reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Porod w szpitalu Ujastek

Dzieki za wiadomosci.:-) Ja nie mam jakiś wygórowanych wymagań. Najbardziej cieszy mnie ta pani z pogotowia laktacyjnego, bo moja koleżanka miała na ujastku duże problemy z rozpoczęciem karmienia.
Ile godzin po cesarce można dostać dziecko do karmienia? I czy Tata dziecka może się nim zajmować, zanim bedę mogła wstać.
Pozdrawiam wszystkie obecne i jeszcze oczekujące mamy:-)
Ja rowniez jestem po cc na ujastku.
nie wiem czy polecac czy odradzac bo kazdy ma inne oczekiwania i inna sile przebicia.
Wiele rzeczy "w standardzie" jak na przyklad dokarmianie sztucznym mlekiem mozna latwo rozwiazac - juz przy wypenianiu formalnosci na izbie przyjec nie zgodzic sie na dokarmianie albo zaraz potem, na oddziale.
Duzo daje zaangazowany partner ktory zna nasze prawa i oczekiwania partnerki.
Jesli chodzi o opieke po to nie mam zlych wspomnien - znieczulenie na zawolanie, na telefon, pani z poradnictwa lakatacyjnego przychodzaca na zawolanie i potem pamietajaca o potrzebuajcej mamie.
Warunki na pewno korzystne (nie do przecenienia jest lazienka w pokoju), wygodne lozka (nie takie wysokie szpitalne, tylko normalne), mozliwosc odwiedzin i w miare intymne warunki.
Ale kazda z nas ma inne oczekiwania i potrzeby. Warto sie przejsc, zobaczyc.

reklama
Dzieki za wiadomosci.:-) Ja nie mam jakiś wygórowanych wymagań. Najbardziej cieszy mnie ta pani z pogotowia laktacyjnego, bo moja koleżanka miała na ujastku duże problemy z rozpoczęciem karmienia.
Ile godzin po cesarce można dostać dziecko do karmienia? I czy Tata dziecka może się nim zajmować, zanim bedę mogła wstać.
Pozdrawiam wszystkie obecne i jeszcze oczekujące mamy:-)

Prosze bardzo :)
Teraz, ze tak powiem na Ujastku sie "porobilo" odkad maja ISO i sale pooperacyjna :)
Tam jest klopot z dzieckiem (daja na chwile) i odwiedzinami. Ale mozna sobie zazyczyc jaknajszybsze przejscie na sale normalna (ja tak zrobilam i przeniesli mnie 2-3h po cieciu mniej wiecej) i tam juz ma sie malucha bez ograniczen.
Zabieraja na pierwsze dwie noce, ale tez mozna sie nie zgodzic.
Co do tatusia to na odziale noworodkowym obawiam sie ze musialby zawalczyc :)
Ale jak juz bedziecie w sali dwuosobowej to tak, bez ograniczen prawie (jest nawet opcja pokoju "rodzinnego", kosztowna ale wtedy mozna byc razem 24h. podobna mozliwosc jest w szpitalu siemiradzkiego)

To zalezy od stanu zdrowia mamy i dziecka oraz... oblozenia szpitala
jesli dobre cc traktujemy jako zerowa to wychodzi sie w trzeciej lub czwartej czyli jesli cc w poniedzialek to wychodzimy w czwartek lub piatek.

Wszystkim młodym mamom i oczekującym miłego weekendu, mimo wstrętnej pogody.

moz-screenshot.png
moz-screenshot-1.png

Słyszałam wiele dobrego o tym szpitalu i póki co obstawiam na poród właśnie na Ujastku.
Powiedzcie mi czy możecie polecić mi lekarz, która tam przyjmuje ? Czy można tam iść prywatnie czy raczej przez NFZ ?

No ja zaraz przeczytam co tutaj napisałyście, ale moja szwagierka tam rodziła i znajoma i są zadowolone bardzo. Ehh to pewnie jest tak jak z lekarzami, ze dla jedych ten sam potrafi być najlepszy a inni zdecydowanie odradzają.

Obiecałam napisać swoją opinię po porodzie na Ujastku- opinia pozytywna :-)
Miałam planowane cc ze względów okulistycznych. Operacja szybko i sprawnie, opieka bardzo dobra. Ordynator- Dr. Juszczyk-mistrz saklpela- blizna to cieniutka kreseczka ;-) dodatkowo przemiły człowiek!
Boł po operacji po ustapieniu znieczulenia niewyobrazalny:no: potem jeszcze pierwszy prysznic-masakra, ale potem już ok. :tak:
Jedyny problem u mnie to laktacja- po cc mi sie prawie nie uruchomiła mimo ze robilam dosłownie wszystko, to pokarmu mam na dobe jakies 80ml :zawstydzona/y: no coz...ale może to nie wina szpitala...choć może to że do cyca dziecięcie przystawiają dopiero następnego dnia po operacji...no coż...
Niemniej jednak porod w Ujastku polecam- mili lekarze, miły personel, opieka ok :tak:

Jeśli ktoś jest zainteresowany bardziej szczegółowym opisem to proszę na prive :-)
Powodzenia dla wszystkich niebawem rodzących :-)

reklama
Słyszałam wiele dobrego o tym szpitalu i póki co obstawiam na poród właśnie na Ujastku.
Powiedzcie mi czy możecie polecić mi lekarz, która tam przyjmuje ? Czy można tam iść prywatnie czy raczej przez NFZ ?

Cześć! Ja też się zdecydowałam na ten szpital, dwie koleżanki rodziły tam naturalnie, ja mam mieć cc ze względu na oczy. Podobno opieka przy porodzie bardzo dobra, położne w zasadzie wszystkie pomocne i miłe. Trochę gorzej, jak się na raz urodzi za dużo dzieci, wtedy one nie wszystko ogarniają i z opieką poporodową nie jest już tak kolorowo. Choć słyszałam też dużo pozytywnych opinii. Ja chodzę do dr Tamary Wilk z Ujastka prywatnie, przyjmuje na Madalińskiego (koło Konopnickiej) i jak na razie jestem z wizyt bardzo zadowolona. Ona ma też wykonać cięcie. Jest bardzo spokojna, opanowana, dwa razy się zastanowi zanim coś powie. Próbowałam także dowiedzieć się na temat lekarzy z Ujastka na NFZ, ale mieli kiepskie opinie na forach,więc się nie zdecydowałam.

Do góry