reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Porod w szpitalu Ujastek

Dziewczyny, a jak to wygląda po cc? W której dobie wypisują (o ile wszystko jest tak jak powinno i ze mną i z dzidziusiem oczywiście). Tak jak z reguły po ok. 3 dobach?

reklama
3-4 doby po spionizowaniu. Do "standardowego" czasu po porodzie naturalnym w przypadku cesarke dochodzi czas na zejście znieczulenia i spionizowanie.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a jak jest na ujastku z wywoływaniem porodu. Jak przyjeżdza się w 40 tc to wywołują czy każą jeszcze czekać do tych 2 tyg?

z góry dzięki za info:)

Quchasia Nie czekają do 2 tyg. Ja po terminie jeździłam do nich na IP i tam kazali mi się stawić z rzeczami 8 dni po terminie. I tak w 41+1 tc zostałam przyjęta na oddział patologii ciąży i miałam założony balonik a dzień później podaną oksytocynę.

Mnie zostawili na patologi bo bylam po terminie, na drugi dzien mieli zalozyc balonik ale tego nie zrobili.Skurczy brak wiec bylam zdziwiona ze czekaja. Na drugi dzien poprosilam o balonik. Trafilam na wrednego lekarza ktory jak sciagal mi balonik (mialam 3cm rozwarcie) i mnie bolalo to powiedzial 'chciala pani to pani cierpi...' na drugi dzien trafilam na oddzial polozniczy tam dostalam oxy - 4 godziny skurcze, przebijali wody plodowe ale skonczylo sie na cc.
Od razu powinnam miec cc i po bolu bo itak nie mialabym takich skurczy jak powinnam. Moja cora urodzila sie w 42 tygodniu.
Co sie nacierpialam to moje ale wazne ze córka zdrowa i juz mam 3 tygodnie:)

Drugi raz nie rodzilabym na Ujastku, jedynie na ich plus to oddzial neonatologiczny i opieka po cesarce.

reklama
No jak dla mnie to i tak nieźle, że po 4h ci zrobili cesarkę, bo mnie w Żeromskim po 15h na oksy.. i to ją wybłagałam z łzami w oczach. Pęcherz płodowy też przebili, ale bez mojej wiedzy czy zgody...

Do góry