reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród w Holandii 2011

Witam sie i z wami, bo polowa z was na 'Holandie' nie zaglada:-)

Rozpadalo sie straszliwie...:wściekła/y: bylam dzis w prenatalu odebrac baby doos, nie ma nic ciekawego, blije doos byl o wiele lepszy.
Wrzucam wam fotke mojego SUPERTOMCIA :-DZobacz załącznik 470314 taki juz ciezki, ze babcia go jedna reka nie mogla utrzymac :szok::-D

reklama
Jaki slodziaaak :D

Co bylo w babydoos??
Mi osobiscie blijedoos bardziej sie podobalo niz te prenatalowe.

Kallie i MGD odnosnie znieczulenia to ja wlasnie tez jestem na czasie, ostatnio rozmawialam z polozna na ten temat, oczywiscie musialam sie z kilkumiesiecznym wyprzedzeniem dowiedziec wszystkiego :D i mam spokoj w glowie juz.

Ja ZZO czyli ruggenprik tez bym nie wziela, niby w ogole nie czuc bolu, ale dziecko wlasnie jest pozniej jakies przychlasniete i ospale , niesie ze soba najwiecej ryzyka. Ja sprobuje rowniez o wlasnych silach, ale jak nie dam rady to poprosze o pompje kroploweczke wlasnie , dziala juz po 1 minucie i szybko traci swoje wlasciwosci bez dozowania, wiec zanim dziecko wyjdzie, mozna wylaczyc i bedzie "normalne" :D

Kallie znalazlam dla Ciebie folder z informacjami o rodzajach znieczulenia w Holly , oczywiscie zaczyna sie od naturalnych metod :D
http://www.knov.nl/docs/uploads/Pijnfolder_Pools.pdf ja juz przeczytalam.
Pytalam rowniez poloznej czy trzeba chec znieczulenia zglaszac wczesniej, powiedziala ze nie, jak bede chciala to mam poprosic w szpitalu i tyle. Jest to wliczone w koszt porodu.
A co do gaziuu :D gaziu daja tylko w niektorych geboorte centrach w Holandii , generalnie nie jest to az tak znana metoda.

HAGUE zalezy co kto lubi :)
Mi sie podobala butelka z etosa i to pudlo z chusteczkami zwitsala

MADZIA a patrz ze mi jeszcze z Kruidvatt nic nie wyslali. Swinie :D

reklama
ROBALE najlepiej jest tam zadzwonic. Ale mysle ze trzwba sie umawiac. Jak wszedzie :D

Do góry