reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

PORÓD w szpitalu RYDYGIERA w Krakowie

reklama
Hej dziewczynki planuję rodzić tym razem na Rydygierze, pod koniec sierpnia :) Chodzę do lekarza tam pracującego dr. Rokickiego (polecam!) :) W związku z tym mam do Was takie pytanie, jak wyglądają teraz warunki w szpitalu, personel itd.? Chciałabym rodzić z mężem. Synka rodziłam na Ujastku, niestety zakończyło się CC, teraz chcę spróbować SN i mam wielką nadzieję, że mi się to uda. To moje marzenie :) Buziaki

Witam!

Czy któraś z Was rodziła może w przyszpitalnym Domu Narodzin? Podobno od 1.12.2013 Rydygier posiada takowy. Ciekawa jestem opinii i wrażeń.

Na szkole rodzenia mówili, że nie mają jeszcze sali do takiego porodu i polega to na tym, że rodzisz w sali porodów rodzinnych bez lekarza, bez środków farmakologicznych itd. a w razie komplikacji masz wszystko na miejscu bo jesteś w szpitalu a nie w domu.

A tak wogóle rodził tam ktoś ostatnio ?

Ostatnia edycja:
secreto napisz po CC jak wszystko wygladalo :) tzn. sama CC i opieka po nad Toba i maluszkiem :tak: czytalam na jakims forum ze w Rydygierze przy CC moze byc obecny mąż/partner wiesz cos na ten temat?? czy masz tam lekarza prowadzacego ?? jakie masz wskazania do CC ?? z gory dzieki za odpowiedz ;-)

Hej dziewczynki planuję rodzić tym razem na Rydygierze, pod koniec sierpnia :) Chodzę do lekarza tam pracującego dr. Rokickiego (polecam!) :) W związku z tym mam do Was takie pytanie, jak wyglądają teraz warunki w szpitalu, personel itd.? Chciałabym rodzić z mężem. Synka rodziłam na Ujastku, niestety zakończyło się CC, teraz chcę spróbować SN i mam wielką nadzieję, że mi się to uda. To moje marzenie :) Buziaki

Witaj :)

W styczniu w Rydygierze przez poród sn przyszła na świat nasza córka, rodziłam z mężem w sali porodów rodzinnych, w której to również dwa lata wcześniej urodził się nasz syn. Moim lekarzem jest również Radek :-p Był przy obu porodach, pomoc nieoceniona :tak: Personel ponoć przeszedł czystki w zeszłym roku ale ja tak samo jak dwa lata wcześniej tak i teraz trafiłam na samych przyjaznych ludzi więc nie wiem kogo usunięto. Co do warunków hmm.. już dwa lata temu słyszałam że oddział będą remontować i pewnie kiedyś będą ale jeszcze tego nie zrobili (faktem jednak jest że remontują kolejne oddziały więc i może gin-poł. się kiedyś doczeka). Sale poporodowe 2-os, 1os dla Pań po cc chyba że sa pustki to położą Cię na jedynce. Położne bardzo miłe pomocne, nawet na neonatologi było miło :) jak najbardziej polecam Rydygiera, szczególnie jeszcze jeśli jesteś pod opieką dr Rokickiego :tak: nie da Ci zginąć;-) jeden minus, zmienili katering i jedzenie bardzo średnie :baffled:

Jeśli masz jakieś pytania pisz na priv.

Pozdrawiam

czesc dziewczyny

mam skierowanie do cc i zastanawiam sie na Rydygierem.

W jaki sposob ustala sie tam termin? czy sa kwalifikacje jak np w ujastku? czy przyjezdza sie jak sie zacznie porod?

pozdrawiam,
julia

reklama
hej

Juz wiem jak wyznaczaja termin w Rydygierze.

Trzeba przyjechac ze skierowaniem w 36 tygodniu ciazy do poradni i kieruja na oddzial i tam jest wyznaczany termin.

pozdarwiam

Do góry