reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

zagrozenie przedwczesnym porodem no i podejrzenie rozejscia spojenia lonowego. Spojenie lonowe jest ok, ale mam szyjke na 20 mm, rozwarcie na opuszek palca i mialam skurcze. podali sterydy na rozwoj pluc u dziecka, uspokoili skurcze i tyle co moga zrobic. teraz leki i lezenie aby wytrzymac jeszcze chociaz do konca stycznia.

reklama
Mam nadzieję, że dotrzymacie jak najdłużej trzeba:*
Dużo leż i odpoczywaj ;)
Koleżanka też tak leżała od początku 7 m-c i dotrwały z małą Zosią do 37 tygodnia :)

Oczekująca trzymam kciuki !!!!!!!! I żebyście wytrzymały jak najdłużej :-)
U nas na razie cichosza ale czuje że Mała jest coraz niżej ... wizyta w następny poniedziałek

Margosia ja przed ciążą nie jadłam w ogóle słodkiego w ciąży to mój się śmieje że przez 7 lat co jesteśmy razem nie zjadłam tyle co przez 6mies
-> teraz się ograniczam, a zakupiłam do spzitala :)

2 dni temu urodz mojego M znajomego żona :) męczyła się 11h niestety coś tam się podziało że szybko zadecydowali o cc są bardzo zadowoleni :-) w szczególności z położnej podobno PRZE ZŁOTY CZŁOWIEK :-) jak się dowiem coś wiecej to dam znać :)
więc z jednej str jestem spokojna :-)

Dobrze, że zadowoleni i że mają już Malucha przy sobie :)
I oczywiście jeżeli będziesz miała więcej informacji to czekamy :)

U nas dopiero połowa- albo już ;)
Ale Małe puka codziennie do mamusi więc i trochę spokojniejsza jestem;)
Choć na razie to jest bardzo delikatne ;)

Oczekująca a ty w ktorym tygodniu jestes? ile do rozwiazania? Trzymamy kciuki zeby Mała/y wytrzymał jak najdłuzej w brzuchu.
Ja dzisiaj pierwszy raz tak bardzo solidnie poczułam bobasa w brzuchu. Trzy kopniaczki których napewno nie da sie pomylić z jelitami i co najfajniesze, byly już wyczuwalne jak sie rękę polożyło na brzuchu :)). Margosia, a tak z czystej ciekawości, wy znacie płeć bejbika?

Dziewczyny, a propo duzej ilości porodów.... podobno w Żeromskim są tylko 4 sale przedporodowe. Wydaje mi sie ze to troche maławo. Co w przypadki kiedy porodów jest np. 6? Moze się zdarzyć ze odeślą do innego szpitala? Gdzie w takim przypadku lokują rodzącą? Macie jakies info na ten temat?

Ciekawe kiedy ja takie mocne poczuje... i Szacowny Tatuś ;)
Kalita to Twoja pierwsza ciąża czy już kolejna?

Płeć poznamy w czerwcu jak Młode postanowi wyjść na ten parszywy świat :)

A co do rodzenia to Dziewczyny wcześniej pisały, że rzadko zdarza się więcej niż 4 porody na raz, ale raczej nie odsyłają tylko przyjmują na patologię i ewentualnie "wymieniają" rodzące na sala porodowych, tzn. jeżeli jakiś poród nie postępuje lub bardzo wolno rozwija się akcja to na chwilę taką kobietę przenoszą na patologię a w tym czasie inna rodzi, a póżniej ta pierwsza może wrócić ;)

Margosia, to nasza pierwsza ciąża. My chcemy poznać płeć. Przy pierwszym genetycznym lekarz niby powiedział, ale wiadomo w 13 tyg nie można być na 100% pewnym wiec czekamy na kolejne usg. Nie mamy rzadnych preferencji, na rzadnej płci szczególnie nam nie zależy, ale poprostu ciekawość mnie zżera od środka :baffled:.
Ja chyba nie dałabym rady czekać do czerwca, wiec tym bardziej jestem pełna podziwu dla was ;-).

Mam nadzieje że w czerwcu nie bedzie nawału porodów, boje się ze moze zdarzyć sie tak ze rzeczywiscie wyladuje na patologii no a tam pewnie sale nie przystosowane, wiec ani piłek nie bedzie ani innych możliwości łagodzenia bólu, no i najgorsze... brak łazienki w sali :(. Co prawda nastawiam sie raczej na znieczulenie zzo ale ponieważ różnie to bywa, to w razie "w" wolalabym byc w przedporodowej sali.
A słyszalaś żeby odeslali rodzącą do innego szpitala?

Margosia moja bliska koleżanka ma termin dokladnie taki jak twój ;-), wiec bedzie nas wiecej ;)
A napewno są jeszcze inne dziewczyny, nie udzialajace sie na forum, stad tez moje obawy o miejsce, ale do porodu jeszcze hohoho czasu, wiec nie ma co sie stresowac ;-)

reklama
Ja dzis skonczylam 34 tc wiec jeszcze troszeczke. Nie odsylaja jak jest wiecej porodow i nie rodzi sie na patologii tylko ustawiaja pacjentki tak zeby te co juz rodza byly na porodowce a te co jeszcze nie daja na patologie i czekaja jak sie rozwija sytuacja.

Do góry