reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

Nana wlasnie czytam ten artykul bo The Hague mi dala troche do myslenia, ze sprzatania nie ma w kontrakcie.

The Hague, mozesz napisac mniej wiecej co jest w takim kontrakcie ?

Astrid, uwielbiam kiedy psizesz : jestem hardcorem :D hahaha przypomina mi sie ten filmik z jutuba

A wiecie, ze ta polska polozna, co nana podala teraz strone, to miala atrykul na 2 strony w WIJ ? Tylko ze tam nie podali jej polskiego czlonu nazwiska i w ogole nie napisali ze jest polka :/

reklama
Ej ale ja teraz tak mysle, ze to moze tylko w moim kraamzorgu tak bylo :-D to nie bierzcie tego za bardzo pod uwage, najlepiej jak poprostu zapytacie w swoich kraamzorgach jak to jest u nich

Nana wlasnie czytam ten artykul bo The Hague mi dala troche do myslenia, ze sprzatania nie ma w kontrakcie.

The Hague, mozesz napisac mniej wiecej co jest w takim kontrakcie ?

Astrid, uwielbiam kiedy psizesz : jestem hardcorem :D hahaha przypomina mi sie ten filmik z jutuba

A wiecie, ze ta polska polozna, co nana podala teraz strone, to miala atrykul na 2 strony w WIJ ? Tylko ze tam nie podali jej polskiego czlonu nazwiska i w ogole nie napisali ze jest polka :/
Haha dzięki. Porównując stan medycyny 25 lat temu, to chyba mogę tak napisać :-D.
Co za antypolskie chamidła. Ciekawe, czy dali jej tekst do sprawdzenia przed publikacją? :szok:

Ayni jak poczekasz do jutra to poszukam Ci ten kontrakt i go zeskanuje, teraz go za chiny nie znajde :rofl2: tylko mi przypomnij:tak: bo ja mam skleroze wrodzona :-D

Ale jest tam napisane, że
• Wykonuje niektóre prace w gospodarstwie domowym klienta, takie jak dbanie o dom, odzież i żywność zgodnie z protokołem „higiena pracy".
Wg mnie sprzątanie to własnie takie dbanie o dom. Tym bardiej ze prxzecież nikt jej nie każe myć okien, a ewentualnie odkurzyć podłogi, umyć kibelek czy prysznic...
najlepiej jak poprostu zapytacie w swoich kraamzorgach jak to jest u nich
Dokładnie tak zrobię:-D
Dzis pytalam lkekarza, co mam wziąść ze soba do szpitala i on powiedzial, ze np podpasek brac nie muszę, bo mi tam dadzą. Ale zastanawiam sie po co mówił, zebym wzieła szczoteczkę do zębów, skoro po kilku godzinach mam wyjść do domu:-D
W razie gdybym musiala poleżeć dłużej, to przecież zawsze moga mi donieść, lub kupic na miejscu

Iskierka ja to mylam zeby zaraz po zejsciu z lozka 'porodowego' bo tak mi zaschlo w gardle ze wolalam sie odswiezyc :-D

U mnie jak byla Pani z kraamzorg to zostawila taka ksiazke i tam mam zaznaczone co bedzie wykonywac a czego nie:)
bedzie badac mnie i dziecko, pokaze mi jak sie obchodzic z malym, a co do domowych obowiazków to moze odkurzyc, umyc podlogi,wstawic pranie, zrobic sniadanie, podac cos do picia, prasowanie, wyprowadzenie dzieci do szkoly jesli ktos ma:)itp

Bedzie u mnie przez pierwsze 2-3 dni po 5-8 godz zeby mi pokazac co i jak a potem juz po 3:)

bedzie badac mnie i dziecko, pokaze mi jak sie obchodzic z malym, a co do domowych obowiazków to moze odkurzyc, umyc podlogi,wstawic pranie, zrobic sniadanie, podac cos do picia, prasowanie, wyprowadzenie dzieci do szkoly jesli ktos ma:)itp
No to ja bym sie na to pisala. U mnie prasowanie by jej odpadło i wyprowadzanie dzieci do szkoly też. Ale na to śniadanie to sie piszę:-D:-D:-D

The Hague, dziekuje za dobre checi, ale doprawdy nie musisz skanowac, na oczywiscie swojej spytam rowniez, myslalam ze moze pamietasz. Ja dociekam szczegolow, ale juz skanowanie to chyba za duzo by bylo abym kogos prosila. ;)))

Iskierka mysle, ze po prostu chca sie zabezpieczyc, aby nikt z nich nie zrobil sprzataczki i kazal np oproznic strych czy komorke itd hahaah

dobranoc!

reklama
Do góry