reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

A ja gdzies wyczytałam, że nie powinno się poprostu ściskać sutków w celu sprawdzania czy jest siara ( nadmierne stymulowanie) bo powoduje to skurcze i może wywołać przedwczesny poród. Myślę, że jak mąż czasami popieści to chyba nic się nie stanie ;-)

Oczekująca -trzymam kciuki, żeby wkońcy Cię puściło! Może to , że tak bardzo się wyczekuje i o tym myśli blokuje? Z drugiej strony jak tu nie myśleć????

Ojjjj przydałby się halny :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Oczekujaca ... jak się przebudziłam w nocy to myślałam o Tobie i o Grigri czy już się coś zaczęło ;-)

Ja się wczoraj masakrycznie obżarłam pizzą nie pamiętam kiedy mi tak smakowała !!!!!! Dziś na obiad mam zachciankę na naleśniki na słodko w sumie już od wczoraj ale dziś się za nie biorę ;-)

Co do sexu i pieszczot to zazdroszczę u nas był zakaz od grudnia, a teraz to tak dziwnie hihihihihi ale może podziałamy dziś i pomorze ;-)

Ja np siarę mam od 20 tyg czasem na koszulce po nocy jest cała zaplamiona w żółto-białe ciapki :-)

Co do siary to koleżanka która rodziłą pod koniec roku mówiła, że jak ma się dużo siary ( Ona miała - czasami jak budziła się w nocy to czuła,że ma mokrą koszulkę) oznacza, że będzie miało się duuuużo pokarmu. W jej przypadku stwierdzenie trafione w 100 %.

U mnie siara się pojawia, ale gdybym czasem nie oglądała moich cycuszków to pewnie bym o niej nie wiedziała...:crazy:

Oczekująca ładna pogoda jest, idź na długi spacer. Ja planuje taki jutro z mężem. A po pracy jak wróci jeszcze inne metody :wściekła/y: - próbujemy wszystkiego, może coś zdziałamy ;)

A teraz zmykam na ktg..

Cześć Dziewczyny, myślałam, że od rana czekaja na nas wiadomosci o nowych proodach w zeromskim i powitania Maluszków na swiecie :)
Ja po dzisiejszej wizycie i chyba doczekamy w dwupaku do nastepnej wizyty za 2 tygodnie... :szok: szyjka zachowana - ma 2,7 cm (skróciła się zaledwie o 0,3 cm). czop sluzowy ma dluga droge do przebycia. Mala jest ulozona w pozycji wyjsciowej i o dziwo to co tak wywala z boku to sa plecki, na gorze ma posladki a w lewym boku stopki, ktore czasem wystaja jak sie przeciaga ;) tez pytalam dzisiaj o seks i spacery, ale z kolei moj lekarz powiedzial ze po co chce przyspieszac porod jak w moim przypadku jest wszystko w porzadku i Dzieciatko ma swietne otoczenie do rozwoju. Wiec musze sie uzbroic w cierpliwosc i poczekac jeszcze te 2 tygodnie pfff. Mam tylko duzo pic zeby wod plodowych byla odpowiednia ilosc. Wyniki badan mam coraz lepsze, i w koncu zelazo weszlo w normy ;)

Takze marcowki wbijam sie w Wasza kolejke ;-)

Czytałam że przez strach przed porodem można go faktycznie psychicznie blokować...tyle że ja sie nie boję, nie odczuwam żadnego strachu...a trudno o nim nie myśleć jak co chwilkę jakieś skurcze, bóle itp.
Coś tam się dzieje ale trzeba być cierpliwym i już...tak czy siak jak nie urodzę do 1 marca to muszą mnie przyjąć na oddział więc wtedy sie zgłoszę...no a póki co wtorkowe KTG i wydaje mi się że będą skurcze...tylko czy porodowe...

Wczoraj kupiłam w smyku bluzę misia z uszkami i spioszki śliczne;) za 35 zl obydwie rzeczy:) byly tez takie fajne 5-paki spioszkow za 25 zl ale akurat nie bylo 56 ani 62...

Czyli wczoraj aktywny dzien i jescze do Smyka się wybrałaś :)

Kobietki czytalam na innym forum, że dziewczyny chwalą sobie po porodzie....butelkę nałęczowianki z dziubkiem do podmywania. Ponoć dużo lepiej nie trzeba się schylać i wysilać tylko się psika;-) Ewentualnie korzystają też z tych małych butelek do zraszania kwiatków i do środka woda z rozpuszczoną Tantum Rosa :-)

Może przyda się to info:-)

ja mam cisowianke z dziubkiem i wlasnie tantum rosa i w szpitalu bede za rada kolezanek rozpuszczac w wodzie w butelce i lac woda z butelki...a poza tym ponoc przydaje sie tez przy pierwszym sikaniu bo w razie jakis ran jesli lejesz woda rownoczesnie z sikaniem to nie piecze...

No wczoraj wieczorem jeszcze smyka zaliczylam:):) moj maz sie zastanawial co ja sie tak dobrze czuje i mowil ze to podejrzane:p

reklama
Cześć Dziewczyny :happy:, ech dalej jesteśmy w pełnym składzie widzę ;-).

eve, jak przeczytałam Twój komentarz, to jakbyś mi go z ust wyjęła. Ja też przytyłam dużo, (mimo zdrowej diety bez zachcianek :-(), ćwiczyłam codziennie przez kilka miesięcy, a jak mnie z 2,3 tygodnie temu posadziło na d..., to nie mam siły na nic :baffled:, rozglądam się tylko po mieszkaniu, co chciałabym i powinnam zrobić, a na co nie mam siły :eek:...Odkąd wczoraj rano pojechali ode mnie goście, przeżywam jakieś apogeum zmęczenia.

Edit, mówili nam na SR, żeby siary nie wyciskać! My z moim mężem się pilnujemy, jeśli chodzi o masowanie sutków, bo zależy nam, żebym donosiła do 18.03, a ponoć to może przyspieszyć poród, tak samo z resztą, jak męskie nasienie...

Ooo, Wesolutka, wskakujesz na marcówki ;-)

Mam pytanie odnośnie macierzyńskiego.
Czy to prawda, że niezależnie, czy urodzę w sobotę, środę, czy poniedziałek w danym tygodniu, to i tak zaczynają mi naliczać urlop od poniedziałku?
Tzn. czy urodzę 23.03 sobota, czy 20.03 środa, czy 18.03 poniedziałek, to dla naszego państwa będę na urlopie macierzyńskim od poniedziałku 18.03?:nerd:

Do góry