reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Witajcie dziewczyny! Jestem tu nowa i kompletnie zielona :-) Właśnie zaczynam 9 tydzień ciąży, ale już zapisałam się do szkoły rodzenia na maj :-) Będę wtedy akurat w 7 m-cu, dzidziuś ma przyjść na świat w lipcu. Dzięki temu forum już zaczynam czuć się jak prawdziwa mama, tyle tu przydatnych informacji :-) Liczę,że wiele się od Was dowiem kobietki...

reklama
hej dziewczynki :)
mam pytanie o poród, termin z OM 03-01-2013, termin z USG (wielkość dziecka) 06-01-2013, termin z badania łożyska 27-12-2012, czym się kierować? szykować na każdy możliwy? Głowa mnie boli, jak pomyślę, że może to być w sylwestra :szok:
Może któraś z Was miała/ma podobnie?

Witajcie dziewczyny! Jestem tu nowa i kompletnie zielona :-) Właśnie zaczynam 9 tydzień ciąży, ale już zapisałam się do szkoły rodzenia na maj :-) Będę wtedy akurat w 7 m-cu, dzidziuś ma przyjść na świat w lipcu. Dzięki temu forum już zaczynam czuć się jak prawdziwa mama, tyle tu przydatnych informacji :-) Liczę,że wiele się od Was dowiem kobietki...

O nie będę sama :) Ja jestem w 15 tygodniu ;)

Margosia a nie mówiłam :-D
Witaj Aisha :) nie martw damy jakoś radę i wyjdziemy z tej zieloności ;)
Brykam do łóżeczka bo jutro trzeba wstać na badania ;/

Witam Mamusie!
Szczególnie Aishe i Margosie :-) , nie będziemy same :) Jestem w 16 tygodniu ciąży, planowany termin na 6.06.2013 r. Też jestem zielona jak świeża trawa i niestety im więcej czytam tym bardziej głupieje:crazy:
Podobnie jak Aisha w 9 tygodniu zapisałam się do szkoły rodzenia, zdarzyłam na ostatnie miejsce w marcu :-)

Cześć dziewczynki:-) Fajnie,że jest nas tyle...razem jakoś raźniej ;-)Jutro mam wizytę u lekarza, jestem dobrej myśli...Szczególnie pozdrawiam Margosie, Girin i aninka:-D

Cześć Dziewczyny! Fajnie, że jest nas coraz więcej - będzie się z kim radami wymieniać :) ja po cichu jednak liczę, że do lutego dojdą świeże Mamy i opiszą jeszcze swoje wrażenia z porodu :)
Powodzenia Dziewczyny na badaniach!
aga35, ja co prawda przepływy mam po świętach, ale też mam juz 2 daty porodu :D wg OM 25 lutego, wg usg w 26 tc 4 marca. Też mnie to nurtowało, pytałam i swojego gina i lekarza z ujastka, który akurat wykonywał mi ostatnio usg i najbardziej trafny jest termin z OM plus minus odchylenia dwutygodniowe w obie strony. W sylwestra mój brat się urodził - piękna data :D:D Po drodze masz jeszcze ktg, myślę, że tam ocenią kiedy Maluch może pojawić się na świecie. Trzymam kciuki, żebyście jednak wytrzymali w dwupaku do Nowego Roku :)

Hej ja też jestem tu nowa, obecnie w 11 tygodniu ciąży i zapisana jestem do szkoły rodzenia również na maj :-)

Miło że nas coraz więcej :-) :-)
My już po dzisiejszym badaniu, wyniki o 15 :-)
kombinezonik przyszedł jest piękny :D podobny był w 5.10.15 za 120 a mnie z przesyłką wyszło 38 :-)
jak tam przygotowania świąteczne ? u mnie na razie zerowe :-D liczę że mama dostanie w pracy wolne i pomoże :-)

Zmieniając temat dziewczyny mam do odsprzedania wanienkę + przewijak http://www.google.pl/imgres?hl=pl&c...=190&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:8,s:0,i:108 takie tylko żółte zdjątka mogę przesłać na maila :)

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczynki w zasadzie od dłuższego czasu uznaję się, że jak się skończy 36 tydzień to już można być gotowym,że w każdej chwili może się zacząć :-) Wcześniej było od 38 tyg. Niestety z tymi terminami to jest tak,że to jest tylko orientacyjna data i od 38 tygodnia trzeba być już gotowym, bo w sumie w 36 tyg nadal nie rodzi sie aż tak dużo dziecie, ale uznaje się,że to jest dla nich bezpieczne już :-)

Widze,że ja pierwsza na wylocie jestem, więc moja relacja będzie, ale dopiero w styczniu :-) Mam nadzeję,że przyniosę same donre wieści ;-)

Do góry