reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Gorzowie WLKP

reklama
Cześć dziewczyny, dopiero teraz znalazłam to forum,a szkoda bo chętnie bym się dzieliła moimi odczuciami na owy temat. Otóż termin mam na 29 marca i już też się nie mogę doczekać. Ciekawa jestem kiedy urodzę, Future to chyba fajnie jest znać już datę urodzin swojego jeszcze nienarodzonego dziecka hehe, ja w sumie jeszcze nie weim czy będę rodzić naturalnie czy cc, bo sprawa jest w toku. Pierwsze dziecko rodziłam przez cc, bo juz zaczęło się dusić i już drugi raz nie chciałabym tego przeżywać. Moja ginekolog mi powiedziała, że teraz już się nie daje skierowań na cesarkę, bo i tak ordynator będzie o niej decydował. A tu czytam, że Future masz takie skierowanie, możesz napisać co dokładnie jest w nim napisane i na jakim formularzu, czy w książeczce? Bo juz sama nie wiem. akurat teraz też jestem chora, biore antybiotyk, trochę się bałam ,ale lekarz powiedział, że w moim stanie lepiej brać go niz dziecko miałoby się urodzic chore. Także biorę, a macie kaszel? i co na kaszel bierzecie? Bo ja mucosolvan i tak średnio pomaga...

Future to prawie na mój termin będziesz miała cesarkę :-) ciekawa jestem czy uda nam się na poporodowej spotkać...
dobrze, że do lekarza poszłaś...

Kasileum ja jeszcze nie urodziłam a też ciągle piorę i prasuje...;-)ciekawe co będzie jak się moja niunia urodzi....chyba tatusia zatrudnię do tych czynności....dziś też prałam wyprawkę do szpitala i tyle mi się nalało tego płynu do prania Lovella że chyba z 1/4 butelki wlałam!...że teraz się zastanawiam czy jeszcze raz tego nie płukać... :/, ale jak wyprasuje to chyba nie ma co przesadzać?

A i Wszystkiego Najlepszego z Okazji Dnia Kobiet!!! dla Wszystkich Blogowiczek! :*

angelika ja jak byłam chora to mi kazała brać Flegaminę na kaszel i pomagała...

A tak w ogóle to witamy na forum :-) a ty kiedy rodzisz?

Angelika helo!!!!
no mamy taki sam termin juz ;)
ja mialam miec na 10 kwietnia, ale juz sie zmienilo i cc ;)
tez biore antybiotyk, zeby mala nie byla chora. nie masz sie co martwić, leki wazniejsze, a dziecku juz ni zaszkodzi w tym czasie. a co masz w brzuchu? ją czy jego? napisz nam cos o sobie.

ja a kaszel mam berodual do inhalacji, ale ja mam kaszel od astmy, wiec sie nie liczy ;/

aga! damy rade. trzymaj dla mnie lozko na sali hehhe

Future będę trzymać :))) jeszcze gaja i angelika do nas dołączy i będzie prawie jak na forum...tylko z większym bólem... ;)

No to trza w szpitalu pokoj zarezerwowac :p No i trza malucha powiedziec ze tego i tego dnia prosze opuscic Hotel Mama All Inclusive :p

Angelika witamy w naszych szeregach :)

mi Pani Chrustowska powiedziala ze nawet jak dzidzia bedzie posladkowo to sie nie robi CC tylko rodzi SN, wiec umnie na 99 % bedzie SN :baffled: Chwilami chcialabym CC, bo sie strasznie bolu boje... mam niski prog. Rodzac Marcelka zemdlalam z bolu.. masakra. Niby od boli prawidlowych 2,5 h do wyjscia synka, niby to malo, ale ja i tak ryczalam i wylam ze chce CC do pielegniarek :sorry2: Dlaczego to musi tak bolec :sorry2:

reklama
Hej larvunia :)
Czyzby Mala sie juz pupa wypiela? :) Niby ulozenie posladkowe jest wskazaniem do CC. Moze umow sie raz z dr. Makowskim (tez tam przyjmuje) zobaczysz co powie.

Domyslam sie ze porod bardzo boli. Moja siostra wymiotowala pod siebie z bolu. Ale jak juz dzidzia wyjdzie cala i zdrowa to sie juz nie mysli o cierpieniach :)

Larvunia a jak wspominasz caly swoj pobyt w szpitalu w czasie porodu i po?

Do góry