reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

A ja gdzies wyczytałam, że nie powinno się poprostu ściskać sutków w celu sprawdzania czy jest siara ( nadmierne stymulowanie) bo powoduje to skurcze i może wywołać przedwczesny poród. Myślę, że jak mąż czasami popieści to chyba nic się nie stanie ;-)

Oczekująca -trzymam kciuki, żeby wkońcy Cię puściło! Może to , że tak bardzo się wyczekuje i o tym myśli blokuje? Z drugiej strony jak tu nie myśleć????

Ojjjj przydałby się halny :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Oczekujaca ... jak się przebudziłam w nocy to myślałam o Tobie i o Grigri czy już się coś zaczęło ;-)

Ja się wczoraj masakrycznie obżarłam pizzą nie pamiętam kiedy mi tak smakowała !!!!!! Dziś na obiad mam zachciankę na naleśniki na słodko w sumie już od wczoraj ale dziś się za nie biorę ;-)

Co do sexu i pieszczot to zazdroszczę u nas był zakaz od grudnia, a teraz to tak dziwnie hihihihihi ale może podziałamy dziś i pomorze ;-)

Ja np siarę mam od 20 tyg czasem na koszulce po nocy jest cała zaplamiona w żółto-białe ciapki :-)

Co do siary to koleżanka która rodziłą pod koniec roku mówiła, że jak ma się dużo siary ( Ona miała - czasami jak budziła się w nocy to czuła,że ma mokrą koszulkę) oznacza, że będzie miało się duuuużo pokarmu. W jej przypadku stwierdzenie trafione w 100 %.

U mnie siara się pojawia, ale gdybym czasem nie oglądała moich cycuszków to pewnie bym o niej nie wiedziała...:crazy:

Oczekująca ładna pogoda jest, idź na długi spacer. Ja planuje taki jutro z mężem. A po pracy jak wróci jeszcze inne metody :wściekła/y: - próbujemy wszystkiego, może coś zdziałamy ;)

A teraz zmykam na ktg..

Cześć Dziewczyny, myślałam, że od rana czekaja na nas wiadomosci o nowych proodach w zeromskim i powitania Maluszków na swiecie :)
Ja po dzisiejszej wizycie i chyba doczekamy w dwupaku do nastepnej wizyty za 2 tygodnie... :szok: szyjka zachowana - ma 2,7 cm (skróciła się zaledwie o 0,3 cm). czop sluzowy ma dluga droge do przebycia. Mala jest ulozona w pozycji wyjsciowej i o dziwo to co tak wywala z boku to sa plecki, na gorze ma posladki a w lewym boku stopki, ktore czasem wystaja jak sie przeciaga ;) tez pytalam dzisiaj o seks i spacery, ale z kolei moj lekarz powiedzial ze po co chce przyspieszac porod jak w moim przypadku jest wszystko w porzadku i Dzieciatko ma swietne otoczenie do rozwoju. Wiec musze sie uzbroic w cierpliwosc i poczekac jeszcze te 2 tygodnie pfff. Mam tylko duzo pic zeby wod plodowych byla odpowiednia ilosc. Wyniki badan mam coraz lepsze, i w koncu zelazo weszlo w normy ;)

Takze marcowki wbijam sie w Wasza kolejke ;-)

Czytałam że przez strach przed porodem można go faktycznie psychicznie blokować...tyle że ja sie nie boję, nie odczuwam żadnego strachu...a trudno o nim nie myśleć jak co chwilkę jakieś skurcze, bóle itp.
Coś tam się dzieje ale trzeba być cierpliwym i już...tak czy siak jak nie urodzę do 1 marca to muszą mnie przyjąć na oddział więc wtedy sie zgłoszę...no a póki co wtorkowe KTG i wydaje mi się że będą skurcze...tylko czy porodowe...

Wczoraj kupiłam w smyku bluzę misia z uszkami i spioszki śliczne;) za 35 zl obydwie rzeczy:) byly tez takie fajne 5-paki spioszkow za 25 zl ale akurat nie bylo 56 ani 62...

Czyli wczoraj aktywny dzien i jescze do Smyka się wybrałaś :)

Kobietki czytalam na innym forum, że dziewczyny chwalą sobie po porodzie....butelkę nałęczowianki z dziubkiem do podmywania. Ponoć dużo lepiej nie trzeba się schylać i wysilać tylko się psika;-) Ewentualnie korzystają też z tych małych butelek do zraszania kwiatków i do środka woda z rozpuszczoną Tantum Rosa :-)

Może przyda się to info:-)

ja mam cisowianke z dziubkiem i wlasnie tantum rosa i w szpitalu bede za rada kolezanek rozpuszczac w wodzie w butelce i lac woda z butelki...a poza tym ponoc przydaje sie tez przy pierwszym sikaniu bo w razie jakis ran jesli lejesz woda rownoczesnie z sikaniem to nie piecze...

No wczoraj wieczorem jeszcze smyka zaliczylam:):) moj maz sie zastanawial co ja sie tak dobrze czuje i mowil ze to podejrzane:p

reklama
Cześć Dziewczyny :happy:, ech dalej jesteśmy w pełnym składzie widzę ;-).

eve, jak przeczytałam Twój komentarz, to jakbyś mi go z ust wyjęła. Ja też przytyłam dużo, (mimo zdrowej diety bez zachcianek :-(), ćwiczyłam codziennie przez kilka miesięcy, a jak mnie z 2,3 tygodnie temu posadziło na d..., to nie mam siły na nic :baffled:, rozglądam się tylko po mieszkaniu, co chciałabym i powinnam zrobić, a na co nie mam siły :eek:...Odkąd wczoraj rano pojechali ode mnie goście, przeżywam jakieś apogeum zmęczenia.

Edit, mówili nam na SR, żeby siary nie wyciskać! My z moim mężem się pilnujemy, jeśli chodzi o masowanie sutków, bo zależy nam, żebym donosiła do 18.03, a ponoć to może przyspieszyć poród, tak samo z resztą, jak męskie nasienie...

Ooo, Wesolutka, wskakujesz na marcówki ;-)

Mam pytanie odnośnie macierzyńskiego.
Czy to prawda, że niezależnie, czy urodzę w sobotę, środę, czy poniedziałek w danym tygodniu, to i tak zaczynają mi naliczać urlop od poniedziałku?
Tzn. czy urodzę 23.03 sobota, czy 20.03 środa, czy 18.03 poniedziałek, to dla naszego państwa będę na urlopie macierzyńskim od poniedziałku 18.03?:nerd:

Do góry