reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porod w szpitalu Ujastek

Witam! Bardzo zależy mi na tym by lekarz prowadzący moją ciążę był właśnie z Ujastka, waham się pomiędzy ordynatorem dr Juszczykiem, dr Agnieszką Nawara-Baran, dr Małgorzatą Radecką i Sylwią Koryga-Wszołek. Kogo polecacie? Bardzo proszę o opinię bo muszę się szybko zdecydować. Obecnie jestem w 12tc i chodzę do dr Gołąbka ale niestety on już nie pracuje na Ujastku więc chciałabym zmienić lekarza prowadzącego na kogoś stamtąd.

Ja chodzę do dr Agnieszki Nawara-Baran, jestem z niej bardzo zadowolona, poza tym ma bardzo dobre USG, na każdej wizycie sprawdzała, czy z maluszkiem jest wszystko ok, ale szczerze mówiąc nie sądzę, żeby mi to, że była moim lekarzem pomogło przy porodzie, w szpitalu jej nie było a opiekę porodową miałam średnią, po porodzie też bardzo marna jest opieka. Niestety mają tam taką masę porodów,że chyba nie patrzą kto od kogo jest, więc jak jesteś zadowolona z dr Gołąbka, to nie zmieniaj, ja żałuję, że nie rodziłam w Żeromskim, Ujastek mnie rozczarował

reklama
cześć dziewczyny,

podczytuje Was od jakiegoś czasu ale nie było okazji się odezwać i mam nadzieję ,że już od teraz to się zmieni:)

Marika ja chodzę do dr Radeckiej do Volumedu - wizyta płatna 130 zł. Polecam w 100%!!! Koleżanka do dr Nawary chodziła do volumedu też to wspominała że Pani dr humorzasta potrafi być, natomiast u dr Radeckiej nigdy mi się nie zdarzyło!! konkretna, fachowa, na każdym USG wszystko tłumaczy co gdzie jak i po co, normalnie to z lekarzy trzeba wyciągać:( bardzo sympatyczna i pomocna w razie czego - nawet w weekend zdarzyło mi się zadzwonić i nie było problemów. To moja pierwsza ciąża więc wątpliwości zawsze mam wiele. pani doktor spokojnie wszystko tłumaczy!!! Kolejki nie są duże, ostatnio poślizg był 30 min - ale wiadomo jeśli jakaś pacjentka wymaga więcej uwagi to ja się nie bulwersuję bo kiedyś to ja mogę zająć więcej czasu niż te 30 min..

co do samego porodu to nie jestem jeszcze przekonana gdzie chce rodzić, wszędzie jakieś za i przeciw...

dzięki dziewczyny za wszystkie opinie, a co powiecie o ordynatorze dr Juszczyku? a czy dr Nawara-Baran daje pacjentkom swój numer komórki? bo mój obecny lekarz nie widzi takiej potrzeby...

dzięki dziewczyny za wszystkie opinie, a co powiecie o ordynatorze dr Juszczyku? a czy dr Nawara-Baran daje pacjentkom swój numer komórki? bo mój obecny lekarz nie widzi takiej potrzeby...

Moim zdaniem dla własnej spokojności lekarze powinni udostępniać swoje prywatne nr tel aby pacjentka czuła sie spokojnie. Moja pani dr. którą ostatnio polecałam właśnie taki udostępnia i wrecz sugeruje że prosi o tel jeśli cokolwiek niepokojącego będzie się działo.
mam pyt do ety czy planujesz poród właśnie na ujastku bo jesteśmy jak widze po suwaczkach na podobnym etapie ciąży :-)

Moim zdaniem takze lekarze powinni udostepniac swoj numer telefonu. Ordynator Juszczyk bardzo mily czlowiek aczkolwiek nie wiem jak on bada bo bylam u niego na klasyfikacji do cięcia, a potem byl tylko raz na obchodzie i zbadal mi rane po cc. Napewno kompetentny, przeciez nie bez powodu jest ordynatorem ;-)

Kwietniówka tak, tak ja rodzę na Ujastku... juz na KTG musisz mieć wybrany szpital bo możesz już w nim zostać :) a ty gdzie? też Ujastek?

eta ktora polozna robila ci KTG? i wogole w ktorym miejscu robia na Ujastku KTG? Rodzilam tam ale miala KTG u swojej poloznej, a ciekawa jestem :-D

Paulina12 ponoć ona tam jest zawsze tzn jutro tez będzie...
jak wchodzisz na szpital idziesz na prawo (tj na oddziały położnicze itp) i w korytarz zaraz w lewo, szukasz pok nr 4.

Hej dziewczyny. Ja rodziłam na ujastku 8.11.12 miałam planowane cc. ogólnie jestem zadowolona ze szpitala, opieki okołoporodowej i poporodowej. 3 dni wcześniej byłam tam na ktg (popołudniu) kiedy to dyżur miał mój lekarz prowadzący. Musiałam sie zgłosić na oddział położniczy ( na środku korytarza jest dyżurka położnych i pielęgniarek) i tam powiedziałam ze przyszłam na ktg. Pani położna zaprowadziła mnie do pokoju gdzie było ktg i podłączyła, powiedziała ze ok 30 min będzie trwać zapis, położne do mnie zaglądały 2 razy ale za każdym razem inna. Po zapisie dostałam wynik i z nim udałam sie do gabinetu gdzie przyjmował lekarz.

reklama
Kwietniówka tak, tak ja rodzę na Ujastku... juz na KTG musisz mieć wybrany szpital bo możesz już w nim zostać :) a ty gdzie? też Ujastek?

Eta ja też na Ujastku rodzę :-) w przyszły czwartek umowiona jestem na ktg a co njważniejsze jesli wszystko pójdzie zgodnie z planem ozwiązanie mam zaplanowane na 17 przez cesarskie cięcie:-)może anuż sie spotkamy na oddziale choćby już tym noworodkowym:-)
poza tym jeśli jest jakaś dziewczyna też zaplanowana na cesarke 17 grudnia niech da znać.wspólnie raźniej byłoby sie powspierać :-))

Do góry