reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

ojeju jak mnie tu dawno nie bylo, dziewczyny mam pytanie o ktg. mam termin na 20 marca, ale na wczorajszej wizycie u gin wyszlo ze moja szyka juz sie skroccila max i rozwarcie zewnetrzne mam na 1 cm, lekarka niby powiedziala zeby nie panikowac bo to nic nie znaczy, i ze moge ponisic jeszcze trzy tygodnie nawet, albo i nie:-) zastanawiam sie wiec nad zrobieniem ktg, w przyszlym tygodniu to bylby 37 tc,czy to nie za wczesnie jak myslicie? i odrazu jakbyscie mogly mi podac numer do rejestracji, to bylabym wdzieczna
marcepanowa

reklama
marcepanowa tez masz termin na 20, czy mialas juz ktg? czy moze sie wybierasz dopiero? ja raczej do 20 nie dotrwam w dwupaku, ale zobaczymy :-)

nr 12 622 94 17 do KTG.

Ja mam dziś pierwsze KTG u lekarza chociaż termin na 25.03.- cudów się nie spodziewam, bo ostatnio miałam szyjkę na 3 cm, a cały czas przyjmuję tokolityki, ale może czeka mnie niespodzianka :tak:.

A Tobie pikoik szyjka nagle się zmieniła czy już wcześniej się skracała i czy odczuwałaś jakieś skurcze, miałaś dolegliwości ostatnimi czasy?

Cześć dziewczyny :-) ja nie piszę planu, nie miałam nawet zamiaru bo i tak tam wszystko idzie z chwilą ;-) ale pytam bo ostatnio podglądnęłam jedno forum a tam była debata ;-) i tak się tylko zapytałam ...
My po nocy okej tylko że jakaś taka nie wyspana jestem :confused: a chciałam się wybrać dziś do bonarki na jakieś zakupki :rofl2:

U mnie dalej cisza, mąż niepocieszony bo dzisiaj ma 30tkę i chciał syna w prezencie:-) On się już nie może doczekać, a ja jakoś wolę stan w 2paku, ale z drugiej muszę przeżyć tą horror story i potem już tylko dojść do siebie i cieszyć się maluszkiem:) Kolejne ktg mam jutro zobaczymy co tam się zapisze:-) Widzę, że wolno to rozpakowywanie nam idzie:) Co do planu porodu napisałam, ale faktycznie stwierdziłam, że to bez senu jest chyba, żadna nie chce być nacinana, chce skorzystać z zop, nie chce oksytocyny itd, tego ostatniego to się boję najbardziej, mam tylko nadzieję, że położna będzie jakaś ok i się dogadamy.

eve. ostatni raz mialam usg genetyczne 28 stycznia i szyjka byla normalna, tak zreszta cala ciaze, wiec sie zdziwilam strasznie zreszta jak moja gin ze nagle tej szyjki nie ma. wlasniec dzwonilam do szpitala i umowilam sie na czwartek na ktg. nie mialam zadnych skurczow ani nie zazywam zadnych lekow, chyba poprostu czeka mnie wczesniejszy porod, zreszta moja mama mnie urodzila trzy tygodnie wczesniej a to ponoc jest rodzinne, choc nie ma reguly. napisz jak po ktg.

Cześć dziewczyny :-) ja nie piszę planu, nie miałam nawet zamiaru bo i tak tam wszystko idzie z chwilą ;-) ale pytam bo ostatnio podglądnęłam jedno forum a tam była debata ;-) i tak się tylko zapytałam ...
My po nocy okej tylko że jakaś taka nie wyspana jestem :confused: a chciałam się wybrać dziś do bonarki na jakieś zakupki :rofl2:

Jak się przejdziesz po tej bonarce wzdłuż i wszerz to pewnie urodzisz;p

ooooo Margosia po proszę :rofl2:

ale dziś z bonarki nici ;/ biore sie za zmiane poscieli i porzadki w sypialni (mam nadzieje ze juz ostatnie ;))

Ostatnia edycja:
aninek ja nie pisze planu porodu, bo nie wiem co mnie czeka, a ponoc i tak nie rodzi sie wg niego ;) wiem na co mam zwrocic uwage, takze mysle ze bedzie dobrze :)
wiolkast super Ci sie trafilo ze 3 sale porodowe wolne!!! :) w tej zajetej pewnie rodzila Oczekujacaa ;-)
pikoik, jak nie wyjda skurcze na ktg, to nie ma badania ginekologicznego.
monisia_krakow dzien sie jeszcze nie skonczyl, moze maluch jeszcze wyskoczy ;-)
aninek jak sie troche poschylasz, to moze sie cos zacznie. Polozne mowili na szkole rodzenia ze mycie podlog na kolanach pomaga :D:D
u nas bez zmian, Tatus codziennie rano wstaje i mowi "Mloda zostalo Ci ... dni" na dzisiaj 5 :) zobaczymy czy poslucha Taty ;)

reklama
aninek chyba dzisiaj taki dzien na sprzatanie bo ja tez wlasnie wstawilam posciel do prania a tu czytam ze u Ciebie tez porzadki:-)
mysle ze na ktg moze mi nic nie wyjdzie, ale zobacze czy malemu jest dobrze w brzuszku, juz jest tak odwrocony ze nozkami kopie pod biustem, glowa w dol, mam wrazenie ze jakby sie tak dobrze odepchnal to by wszystko przyspieszyl. ;-) dziewczy a mialyscie jakies skurcze przepowiadajace wczesniej jak tak to jak to wyglada?

Do góry