reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Porod w szpitalu Ujastek

Eta ja też na Ujastku rodzę :-) w przyszły czwartek umowiona jestem na ktg a co njważniejsze jesli wszystko pójdzie zgodnie z planem ozwiązanie mam zaplanowane na 17 przez cesarskie cięcie:-)może anuż sie spotkamy na oddziale choćby już tym noworodkowym:-)
poza tym jeśli jest jakaś dziewczyna też zaplanowana na cesarke 17 grudnia niech da znać.wspólnie raźniej byłoby sie powspierać :-))
no u Mnie sie okaże jutro co dalej :) jak zostanę już w szpitalu... będę chciała gadać by mi cesarkę zrobili, może sie uda w miarę przyspieszyć poród :)
ale pewnie, w kupie siła :)

reklama
eta na ujastku przy naturalnym porodzie czekaja do "ostatniej chwili" zeby cc zrobili. Od tak napewno ci nie zrobia :) lezalam na sali z dziewczyna co rodzila naturalnie 18godzin a na koncu zrobili cesarke bo stwierdzili ze glowka nie wyjdzie -.-

Paulina12 no zobaczymy... jeśli chcą mnie dokładniej zbadać a Mały ma wysokie tętno to pewnie czeka mnie cc :)
nie pozwolę na taką męczarnie 18h... będę sie domagać CC

no u Mnie sie okaże jutro co dalej :) jak zostanę już w szpitalu... będę chciała gadać by mi cesarkę zrobili, może sie uda w miarę przyspieszyć poród :)
ale pewnie, w kupie siła :)
ETA to raczej mimo wszystko wcześniej sie rozwiążesz ode mnie:-)jak pozostawia cie w szpitalu to pewnie i bedą chcieli doprowadzić do rychłego rozwiązania.w końcu i tak dziecko dorośnięte :-)
a czemu chcesz cesarke? w sumie nie dziwie sie..ja miałam pierwszą cesarke po 18h nieudanej akcji porodowej więc wiem co znaczy ulga w postaci cesarki.teraz przy drugim dzidziusiu już nie nalegam na próby porodu siłami natury stąd cesarka zaplanowana.Z jednej strony się ciesze a z drugiej lęk że to jakby nie było operacja..

Kwietniówka nie planowałam CC. ale jak byłam we wtorek na KTG to zainteresowali sie tym że mały ma nie równe i cały czas wysokie tętno a ja mam mega twardy brzuszek... nawet nie wiem ile mały waży... może ma tam strasznie ciasno i dlatego brzuch mam twardy... wiec jak jutro powtórzy sie wysokie tętno itp to będę musiała zostać już w szpitalu... a wtedy będę sie domagać CC niż czekać, zobaczymy co mi z tego wyjdzie.

A sugerowali z czego może sie brać to wysokie tetno dziecka?mam nadzieję że po tym ktg jeśłi cie puścili to jeszcze wszystko jest w miare ok..chodi mi o to że mam nadzieje że nie zbagatelizowali sytuacji..nie kazali ci częściej robić ktg?

Kwietniówka byłam we wtorek pierwszy raz i jutro na 11 mam być, maja mi robić więcej badań, wiec będę wiedzieć więcej... śpię na prawym boku bo na tym boku Mały miał niższe tętno....
własnie pije ziiimne mleko na zgage....

Eta to pewnie wloski rosna hehe :D jak ma wysokie i skaczące tętno to napewno sie nie beda zastanawiali :) Myslalam ze chcesz cc a nie masz tego zaplanowanego. Ja mialam cc i nie wyobrazam sobie juz inaczej "rodzic" chociaz nigdy nie poczulam bolu porodowego. Fakt, wstac jest ciezko ja plakalam ale tylko tyle. Potem juz "pikuś" ;-);-) Powodzenia ci zycze i napisz jak juz bedzie po wszystkim i opowiedz jak to u ciebie bylo. Pozdrawiam serdecznie

Eta to pewnie wloski rosna hehe :D jak ma wysokie i skaczące tętno to napewno sie nie beda zastanawiali :) Myslalam ze chcesz cc a nie masz tego zaplanowanego. Ja mialam cc i nie wyobrazam sobie juz inaczej "rodzic" chociaz nigdy nie poczulam bolu porodowego. Fakt, wstac jest ciezko ja plakalam ale tylko tyle. Potem juz "pikuś" ;-);-) Powodzenia ci zycze i napisz jak juz bedzie po wszystkim i opowiedz jak to u ciebie bylo. Pozdrawiam serdecznie

mam podobne odczucia co do cc. nie wiem co prawwda jakie mogloby byc moje samopoczucie gdyby udało mi sie urodzić naturalnie ale całe cc i wszystko po bardzo dobrze wspominam. Jeśli bede sie czuła po drugiej cesarce tak jak po 1 to bedę przeszczęśliwa:-)

reklama
mam podobne odczucia co do cc. nie wiem co prawwda jakie mogloby byc moje samopoczucie gdyby udało mi sie urodzić naturalnie ale całe cc i wszystko po bardzo dobrze wspominam. Jeśli bede sie czuła po drugiej cesarce tak jak po 1 to bedę przeszczęśliwa:-)

BEdzie dobrze ! Opieka po cc na ujastku jest naprawde bardzo dobra :) I dzieci tez sa pod dobra opieka. Weszlam na noworodki akurat jak prawie wszystkie dzieci plakaly, pielegniarki biegaly tam i spowrotem od lozeczka do lozeczka. Wzielam je z zaskoku wiec wiem ze jest naprawde dobrze :) A to "tluste monstrum" to postrach mlodych mam, ale do noworodkow tez ma dobre podejscie

Do góry