reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porod w szpitalu Ujastek

Witam,

Czy któraś z Pań mogłaby mi polecić lekarza ginekologa, który pracuje na ujastku. Chcę lekarza faceta, do babek nie jestem przekonana po życiowym doświadczeniu. Chciałabym też żeby nie robił mi problemów z L4 gdyż chcę iść na nie jak najszybciej. Czy ktoś chodził do Opalskiego i nie miał problemów z L4? Będę wdzięczna za sugestie.

reklama
Ja chodziłam do dr Opalskiego i na szczęście do zwolnień L4 miał zdrowe podejście. Dawał je wtedy gdy faktycznie były ku temu przesłanki.

obydwie moje ciąże prowadził/prowadzi dr Opalski, polecam bardzo a co do zwolnień to jak tylko były wskazania to nie było problemu, mnie nawet w pierwszej ciąży sam namawiał ale sie broniłam aż wylądowałam w szpitalu w 7 miesiącu i sie przeprosiłam ze zwolnieniem...

Hejka
Chciałabym się dowiedzieć kilku rzeczy na temat porodu na ujastku a mianowici którego lekarza polecacie z tego szpitala czy jak się ma lekarza z poza tego szpitala ile się płaci i ogólnie jakie są warunki w tym szpitalu dziekuje za odpowiedzi :-)

Hejka
Chciałabym się dowiedzieć kilku rzeczy na temat porodu na ujastku a mianowici którego lekarza polecacie z tego szpitala czy jak się ma lekarza z poza tego szpitala ile się płaci i ogólnie jakie są warunki w tym szpitalu dziekuje za odpowiedzi :-)

A za co chciałabyś płacić? Szpital ma kontrakt z NFZ i jeśli jesteś ubezpieczona nic się nie płaci.
Ja polecam dr Opalskiego (który prowadził moją ciąże), natomiast koleżanka chodził do dr Sylwii Korygi - Wszołek i tez była bardzo zadowolona.

Hejka

Warunki są bardzo dobre-jednoosobowe sale porodowe z własną łazienką do dyspozycji, po porodzie dwuosobowe sale z łazienką, fajny klimat, dobra opieka przy porodzie. Bezpłatne znieczulenie ZZO, dostępny bezpłatny gaz do porodu. POLECAM
ja nie miałam lekarza z Ujastek, nie było to problemem.

Jeśli pytasz o to czy można mieć swojego lekarza przy porodzie to musiałabyś w szpitalu zapytać o koszty i możliwość.

polecam przeczytać cały wątek, znajdziesz tu dużo informacji!!!

Witam, jestem nowa na forum :-).
Trafiłam tu poszukując opinii o porodzie w Ujastku. Zajęło mi "trochę" czasu przejrzenie wpisów w tym temacie. Całe szczęście, że są takie dziewczyny jak Wy - chętne do pomocy informacyjnej :-). Dużo naczytałam się o porodach naturalnych, o cesarskich cięciach... Ale nigdzie nie natrafiłam na choćby najmniejszą informację na temat porodu w wodzie, co szczerze mówiąc mnie dziwi, bo to w ostatnich latach coraz głośniejszy temat. A Ujastek - przynajmniej według informacji na stronie - jest na takie wyjście przygotowany. Przede mną co prawda jeszcze duuuuużo czasu, bo nasz Bąbel przyjdzie na świat dopiero na przełomie lipca/sierpnia. Ale chyba lepiej zainteresować się za wcześnie niż za późno ;-). Czy któraś z Was ma za sobą taki poród w Ujastku, lub też może przekazać informacje innej dziewczyny, która w ten sposób rodziła?

Ostatnia edycja:
Na dniach otwartych położna mówiła że na Ujastku nie rodzi sie do wody, bo w szpitalu nie ma personelu przeszkolonego w tym temacie. Jeśli trafi sie na salę z wanna to pewnie mozna w niej posiedzieć w pierwszej fazie porodu. Z tego co wiem to w Krk można rodzić do wody tylko w Narutowiczu, ale głowy za to nie dam...

reklama
jak ja byłam na szkole rodzenia to położna mówiła że mają jedną panią doktor, nie pamiętam którą, posiadającą odpowiedni certyfikat. Ale w praktyce to wygląda tak że trzeba się umówić na indywidualną opiekę tej lekarki podczas porodu żeby akurat była do dyspozycji kiedy ty rodzisz. To kosztuje chyba 1000 zł

Do góry