna, albo nie wystapia wcale:)
aninek ja mam problem z wstawianiem jak leze na wznak :) a tak to w miare daje rade :) posciel zmienialam w weekend, dzisiaj prasowanie bo sie troche nazbieralo i upralam wszystkie narzuty z salonu :)
odstepujemy Wam weekend, moj maz obstawia przyszla srode :)

juz sie nie moge doczekac tego ktg, moja lekarka mnie nie uspokoila wczoraj, czy ktoras z Was ma taka sytuacje ze szyjka sie tak skrocila i jest rozwarcie? nie wiem czy mozna tak donosic do terminu porodu, albo chociaz jeszcze ze dwa tygodnie:zawstydzona/y: uff oprocz tego nic mi nie dolega, nie czuje zadnych skurczy, tylko boli mnie w kroczu ale to ponoc normalne bo sie tam wszystko luzuje. szczegolnie w nocy jak sie przekrecam na drugi bok. a czy po ktg jesli wyjda lekkie skurcze to badaja rozwarcie? czy dopiero jak juz ewidentnie sie cos zaczyna?

pikoik nie nakrecaj sie bedzie dobrze :* Dziewczyny tutaj od dluzszego czasu maja skrocona szyjke, rozwarcie i nawet kilka tygodni mozna z tym chodzic ;) ja akurat naleze do tych co maja szyjke ktora nie chce sie skrocic i powiem Ci ze w 39 tygodniu miala 2,7 cm :szok: a gdzie tam do rozwarcia... :no:
bole w kroczu tez miewam tak jak Ty przy przewracaniu sie z boku na bok oraz przy wstawaniu/siadaniu - i jest to normalne :tak:jak bedziesz na konsultacji po ktg to powiedz lekarzowi o swoich obawach - moze akurat zerknie :)

Cześć Dziewczyny,
Witam Was wszystkie, wczoraj właśnie znalazłam to forum, przeglądając internet o porodówce w żeromskim.
Wieczorkiem siedziałam i czytałam wasze posty... :)
Zacznę może od przedstawienia się naszego dwupacku:) To moje pierwsze dzidzi - Majeczka i jestem aktualnie w 35 tyg + 4 dni. Termin na 23.03.2013r. Z tego co zdążyłam zauważyć Pikoik i Eve jesteśmy w podobnym terminie:).
Mam do was pytanie a propo KTG. Jeszcze nie miałam robionego. Wizyta u mojej gin dopiero za tydzień, stąd zastanawiam się czy się już nie umówić na KTG w Żeromskim. Z własnego doświadczenia wiecie czy są długie terminy, jak to się załatwia (tzn potrzebne jest jakieś skierowanie)?. Jestem świeżynką w tym temacie:).
Z góry dzięki za pomoc. Miłego dnia dla Wszystkich

Moni witaj!! Kolejna Dziewczynka w brzuszku!! :tak: trzymam kciuki, żebyś załapała się na roczny macierzyński ;-)
Na ktg nie potrzebujesz skierowania, przy pierwszej wizycie zabierz ze soba karte ciazy i dowod osobisty. Mozna zapisac sie osobiscie albo telefonicznie - numer podawaly dziewczyny na poprzedniej stronie. Generalnie na ktg najlepiej chodzić po 37 tygodniu ciąży :)

witaj moni:-) jesli chodzi o ktg to wlasnie dzisiaj dzwonilam tel 12 622 9417, umowilam sie na czwartek na 8, nie bylo duzo chetnych, pani zapytala poprostu kiedy mi pasuje, nie trzeba skierowania zadnego, ja chodze do gin prywatnie poza krakowem i nie ma to znaczenia. zadzwon i sie umow poprostu;-) ja mam termin na 20.03 ale moj synus juz chetny do wyjscia:happy2:

Pikoik moja szyjka jest skrócona od grudnia :szok: i jak widzisz kończy się luty a my 2w1 :] więc nie ma reguły ...

Heheheh Wesolutka to czekam do środy na Ciebie i Olkę ;-) lub pójdę w weekend i zajmę Wam kolejkę hahahahhaha ;-)

Moni witaj :-) ja na pierwszym ktg byłam w 38t+6 dniu

reklama
Dziękuje za informację:) to jeszcze się nie umawiam, zobaczymy co mi gin powie na następnej wizycie.
Narazie wszystko z nami ok, a małej dobrze w brzuszku u mamy:-)

Do góry