reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

reklama
Hej kobietki mam pytanie o obowiazkowe szczepienia niemowlakow jak to wyglada i co wchodzi w pakiet szczepien

Witaj. Szczepienia w Holandii nie sa obowiazkowe i rodzice sami moga zadecydowac na co chca czy nie chca szczepic swoje pociechy. Ten temat byl wielokrotnie poruszany na forum Holandia i poszukaj troche pod tym linkiem, dziewczyny pisaly jakie szczepienia i w jakim wieku sie podaje oraz jakie sa ich holenderskie nazwy

https://www.babyboom.pl/forum/search.php?searchid=1351588

szczegolowych informacji udzielaja tez specjalistyczne strony

Vaccinaties voor kinderen - Vaccinaties voor kinderen - Vaccins, vaccinaties & Infectieziekten

Vaccinaties: welke en wanneer? | Consultatiebureau / tutaj masz podane kiedy jakie

Iguana dobry pomysł z tymi karteczkami:)
Zawsze jak sie wybieram do poloznej mam wiele pytan a potem wybijam sie z rytmu i nie wiem o co mialam zapytac:)

Ayni mam nadzieje ze bedzie tak jak mowisz;) wolalabym zeby polozna z nami pojechala do szpitala bo sami to niewiem jak to bedzie, czy ja bede w stanie wydusic z siebie slowko jak sie juz zacznie:)

To moj pierwszy porod i niewiem co mnie czeka,:) ale wmawiam sobie ze szybko mi pojdzie i wrocimy wszyscy razem do domku:)

A jak tutaj jest ze znieczuleniem podczas porodu?

Ja pytania do położnej zawsze zapisuję w kalendarzu (nie umiem się obejść bez takiego zwykłego książkowego). Moja mi wręcz kazała do siebie dzwonić nie ważne o której godzinie. Widocznie mają takie procedury. Z tego względu najpierw zadzwonię do niej, potem do M. Muszę sobie komórkę doładować:tak:, bo w sumie jestem "na wylocie".

W ogóle, pochwalę się Wam pierwszymi "biletami na Euro 2012"
002.jpg003.jpg

Ostatnia edycja:
Bernadetka, to nie Polska, mozna dostac znieczulenie, ale powinnas omowic ta kwestie z polozna i ustalic jakie bedzie dla was najlepsze, ja bym chciala,ale raczej nie zewnatrzoponowe , tylko kroploweczke , dziewczynki tu pisaly ostatnio

Astrid piekne te wasze bilety , bardzo mi sie podobaja , slodka klasyka. Oby malej sie wygodnie nosilo. bijna bijna!!!

O właśnie, przypomniałaś mi o tej kwestii. Muszę się położnej spytać w poniedziałek, co poleca. Nie chcę być twardzielką za wszelką cenę.

Ciuszki braliśmy jak najbardziej neutralne, bo one i tak będą krótko noszone, a być może w przyszłości będzie synek :-D.

reklama
W Pl też znieczulenie dają i jest do wyboru nie tylko ZO...

Ja dużo pytań nie miałam do gina...dużo rzeczy wiedziałam, ale jak coś miałam zapytać to w kalendarzu zapisywałam.

Do góry