reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Porod w szpitalu Ujastek

reklama
hello
ja mam, szczególnie wieczorami jakieś dziwne bóle brzucha. zupełnie jak na okres, w dole brzucha. myślałam, że to jakieś skurcze przepowiadające, ale to nie jest ból, przerwa, ból, tylko jest to ból ciągły, trwa już z godzinę. nie boli mocno, tylko trochę. macie coś takiego?
podobno jest tłok na porodówkach jak wieje halny, a to chyba teraz jest na to czas :)

Witam dziewczyny. Ja już po wszystkim... W czwartek rano Oxytocyna..., a dziś już w domu razem z synusiem...;jak chcecie o cos pytac w miarę czasu bede odpisywac... trzymam kciuki

W piatek podobno mieli duzo na Ujastku...

AgaDe gratulacje!! :-) To poszło szybko...

W którym dniu podali Ci oksytocynę?
Jak to jest - podają kroplówkę i zawsze działa? Po jakim czasie doszło do rozwiązania?
Stosowałaś gaz albo inne metody znieczulenia?
Jak oceniasz wszystko i jak było?:baffled:

AgaDe gratulacje! w którym tygodniu byłaś jak wywoływali Ci poród?
martensja skąd wiesz, że było sporo na porodówce? ale chyba nie odsyłali nikogo? :)

AgaDe Ty chyba miałaś termin na 5 listopada? dlaczego więc miałaś wywoływanie w terminie? jakieś wskazania medyczne?

AgaDe: No to gratulacje i szybkiego rozwiązania i wyniku :-) To ja zacznę te pytania od początku te, które pewnie są mało istotne, ale mnie najbardziej nurtują. Bo to mój drugi poród więc technicznie wiem jak wszystko wygląda ;-)tylko organizacyjnie zawsze jest inaczej. To lecę po kolei: Gdzie zgłaszasz się do porodu czy na tą główną recepcję zaraz przy wejściu czy jest jakieś inne miejsce? Jak wygląda sprawa lewatywy czy trzeba samemu się upomnieć czy poprostu robią, no i czy jest jakieś specjalne miejsce do tego zabiegu? Ile mają sal porodowych, bo jak jest duże obłożenie to jakoś sobie nie mogę tego wyobrazić (mój pierwszy poród trwał 2 dni, ale miałam wtedy zapłaconą salę porodów rodzinnych i nie miał mnie kto z niej wyrzucić ;-))? Czy faktycznie trzeba mieć wszystko dla dziecka czy coś jest jednak nie potrzebne, bo szpital zaopatrza we wszystko na początku? No i jak wygląda teraz sprawa znieczulenia, bo ciągle się słyszy, że nie dają na żądanie? Mam nadzieję, że nie za dużo pytań i nie są głupkowate, ale ja jestem w 26 tygodniu i nic nie przeraża mnie bardziej niż organizacja tego wszystkiego. Z góry dziękuję za odpowiedzi . Pozdrawiam

oszczytko jesli chodzi o mycie okien to ponoc takie prace w ktorych rece trzyma sie u gory przyspieszaja porod bo masz napiete miesnie brzucha i moga miec wplyw na skurcze.
A jak chodzi o bole brzucha i skurcze to ja mam juz od dawna :-( Mocniejsze niz te miesiaczkowe i bardziej dokuczliwe. To sa moje przepowiadajace skurcze bo jak na razie nic sie nie rozkreca :confused2:

reklama
a myślałam, że to już to. w nocy bolał mnie brzuch, rano też ale już przeszło i cisza. pojutrze termin. ale coś nie sądzę żeby zaczęło się dziać. nie wiedziałam, że to czekanie będzie takie męczące :(

Do góry