reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Gorzowie WLKP

Wlasciwie non stop bola mnie plecy z dnia na dzien coraz bardziej w okolicy ledzwiowej, plus dodatkowo silne bole jak na miesiaczke..Dzis bylam znow na ktg...36% to byl max jaki osiagnely skurcze..;/ jeszcze na weekend mnie chca w domu zostawic a w poniedzialek juz do szpitala..;/jesli oczywiscie nie urodze w ten weekend..juz nie wiem jak tu funkcjonowac..tydzien po terminie..coraz bardziej sie denerwuje :(

reklama
Moją pierwsza ciążę prowadził Zawisza,miły,delikatny,dokładny,tyle,że nie ma tam żadnego sprzętu,bieda w tym jego gabinecie i chorzy ludzie w tej samej poczekalni... prywatnie też chodziłam do Homy,który zrobił mi cc,ja go polecam,konkretny,normalny,tez dokładny i delikatny,wszystko dokładnie tłumaczy,rzeczowy,a (do jego predyspozycji do partnerów bądź partnerek nie wnikam-wiadomo,każdy ma swój gust:)-trzeba byz wyrozumiałym dla innych),Kleindhardt tez jest dobrym ginekologiem jeśli chodzi o prywatne wizyty.Drugą ciążę-jeszcze dwa miesiące temu bo tyle już ma moja maleńka prowadził Piotrowski i tez jestem zadowolona,idę,załatwiam co potrzebuję,wszystko jasne i proste,rzeczowy i konkretny,tym razem to on mi w Kostrzynie wykonał cc,wszystko pięknie się goi,więc nie mam zastrzeżeń.
Mati84-hej,tu Marta:)Dorka opowiadała mi o twoich bliźniakach,gratuluję ci,niech zdrowo rosną:)ale na osiedlu cie jeszcze z nimi nie spotkałam na spacerze:)pozdrawiam ciepło

czesc marta
mi cc wykonywal sam ordynator i rana paprała mi sie przez 2 tyg wiec niewiem od czego to zalezy
dodatkowo mnie poczęstowano gronkowcem w szpitalu jeszcze przed porodem i zarazilam Miłoszka
trzeba uwazac
kazdy ma swoje zdanie na temat lekarzy nie powiem bo homa tez mnie badal i myslałam ze bedzie gorzej a okazal sie delikatny ,z resztą józwiak podobnie
no kochana nie spotkałas mnie tam bo ja juz na górczynie nie mieszkam
pozdrawiam was ciezarówki

Ostatnia edycja:
tobolka bo ktg nie ma co wierzyc, ja trafiając po terminie nie czując skurczy, nic zero bólu ktg pokazuje mi ponad 80-90, hehe chcieli mnie na poródowke wyslac i co chwile skurcze są co nie, ale że szyjka długa itp. dali spokój, w nocy odchodzą wody, mam skurcze ktg pokazuje max 25 a oni ale nie ma skurczy, ja do nich wczoraj to nie było a dziś to na bank są.zreszta na porodówce babka mi mówiła że nie ma co ktg wierzyć

tobolka- spokojnie, pewnie niedługo się zacznie, wiem jak każdy taki dzień w oczekiwaniu wygląda, ojj wiem. czekasz na każdy sygnał; a jak nie to wywołają poród.. nie ma się czego obawiać, trzymam &&&&&&&&

a co do Homy; nie żebym uprzedzona była do gejów, ale on ma taką śmieszną manierę mówienia i dociskania wyrazów...:-D

Dzięki za słowa otuchy:) jest jeszcze jeden klopot..mala nie jest ulozona jak trzeba..niby lekko sie przekrecila ale dalej w poprzek pod kątem..boje się ,że puszczą mi ją dołem,,,slyszalam o takich przypadkach..ze nie sluchaja wogole rodzącej tylko robią co chcą..a to jest przeciez niebezpieczne dla dziecka i dla matki..wiem..byc moze panikuje nie potrzebnie..byc moze wszystko pojdzie jak trzeba..ale jak slysze takie opowiesci z gorzowskiej porodowki to mi mowe odbiera..eh ;//

reklama
Tobolka - nie martw się na zapas,ja pierwszą ciążę też miałam po terminie,młodemu dobrze było w brzuchu i ani myślał wyłazić:)nawet dwie porcje oksytocyny nie pomogły...wiedz,że w szpitalu będziesz pod dobrą opieką,są lekarze,jest sprzęt,tylko ty musisz być silna,bo masz dla kogo:)my dałyśmy radę więc i ty dasz! :) powodzenia dwupaku:)

Boże!jak dobrze mieć już to za sobą:) to najbardziej motywujący moment ciąży:)

Do góry