reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

Hej Edyta :)

Głowa do góry, nie wszystkie dziewczyny władają holenderskim i dają sobie świetnie rade:) jesli umiesz dogadać sie po angielsku to napewno dasz rade :) a zawsze w miedzy czasie mozesz we własnym zakresie doszkolić sie ze słowkami zwiazanymi z poorodem ;)

Jeśli masz jakies trapiące cię pytania, pisz smiało ....

reklama
czesc bernadetko, a mowisz choc troche po angielsku lub po niemiecku ? jesli tak to personel medyczny nie bedzie mial problemow ze zrozumieniem Ciebie jesli podszkolisz sie jeszcze w jakims slownictwie medycznym ;)

a bedziesz rodzic w szpitalu czy w zaciszu domowym ?

Witaj Bernadeta!
Bedzie dobrze, zobaczysz! Kazda z nas przezywa rozterki i ma duzo pytan, ale jak widac po mamuskach, ktore rodzily, da sie i tu urodzic, i to calkiem dobrze :tak:
jak masz pytania, smialo pytaj!

Witaj Bernadetkko ,bedzie dobrze ,gratuluje ci synka :-)

MGD jak sie masz?

Ostatnia edycja:
Dziejuje wszystkim za mile przywitanie:)
Moj angielski nie wyglada perfekcyjnie ;p ale w stopniu komunikatywnym jakos sie dogaduje,
wiec mysle ze dam rade:)
Wybralam szpital bo jakos w domu rodzic to mam obawy, bo wiadomo roznie to bywa, wiec skoro jest mozliwosc to wole nie ryzykowac:)

Jest jeszcze możliwość hotelu położniczego, ale one zazwyczaj są przy szpitalach. Przynajmniej ten, w którym chcę rodzić, jest w szpitalu. Mam tam opcję zostania po porodzie kilka dni, w tym mam kraamzorg na miejscu. Na miejscu jest śliczny pokoik, z łóżkiem dla mnie i dla Męża, łazienka, tv itd. Jest nawet możliwość taka, że mogę mieć swoje jedzenie i nie muszę kupować w szpitalu. Jak do nich pisałam co mam brać, to mi kazali wziąć siebie, coś do ubrania dla mnie i kosmetyki... no i później dla Małej na wyjście, ale to mi M. przywiezie. Moja wyprawka do szpitala ogranicza się do plecaka miejskiego, w którym mam 2 koszule (jedną rozpinaną), 2 staniki do karmienia, klapki, ręcznik, kosmetyczkę z podstawowymi rzeczami, no i parę skarpetek ciepłych, jakby im się zmieniło, że nie będzie duchoty na piętrze, no i jakieś majtki na wyjście. Wszelkie podkłady, wkładki laktacyjne i inne tego typu środki, w tym pieluchy, oni mi zapewniają. Tak mi napisali przynajmniej w mailu. No i w kwestionariuszu mam zaznaczone, że nie mówię do holendersku, tylko po angielsku.

Astrid ten w którym ja bede rodzić tez jest w szpitalu ;) z tym ze ja nie zdecydowałam sie tam zostac, po porodzie wracam do domciu ;)

Astrid ten w którym ja bede rodzić tez jest w szpitalu ;) z tym ze ja nie zdecydowałam sie tam zostac, po porodzie wracam do domciu ;)

Ja stwierdziłam, że się pobyczę :-D. Mąż i tak w pracy, nie mamy tu rodziny, ani znajomych, co by w razie W. zawieźli mnie czy małą do szpitala, a ja nawet jak co, nie mam prawa jazdy (z resztą M. zabiera samochód do pracy). Z tego względu uznałam, że zostanę te parę dni, skoro jest taka opcja i w razie czego, mam pod ręką lekarzy itd.

reklama
Nie no jasne, ty wiesz najlepiej co dla ciebie , dla was najwygodniejsze ::) Mi wystarczy ze kraamzrog bedzie codziennie a mój Tz wezmie 2 dni urlopu ojcowskiego a w razie potrzeby moze i wziac dodatkowy urlop bo ma niewykorzystany wiec pod tym wzgledem sie nie martwie, jakos tak wole u siebie w domciu ;)

Do góry