reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

reklama

wesolutka85
jestem pod wrażeniem garderoby dla dzidziusia. Ja nie wiem czy mam 1/4 z tego;/ a mój mąż już narzeka, że za dużo, powiem tylko ze mam głównie rozmiary 50-56 (kupiłam taka wielką pakę dla niemowlaka okazyjnie i tam były takie rozmiary) i potem trochę 68 od mam i nic pośredniego, więc jak mala będzie duża to będzie mój małżonek latał po sklepach jak nie chce robić teraz zapasów:-D

Dziękuję dziewczyny za informacje na temat tego oglądania szpitala- kamień z serca. Czyli teraz zostaje znalezienie dobrego terminu, żebyśmy oboje z mężem mogli.

Kalita Jeśli chodzi o ruchy dzieciątka to ja swoje już czułam od 18 tygodnia i nawet widziałam jak mi się mala kręci pod skórą (tak jakby się piłeczka unosiła pod brzuszkiem) mimo, ze to takie maleństwo wtedy było:-D

z mądrości zyciowych

"Sam porod wyglada tak jak by ci w tylek wlozyli parasol zamkniety a wyciagali otwarty"

a co do ruchów, ja poczułam swojego chyba w 26 tygodniu dopiero .. po prostu leniuszek był

Hej
Ja się pochwalę pierwszym usg genetycznym :) wszystko OK:-D wszystkie markery genetyczne płodu prawidłowe, także jestem spokojna. Niestety nie znam jeszcze płci bobasa, bo to podobno jeszcze za wcześnie. Pewnie w drugim badaniu będziemy już wiedzieć, a chciałabym, bo to pierwsze dziecko:happy2:. Mam pytanie odnośnie tego olejku do masażu krocza, najlepiej podobno sprawdza się migdałowy,ale musi być naturalny, bez parabenów, a gdzie go kupić najlepiej -w aptece? I od kiedy zacząć te masaże? Poradźcie dziewczyny...

Ja już zamówiam olejek migdałowy, bo szwagierka właśnie tego używa. Zamówiłam w aptece 10ml 8zł. Olejek bezzapachowy. A tutaj filmik i wszystko wyjaśnione:tak: Dobrze zacząć od 34tyg, czylii wciąż przede mną:-p
Masaż krocza przed porodem - video - www.mamazone.pl

Myślę, że warto się masować, bo nie zaszkodzi, a zawsze troche to krocze uelastyczni i wyćwiczy;-)

Co do porodu to ja tak z własnego doświadczenia po dwóch mogę powiedzieć, że najbardziej nie lubię fazy parcia. Te bóle przed są starsznie upierdliwe, ale przechodzą co chwile i człowiek ma te pare oddechów bezbólowych. Parcie natomiast jest mniej bolesne, jako takie, ale to rozpieranie/pieczenie tkanek krocza jak dla mnie było najbardziej nieprzyjemne. Jak juz głowka przejdzie to wtedy właściwie jest po porodzie:-p. Ja powiem, że szybciutko się uwijałam z parciem bo przy Alku w 15 minut, a przy Marysi 5min.

reklama
Hej :-)
Martuska tylko zastanawiam się jak tj jak się szyjka skraca czy można ale wizytę mam po niedzieli więc się dopytam

Do góry