reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Nie było żadnego problemu z nimi ... tylko faktycznie długo czeka się na wysyłkę ok 10 dni ... ja brałam za pobraniem ...
No my braliśmy niebieski bo oboje lubimy ten kolor i jak tu pisałam dziewczynom wcześniej Nasza Mała długo bawiła się z nami w kotka i myszkę ;-)

reklama
Eve materace są różne pianka kokos, czy pianka kokos gryka trzeba sobie wybrać ... jak dla mnie gatunkowo ok co do podusi i kołderki to taka zwykła miękka no ale małe dziecko nie śpi na początku na podusi ;-) koleżanka kupowała i za taki sam komplet dała 60 zł, więc po przeliczeniu ten zestaw wychodzi super :-) poleciłam koleżance i też zamówiła takie ;-) teraz mają więcej wzorów pościeli :tak:

Aninek a jesli chodzi o jakos poscieli to jak ja oceniasz? Pytam bo niedawno siostra sie nacięła na allegro na jakąś pościel dla swoich dzieciaków ktora była strasznie sztuczna i do tego barwila skóre dzidziusia :(. Skonczylo sie na przekleństwach i wyrzuconej w kosz pościeli :eek:. Prałas już ta pościel może?

Nie ukrywam ze cena całego zestawu łózeczkowego jest meeeega atrakcyjna i co najważniejsze mają też białe łózeczko :):)

Tak prałam :-) nic się z tym nie stało, nie rozciągło, nie zafarbiło .... aaaaaa wiem z mojej aukcji jest jeden minus zamawiałam niebieską i żółtą pościel a dostałam dwie niebieskie z tym że ta dodatkowa jest ciut ciemniejsza ale nie chciało mi sie bawić w odsyłanie ...
Białe łóżeczko jest od niedawna bo ja zamawiałam nie było, ja wzięłam słomkę
Jeśli chcecie mogę Wam jutro porobić więcej foto :-D

Witam nowe dziewczyny :)

Aisha
ja równiez do SzR na maj jestem zapisana. Jesli wytrwam do konca to akurat na sam czas porodu sie skonczą zajęcia :)

Aninek, śliczniuchne to łóżeczko twoje, aż miło popatrzeć i smutno ze jeszcze tyle czasu czekania do mojej córuni :(, ale poki co czas szybko leci wiec ani sie obejrze... ;-).

Ahh gdyby ktos z białego prądnika sie ujawnił i miał namiary na jakąś sprawdzona położną srodowiskowa to ja poprosze :)

hmm... czyzby Oczekującaaa wzieło tej nocy? coś dziwnie cicho!!

No Oczekująca miała być na 8 na KTG, ja byłam ok 8 i nikogo nie było więc wydaje mi się że już może jest po wszystkim ;-) tego życzę :-)

Właśnie- ja w ogóle nie rozumiem przydatności tego planu- zarówno ja i M wiemy mniej więcej co chcemy czego nie, a i tak wszystko zweryfikuje chwila- wychodzę z założenia, że nikt mi źle nie życzy i mimo wszystko położna wie lepiej niż ja. Poza tym nikt mi nic nie wykona bez mojej wcześniejszej zgody, bo takie są procedury więc po co pisać plan porodu? Chyba, że to nie o to chodzi i czegoś nie rozumiem ?

Hej dziewczynki:)
Ja właśnie wróciłam z mężem z zwiedzania porodówki. Cieszę się bo będę spokojniejsza gdzie i jak się udać, wiec trochę mniej stresu :) Sale poporodowe były prawie pełne, boziuuuu widok mam z swoimi pociechami przepiekny i jak na tyle dzieciaków straszna cisza. Żadne nie płakało :) Moja Pani doktor pokazała nam 3 sale porodowe i jak dla mnie wszsytko wyglądało ok - rzeczywiście strasznie ciepło tam!!!!

Oczekująca chyba rzeczywiście zaczęła serie porodów bo coś nic nie daje znać.

Co do planu porodu ja też chyba nie będę pisała, raczej nie chce żadnych udziwnień a wydaje mi się , że właśnie wtedy jest przydatny. Jeżeli nie chcemy szczepienia dziecka, konkretną pozycję do porodu itp... zreszą tak jak pisałyście, położne i tak o wyszystko pytają:) no i mamy przy sobie męża lub inna bliską osobę która pewnie wszystkiego dopilnuje. Zresztą jeżeli któraś rodząca ma być spokojniejsza mając taki plan to warto zrobic:)

reklama
Do góry