myszka2607
Fanka BB :)
Obiecałam napisać swoją opinię po porodzie na Ujastku- opinia pozytywna :-)
Miałam planowane cc ze względów okulistycznych. Operacja szybko i sprawnie, opieka bardzo dobra. Ordynator- Dr. Juszczyk-mistrz saklpela- blizna to cieniutka kreseczka ;-) dodatkowo przemiły człowiek!
Boł po operacji po ustapieniu znieczulenia niewyobrazalny potem jeszcze pierwszy prysznic-masakra, ale potem już ok.
Jedyny problem u mnie to laktacja- po cc mi sie prawie nie uruchomiła mimo ze robilam dosłownie wszystko, to pokarmu mam na dobe jakies 80ml no coz...ale może to nie wina szpitala...choć może to że do cyca dziecięcie przystawiają dopiero następnego dnia po operacji...no coż...
Niemniej jednak porod w Ujastku polecam- mili lekarze, miły personel, opieka ok
Jeśli ktoś jest zainteresowany bardziej szczegółowym opisem to proszę na prive :-)
Powodzenia dla wszystkich niebawem rodzących :-)
Dzięki to dla mnie cenne info, zwłaszcza w kontekście czekającego mnie cc dokładnie za tydzień, też ze względów okulistycznych. Trochę mnie martwi ta laktacja, też przewiduję takie problemy. Powiedz mi jeszcze, czy tą zerową dobę spędza się na sali pooperacyjnej i generalnie leżysz jak kłoda, nie mogąc się ruszyć? I czy miałaś wrażenie, że Cię za szybko do domu wywalili? Mnie straszą, że tam czasem to już w drugiej dobie po cc wypisują. Choć to może i nie takie złe, ja na szpitale od dziecka mam alergię:-) Dobrze, że chwalisz opiekę poporodową, bo z tym też podobno różnie bywa.