reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porod w szpitalu Ujastek

Dzieki za wiadomosci.:-) Ja nie mam jakiś wygórowanych wymagań. Najbardziej cieszy mnie ta pani z pogotowia laktacyjnego, bo moja koleżanka miała na ujastku duże problemy z rozpoczęciem karmienia.
Ile godzin po cesarce można dostać dziecko do karmienia? I czy Tata dziecka może się nim zajmować, zanim bedę mogła wstać.
Pozdrawiam wszystkie obecne i jeszcze oczekujące mamy:-)
Ja rowniez jestem po cc na ujastku.
nie wiem czy polecac czy odradzac bo kazdy ma inne oczekiwania i inna sile przebicia.
Wiele rzeczy "w standardzie" jak na przyklad dokarmianie sztucznym mlekiem mozna latwo rozwiazac - juz przy wypenianiu formalnosci na izbie przyjec nie zgodzic sie na dokarmianie albo zaraz potem, na oddziale.
Duzo daje zaangazowany partner ktory zna nasze prawa i oczekiwania partnerki.
Jesli chodzi o opieke po to nie mam zlych wspomnien - znieczulenie na zawolanie, na telefon, pani z poradnictwa lakatacyjnego przychodzaca na zawolanie i potem pamietajaca o potrzebuajcej mamie.
Warunki na pewno korzystne (nie do przecenienia jest lazienka w pokoju), wygodne lozka (nie takie wysokie szpitalne, tylko normalne), mozliwosc odwiedzin i w miare intymne warunki.
Ale kazda z nas ma inne oczekiwania i potrzeby. Warto sie przejsc, zobaczyc.

reklama
Dzieki za wiadomosci.:-) Ja nie mam jakiś wygórowanych wymagań. Najbardziej cieszy mnie ta pani z pogotowia laktacyjnego, bo moja koleżanka miała na ujastku duże problemy z rozpoczęciem karmienia.
Ile godzin po cesarce można dostać dziecko do karmienia? I czy Tata dziecka może się nim zajmować, zanim bedę mogła wstać.
Pozdrawiam wszystkie obecne i jeszcze oczekujące mamy:-)

Prosze bardzo :)
Teraz, ze tak powiem na Ujastku sie "porobilo" odkad maja ISO i sale pooperacyjna :)
Tam jest klopot z dzieckiem (daja na chwile) i odwiedzinami. Ale mozna sobie zazyczyc jaknajszybsze przejscie na sale normalna (ja tak zrobilam i przeniesli mnie 2-3h po cieciu mniej wiecej) i tam juz ma sie malucha bez ograniczen.
Zabieraja na pierwsze dwie noce, ale tez mozna sie nie zgodzic.
Co do tatusia to na odziale noworodkowym obawiam sie ze musialby zawalczyc :)
Ale jak juz bedziecie w sali dwuosobowej to tak, bez ograniczen prawie (jest nawet opcja pokoju "rodzinnego", kosztowna ale wtedy mozna byc razem 24h. podobna mozliwosc jest w szpitalu siemiradzkiego)

To zalezy od stanu zdrowia mamy i dziecka oraz... oblozenia szpitala
jesli dobre cc traktujemy jako zerowa to wychodzi sie w trzeciej lub czwartej czyli jesli cc w poniedzialek to wychodzimy w czwartek lub piatek.

Wszystkim młodym mamom i oczekującym miłego weekendu, mimo wstrętnej pogody.

moz-screenshot.png
moz-screenshot-1.png

Słyszałam wiele dobrego o tym szpitalu i póki co obstawiam na poród właśnie na Ujastku.
Powiedzcie mi czy możecie polecić mi lekarz, która tam przyjmuje ? Czy można tam iść prywatnie czy raczej przez NFZ ?

No ja zaraz przeczytam co tutaj napisałyście, ale moja szwagierka tam rodziła i znajoma i są zadowolone bardzo. Ehh to pewnie jest tak jak z lekarzami, ze dla jedych ten sam potrafi być najlepszy a inni zdecydowanie odradzają.

Obiecałam napisać swoją opinię po porodzie na Ujastku- opinia pozytywna :-)
Miałam planowane cc ze względów okulistycznych. Operacja szybko i sprawnie, opieka bardzo dobra. Ordynator- Dr. Juszczyk-mistrz saklpela- blizna to cieniutka kreseczka ;-) dodatkowo przemiły człowiek!
Boł po operacji po ustapieniu znieczulenia niewyobrazalny:no: potem jeszcze pierwszy prysznic-masakra, ale potem już ok. :tak:
Jedyny problem u mnie to laktacja- po cc mi sie prawie nie uruchomiła mimo ze robilam dosłownie wszystko, to pokarmu mam na dobe jakies 80ml :zawstydzona/y: no coz...ale może to nie wina szpitala...choć może to że do cyca dziecięcie przystawiają dopiero następnego dnia po operacji...no coż...
Niemniej jednak porod w Ujastku polecam- mili lekarze, miły personel, opieka ok :tak:

Jeśli ktoś jest zainteresowany bardziej szczegółowym opisem to proszę na prive :-)
Powodzenia dla wszystkich niebawem rodzących :-)

reklama
Słyszałam wiele dobrego o tym szpitalu i póki co obstawiam na poród właśnie na Ujastku.
Powiedzcie mi czy możecie polecić mi lekarz, która tam przyjmuje ? Czy można tam iść prywatnie czy raczej przez NFZ ?

Cześć! Ja też się zdecydowałam na ten szpital, dwie koleżanki rodziły tam naturalnie, ja mam mieć cc ze względu na oczy. Podobno opieka przy porodzie bardzo dobra, położne w zasadzie wszystkie pomocne i miłe. Trochę gorzej, jak się na raz urodzi za dużo dzieci, wtedy one nie wszystko ogarniają i z opieką poporodową nie jest już tak kolorowo. Choć słyszałam też dużo pozytywnych opinii. Ja chodzę do dr Tamary Wilk z Ujastka prywatnie, przyjmuje na Madalińskiego (koło Konopnickiej) i jak na razie jestem z wizyt bardzo zadowolona. Ona ma też wykonać cięcie. Jest bardzo spokojna, opanowana, dwa razy się zastanowi zanim coś powie. Próbowałam także dowiedzieć się na temat lekarzy z Ujastka na NFZ, ale mieli kiepskie opinie na forach,więc się nie zdecydowałam.

Do góry