reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Gorzowie WLKP

atagata, witaj!!! :-) A jak tam Twoje samopoczucie? Ciążę znosisz dobrze? Jeśli chodzi o poród w GW to według mojego skromnego zdania jest dobrze! Czułam się bezpiecznie. Wiadomo boli jak cholera, ale jeśli chodzi o opiekę to nie miałam na co narzekać. Opis mojego porodu na str. 259. Szczerze Ci powiem, że myślałam że będzie gorzej i że będzie bardziej boleć, a tu się miło rozczarowałam.:-) Każdy ból bym zniosła, żeby zobaczyć swoje maleństwo, a teraz jak na nią patrzę jak się do mnie uśmiecha to nawet nie pamiętam, że bolało.

reklama
Dziękuję kobitki za miłe słowa:) Córę rodziłam 10 lat temu w szpitalu na Warszawskiej i byłam szczerze mówiąc przerażona. Poza tym poród trwał 32h i stąd moje obawy... ale przez taki kawał czasu wiele się zmieniło:) Mogę zdecydowanie powiedzieć że lepiej być w ciąży jak się ma 20 lat a nie 30:)))

Witaj Atagata.
Nie masz się co martwić, nie jest źle - naprawdę. Poczytaj forum wstecz, są opisy naszych porodów i opinie:))

A jak tam ogólnie dziewuszki?
Wiosna idzie:)) dzis tak cieplutko :))

A MY W PRZYSZŁYM TYG. NA SZCZEPIENIE :( NOO I PRAWIE SAMI SIEDZIMY :D

Obraz 410 modified.jpg

Megi to prawda wiosna pełną gębą;-)

Julianek już taki duży.. i już ładnie siedzi :))
Mój Kubuś jeszcze nie umie, jak go posadzę to kiwa się na boki, ale wszystko w swoim czasie. Nie popędzam go ;-)

A to mój Urwisek

S6304648.jpg

Aniołek Kubuś fajniutki - taki chichotek:-D mój urwis też jeszcze pewnie nie siedzi, zdarza mu się chwilke usiedzieć, a potem bęc na boczek, ale do zdjęć ładnie pozuje hehe.. nauczył się pluć - nie wiem skąd to wziął, bo nie od nas.. ale za to jak je obiad to gaworzy i pluje i wszystko w promieniu metra mam brudne, nie wiem jak go oduczyć.. noo i fakt duży i ciężki jest - darmowa siłownia hehe, ale cóż zrobić, niech rośnie zdrowo;-)

A wiecie co przez te zmiany pogody to ja już nie wiem jak małego ubierać, ale staram się nie przegrzewać.. doradźcie coś, bo nie ma kto :(

Pozdrówki dla mamusiek

Megi mój tak samo:) hehe przy jedzeniu pluje i juz.. Wszystko brudne. Po prostu dzieci tak mają.. może kiedyś przejdzie?
Mój to często nie chce pić mleka to robię mu na sniadanie kaszke i tez nia pluje.
Kubuś waży 6870 g także nie najwięcej, ale też miesnie mam wyrobione :tak:
A jesli chodzi o ubieranie to tez mam problem.
Wczoraj ubralam Kubusia w body z dlugim rekawem, spodnie, skarpetki, kurtke taka wiosenna ale ocieplana i czapeczke. Na nogi mial kocyk.Nie byl ani zgrzany ani nie zmarzl. A byl w spacerowce.
Mowia ze o jedna warstwe wiecej niz siebie trzeba ubrac. Wiec jesli ubierzesz dzis sobie zalozmy tylko bluzke z dlugim rekawem, to Juliankowi zaloz jeszcze jakas kurteczke na to czy bluze ciepla i czapke. Takie moje zdanie :-)

reklama
Hej dziewczyny. Musze sie pochwalic 29.02.2012urodzilam najukochanszego synka Oliwierka :).Mam do Was pytanko czy biodra po ciazy i porodzie wrocily wam do rozmiarów sprzed ciaży, bo dzis przymierzalam spodnie i mimo iz waga wrócilam do stanu przedciazowego to spodni zapiac nie moge w biodrach :/.I jeszcze jedno pytanko czy Wasze bobasy jak chcialy jesc to tez tak wyciagaly jezyczek i memlaly, bo polozna kazala mi o tym fakcie powiedziec lekarzowi i troche mnie to zaniepokoilo.

Do góry