reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Porod w szpitalu Ujastek

Moim zdaniem dobe po porodzie juz pasuje dziecko umyc a nie wycierac. Ale z tym zakazeniem,antybiitykami to juz przesadzilas... no i tak pepek sie suszy a nie jeszcze specjalnie namacza...

reklama
Maciejka pisze:
Jak chcesz mieć zakażenie pepka, sepse, szpital i antybiotyki to nie myj w ogóle!!!!!!!!!!!!!!!
:eek::-D Ubawiłam się, mimo, że zostałam skrzyczana :-p. W którym miejscu napisałam o niemyciu w ogóle? Sama napisałaś, że co drugi dzień było umyte. Rozumiem, że Ty od razu szorujesz Bąbelka myjką i chemią? A od kiedy myje się pępek? I przecież nie ma konieczności kąpania takiego Maluszka codziennie. Nawet jeszcze się nie poci. Po co krzyczeć i histeryzować.
Iza_marta pisze:
Bo prawda jest taka, że wszystko zawsze trzeba gdzieś wypośrodkować
O właśnie! Święta prawda :tak:.
To jest dobry przykład na to, że wszelkie opinie o czymkolwiek trzeba przez porządne sito przesiać. Bo jednego nie ruszy brak zainteresowania własną osobą, a innemu przeszkodzi zielone prześcieradło. No nie wiem, wydaje mi się, że wystarczyłoby porozmawiać z personelem i poprosić o inną pielęgnację Malucha. Ja bym przynajmniej spróbowała grzecznie, jeśli by mi nie pasowało.

Ostatnia edycja:
Jeśli można się wtrącić to ja nawet poprosiłam o nie mycie dziecka w szpitalu. Jednak to mycie nie wygląda tal jak w domu w ciszy w spokoju z rodzicami. Tylko faktycznie pod kran i umyte. Poza tym jeśli na mazi płodowej nie ma krwi to jest ona właśnie naturalną ochroną skóry dziecka przed szpitalnymi patogenami. Pępek to co innego jego pielęgnację należy rozpocząć odrazu od pierwszej doby po urodzeniu.

A ogół ie polecam ujastek ale nie ukrywam ze rodzilam naturalnie nie peklam i ogólnie skorzystała z opcji porodu "królewskiego" czyli wyszlismy po nie całych dwóch dobach od porodu do domu. Można wyjść juz po 8 h podobno ale taka odważna nie byłam.

Moja znajoma też z Ujastka tak szybciutko wychodziła. Urodziła nad ranem, następnego dnia popołudniu był wypis. Tyle, że ciąża przebiegała dobrze, poród bezproblemowy, córeczka zdrowa, mama też bez zastrzeżeń. Przypuszczam, że z tej opcji można korzystać tylko w takich przypadkach.

Tak na prawdę w każdym szpitalu jest możliwy poród ambulatoryjny. Nie mówi sie o tym, chyba się szpitalom nie opłaca :p

reklama
Do góry