reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Aninek- a mam pytanie co do tego zestawu łóżeczkowego- czy materacyk i poduszka są w miarę twarde? Wiem, że to ciężko subiektywnie określić ale czy bardzo się wgina po uciśnięciu ręką? Bo jak tak sobie przeanalizowałam to rzeczywiście zestaw wychodzi bardzo fajnie cenowo.

reklama
Cześć ;-) my już po ktg ... wszystko ładnie ... proszę przyjść we wt za tydzień ... czyli rodzić chyba jeszcze nie będę :) bardzo miło i sympatycznie

oczywiście dziękuję Wesolutkiej za opis bez problemu trafiłam :-)

Oczekujaca byłaś na ktg ? mmmm bo ja byłam ok 8 i mnie wzięli ... czy Cię wzięło w nocy
:rofl2:

Eve materace są różne pianka kokos, czy pianka kokos gryka trzeba sobie wybrać ... jak dla mnie gatunkowo ok co do podusi i kołderki to taka zwykła miękka no ale małe dziecko nie śpi na początku na podusi ;-) koleżanka kupowała i za taki sam komplet dała 60 zł, więc po przeliczeniu ten zestaw wychodzi super :-) poleciłam koleżance i też zamówiła takie ;-) teraz mają więcej wzorów pościeli :tak:

Hey dziewczyny :) Jestem w 37 tyg i coraz bardziej boje sie rozwiązania :( a musze was zaskoczyć. To mój 3 poród...Ostatni poród miałam 7 lat temu ale jak go sobie przypomnę to az mi słabo :(!!!! Cały czas sie zastanawiam gdzie rodzic mimo tego ze lekarz mam z Zeromskiego to cały czas mam co do tego szpitala obawy...Co wy myślicie o tym szpitalu? Pozdrawiam

Witaj mikka :-) a wcześniejsze porody gdzie były ? w Ż ?
Ja niestety nie pomogę bo mnie dopiero to czeka ;-)

Witaj mikka!
Co do wyboru szpitala to sama musisz zdecydować:tak:.
Ja będę rodzić w Żeromskim- mam o nim dobre zdanie (chociaż słyszałam też negatywne opinie, to pozytywnych jest więcej)- jest dobra opieka położnicza, komfortowe sale porodowe, oddział noworodkowy na miejscu, ale nigdy nie rodziłam więc nie mam własnych doświadczeń. Poza tym wybór jest niewielki.
A jak wiadomo poród porodowi nierówny więc i wspomnienia pozostają różne. Staram się dobrze nastawić i nie myśleć za dużo o tym wszystkim.:-)

anninek może taka cisza bo wszystkie się za rodzenie wzięły? :)

ją wczoraj miałam kryzys, wszystko mnie bolało, do tego jakiś dol psychiczny się przyplatal. dziś już lepiej, porębie plany do końca tyg i jakoś to będzie..

ja też po ktg dalej cisza skurczy brak, zapis prawidłowy, zostałam dopisana na czwrtek na krzywy ryj tzw mam siedzieć i czekać, aż mnie przyjmą:) Betina ja też przechodziłam wczoraj kryzys, aż się z tego wszystkiego pobeczałam, ale dzisiaj nowy dzień i dobry nastrój wrócił, poza tym cały dzień mi zleciał siedzenie i czekanie kiedy się zacznie poród mnie dobija. Pani wróżąca porody czatuje w simply na hucie i najpierw pyta o to gdzie są dżemy dla niepoznaki a potem zaczyna swoje czary mary, mnie wymacała przez swetr, a nie kurtkę, więc na pewno było dokładnie :-) mąż ma jutro urodzinki i by chciał, żeby synuś się urodził 20 ale chyba są nikłe szanse, ja się zastanawiam czy przy tak częstym ktg da się zauważyć, że poród się zbliża, bo mam wrażenie, że ktg sobie, a porody sobie. Co do łóżek ja mam z klupsia, też zamawiałam na allegro a materac kokos pianka gryka.

Betina no chyba tak .... ja miałam kryzys w niedziele ale jakoś przeszło ... w kościele to nawet się poryczałam :eek:
dziś w miarę tyle że wcześnie wstałam oczywiście z wielkim problemem :-d i taki jakiś ten dzień dłużący jest ...

reklama
witajcie Dziewczyny :) my dalej w dwupaku i sytuacja porodowa bez zmian ;) moj lekarz prowadzacy mowi ze ktg potwierdzi ewentualna akcje porodowa, natomiast bez akcji porodowej zapis trwa 20 minut i akurat w tym czasie macica moze sie nie obkurczac ;) zeby bylo miarodajnie ile skurczy wystepuje zapis musialby trwac cala dobe ;) natomiast mysle ze moze wykryc ewentualne zmiany w tetnie Dziecka, wiec trza chodzic ;)
mikka07, tak jak Dziewczyny pisza decyzje musisz podjac sama. Proponuje wybrac sie na zwiedzanie kilku szpitali, do tych ktore bierzesz pod uwage i moze ktorys Cie na tyle przekona ze nie bedziesz miala watpliwosci gdzie chcesz rodzic ;)
w najblizszym czasie bedzie sporo porodow w zeromskim, bo wszystkie jestesmy juz w terminie ;-) to pojawia sie nowe opinie.
O zeromskim moge powiedziec tyle ze personel jest super, polozne cierpliwe i pomocne, ale jest problem ze znieczuleniem. Wiadomo ze przy dlugich porodach i wymagajacych dostaniesz je, ale jesli porod przebiega bezproblemowo to raczej na znieczulenie bym nie liczyla. Statystycznie ok. 10 % kobiet dostaje znieczulenie. Sale porodowe i poporodowe sa po remoncie. Z dzieckiem jestes od razu po porodzie.

Do góry