reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porod w szpitalu Ujastek

No ciekawe z tym zarządzeniem, będę musiała się zastanowić i patrzeć co podpisuję, najwyżej nie podpiszę, a tętno mogą sprawdzać małej bez ktg, jakoś to zdawało przedtem egzamin, no może nie dostane od razu oksy

reklama
Basiu, a jak Ty się czujesz? bo Ci już czop odszedł, więc zdaje się że to już na prawdę parę dni i będziesz przytulać trzecie maleństwo - córa?

Jeszcze daję radę, brzuch mi się spina w ciągu dnia, załatwiam ostatnie sprawy póki mogę, dziś zachipowałam psicę :-D, odbieram dziewczyny ze szkoły, ale zazwyczaj wieczorem tak mnie stopy bolą, że się muszę położyć. No i szykuje się na trzecią córkę, biedny ten mój mąż, same baby, nawet pies suka, poszedł w ślady mojego taty, bo ja mam 2 siostry :-). Wymyśliłam, że jak nie urodzę do 3 listopada, to biorę się za ogród, jak wezmę się za chwasty to mała szybciej wyjdzie, nie chcę znowu prowokacji, no i mam nadzieję, że trafię na dobrą ekipę porodową i dostanę ZZO jak zacznie być ciężko. W czwartek idę powtórzyć badania do porodu, żebym miała aktualne do znieczulenia

Witajcie:)
jestem już "po" :) 17.10 o 18.25 urodziła się Gabrysia :)
3130g, 53cm, 10ptk
Poród wywoływany, o 11 byłam na IP, 11:30 pokój przedporodowy, lewatywa (wbrew pozorom lepiej, ze ją wykonują - większy komfort) i oksy. O 16 zaczęły się skurcze, na początku nieco nieregularne a z czasem zaczęły przybierać na sile i występować regularnie. Położna sprawdziła rozwarcie - 4 cm, za chwilę sprawdza raz jeszcze 8cm, wody bach, siku i na porodówke. Na porodówce 4parcia i mała jest na świecie :)
Generalnie jestem zadowolona z opieki na Ujastku w czasie porodu i po. Pielęgniarki, położne, doradcy zawsze byli do dyspozycji, odpowiadali na każde pytanie.

Dziękuje(my) :))

Dodam, że opiekowała się mną i odbierała poród mgr położnictwa Anna Nikiel - mega kobieta! Poprowadziła całą akcję tak, że nie boję się kolejnego porodu. Trafiłam na nią po prostu - nie byłam z nią wcześniej umówiona, miała akurat dyżur :)

reklama
Agarav ja niestety nie pomoge ci jeśli chodzi o nosicielstwo a o porod w ujastku to tutaj dziewczyny świetnie wszystko relacjonują. Kasiam-kochana jak tu jeszcze zaglądasz to mam pytanie do ciebie czy po cc miałaś drenaż?:confused: ja 6 lat temu nic takiego nie miałam a kuzynka która w lipcu na ujastku rodziła mówiła że zaklądają go każdej kobiecie i wyjęcie jest bolesne nieprzyjemne:eek: ja na początku listopada jade na kwalifikacje na ujastek więc jak wróce to napisze wam jak bylo

nie mialam ;-) ani ja ani dziewczyna co ze mna lezala ;-)

Do góry