reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

reklama
Wiecie, tyle ze w sumie po porodzie (1-2 noce) możecie miec problem z wierceniem się w łózku - wszystko zależy czy pękniecie czy nie..... Obracanie się na boki ze szwami w .... może byc problemem....;-)

ja po cesarce miałam sam podkład bez majtek, ale jak już mogłam wstać po tych 12 godzinach to założyłam własne majtki i własne podpaski i nikt mi problemów nie robił.

Hmmm ISKIERKO fakt :) o tym nie pomyslalam...
Ale...przeciez w nocy trzeba do malucha wstawac..i co? Za kazdym razem lapac podklad,wkladac gacie i potem na abarot to samo???

IGUANA tutaj tez mozna kupic kolorowe podklady,w Kruidvat. Przy pampersach stoja ;) ale one do przewijania dziecia sa...
W sumie nie wiem czym sie roznia od tych poporodowych..chyba rozmiarem??

Hmmm ISKIERKO fakt :) o tym nie pomyslalam...
Ale...przeciez w nocy trzeba do malucha wstawac..i co? Za kazdym razem lapac podklad,wkladac gacie i potem na abarot to samo???
Nie wiem jak jest tutaj, ale w PL gdy leżałam po porodzie w szpitalu (standardowe 3 doby) to albo na noc nie przynosili do karmienia, albo spało się z dzieckiem w jednym łóżku - przy cycu.
W swoim domu też tak możesz - spac z dzieckiem albo poprosic męża by ci je podawał przez 2-3 noce

Ja bym sie nie zdecydowala na spanie z maluszkiem w jednym lozku, tymbardziej ze wierzgam nogami i rekami na wszystkie strony, moj M. to upchniety pod sama sciana prawie, w rogu lozka :-D a ja leze jak krolowa hahaha :-p poki co, mam kolo siebie kolyske z malutkim i jak zakwili w nocy to tylko siegam reka, podaje mu smoka i spimy dalej ;) raczej nie polecam zostawiania noworodka samego w swoim pokoiku bo to meczace bardzo.. tak po miesiacu, dwuch lub trzech mozna zrobic przeprowadzke, ale poczatkowe tygodnie to jakas masakra, wstawanie co 2 godziny i latanie po domu w nocy. Lepiej miec dzidzia pod reka :) wygodniejsze. i nie trzeba majtek ubierac heheheh :p ja tam spalam w majtkach, bo az tak bardzo potoku ze mnie nie bylo, ale jak komus by nie bylo wygodnie to bez majtek chyba tez milo :laugh2:

ISKIERKO z tego co mi lekarz powiedzial to jesli wszystko jest ok i ze mna i z dzieckiem to tej samrj doby sie wychodzi do domu :)

THE HAGUE mam takie same zamiary ;) dziecko przez pierwsze miesiace bedzie z nami w sypialni(baaardzo duza jest). Potem jak podrosnie wykopiemy ja na swoje komnaty ;)
Niestety lozeczka nie moge postawic tak zeby pod reka bylo..trzeba bedzie wstawac...maz pracuje wiec nie bede sie nim wyslugiwac ;)
Czyli wniosek jest jeden- zostaje przy majtkach :D kupie sobie takie seksi co NANA pokazywala i powinno byc git :D

Dzieki dziewczyny za rady!!

reklama
Do góry