reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

PORÓD w szpitalu RYDYGIERA w Krakowie

Cześć, też się zastanawiam, czy możliwe jest "wynajęcie" położnej? Ponoć szpital Rydygiera prywatyzuje się od 1 lipca, czy któaś z Was słyszała, jakie zmiany mają wprowadzić?

Witam,
oddział ginekologiczny jest już dawno sprywatyzowany. A co do porodu w tym szpitalu to polecam. Rodziłam tam w marcu 2010 przyjechałam w nocy z mamą ponieważ mąż wyjechał na szkolenie. Poród miałam rodzinny w czasie, którego korzystałam z wanny jaka znajduje się na sali do porodu rodzinnego. Muszę przyznać, że ta wanna dała mi wiele dobrego: mniej bolesne były skurcze. Po wyjściu z wanny było już po wszystkim kilka parć i urodziłam córkę. Położną miałam cudowną p. Kazimiera Plewka, jej pomoc była dla mnie nieoceniona. Opieka po porodzie bardzo dobra, nawet raz dziennie zaglądały do nas panie z poradni laktacyjnej co uważam za duży plus. Opieka nad maluchem też bez zastrzeżeń. Osobiście polecam ten szpital z czystym sumieniem.

reklama
Cześć Dziewczyny, jestem nowa na forum. Czy któraś z Was może polecić położną z Rydygiera? Zależy mi szczególnie na ochronie krocza przed nacięciem, a wiem, że niestety nie wszystkie położne mają tzw. "chęci" do unikania nacięcia.
Będę wdzięczna za wszelkie namiary.

polecam położna która mnie nie nacięła przy poradzie i robiła wszystko aby tego uniknąć. Pani Kazimiera Plewka niestety nie mam do niej numeru telefonu, ale myślę że dadzą ci namiar na nią w szpitalu na oddziale. Bardzo ją polecam. Życzę szczęśliwego rozwiązania i cudnego dzieciaczka.

wreszcie tu dotarłam, w kwietniu urodziłam w rydygierze mojego wielkoluda:-) jak chodzi o część ginekologiczną jestem zachwycona, położna uchroniła mnie przed nacieciem, super sie mną zajęła, lekarze też bardzo fajni, trafiła mi się jedynka z łazienka więc też nie mogę narzekać na warunki lokalowe:-) gorzej niestety z noworodkami, panie od laktacji kiepskie, dokarmiają smoczkami, jednym słowem trzeba wiedzieć czego sie chce, mnie się udało z karmieniem tylko dlatego, ze sie uparłam, zabroniłam dokarmiania mojego syncia, choć podobno było to niezbędne...
ogólnie jestem zdecydowanie na plus:-)

Witam przyszłe i świeżo upieczone już mamy.:-)
Mam pytanko odnośnie szkoły rodzenia w Rydygierze. Termin porodu mam dopiero na październik ale zastanawia mnie od kiedy można się zapisywać do szkoły rodzenia w tamtejszym szpitalu. Gdzie ta szkoła się znajduje (przy oddziale czy gdzieś obok) i jak się zapisać telefonicznie czy trzeba osobiście? Bardzo proszę o odpowiedź. Jest to moja pierwsza ciąża i nie za bardzo się w tym wszystkim orientuję:sorry2:

witam:) ja też rodziłam w tym szpitalu 8 maja urodziłam córeczkę prze cc.Wszystko poszło sparwnie i moja córeczka zdrowiutka już skonczyła 2 miesiace. Miałam sale jedno osobowa z lazienka i łozkiem elektrycznym co po cc jest super sprawa... komfort tej pojedynczej sali niedoopisania mąż mógl byc z nami praktycznie przez 24 godziny na dobe wychodził koło 23 wracał przed 7 więc superr. polożne bardzo mile lekarzy znam już dośc dobrze. Polozne laktacyjne przychodza codzinnie nawet w nocy tez chodziły...ja mimo cc juz na drugi dzien udało mi sie karmic mala piersią...pozdr i polecam

reklama
Szkoła rodzenia w Rydygierze ma przerwę przez wakacje. Startuje dopiero od września -najprawdopodobniej od 6. Zajęcia są w pon o 17. trwa trzy tyg. Trzeba zadzwonić na oddział ginekologiczny pod koniec sierpnia i wszystko już powinni wiedzieć -dokładne terminy itp.
Ale ponoć ze względów technicznych skrócili trwania całości z 4 do 3 tyg. A szkoda. Koleżanka była w kwietniu i akurat ominęli temat pielęgnacji noworodka - wg mnie bardzo ważny.
Ja też zamierzam tam rodzić (listopad 2010) i z tego względu zdecyduję się na szkołę w tym szpitalu, zawsze będzie okazja do obejrzenia szpitala itp.

Do góry