reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród siłami natury, sposoby łagodzenia bólu, porady i ciekawostki :)

Co do tych sposobów to tyle się naczytałam jak to u dziewczyn je stosujących porody były łatwe, że nawet jak nie działa na szyjkę, to na pewno na psychikę podziała :-p

I tak jak Weronikazzz napisała, nie chodzi o przyspieszenie co o łatwiejszy poród i mniej bolesny. Liści jeszcze nie kupiłam, dzisiaj się wybiorę i poszukam :-)

Ooo, a o ananasie nie słyszałam, trzeba tez spróbować, choć najbardziej lubię taki z ... puszki :-p

reklama
cornelka, niestety świeży ananas się już skończył, teraz tylko taki z puszki zostaje, a niestety nie wskazany, bo to sam cukier...

Jest świeży ananas przynajmniej u mnie w marketach i na bazarku jest - ale drogi. W Almie jest cały rok, ja uwielbiam i będę jeść od końca 37 tc. Wiem, że to było ale tego wiesiołka to "z czym się je" tzn. tabletki?

Olej z wiesiołka jest w kapsułkach, można połykać i można wyssać. Moje koty uwielbiają jak im nagryzę a one wylizują środek :)

Asia jest też taki w butelkach do picia, choć w powiązaniu z ciążą najczęściej czytałam o stosowaniu w kapsułkach.

dziewczyny zerknelam na ten artykul i przeczytaoam raz jeszcze o ananasie, niestety tylko swiezy... w puszkowanych i suszonych ten enzym sie niestety ulatnia,jest niszczony przez proces prod :/

LeRemi ananas dziala ;), uwierz czy nie ;-)

Ale ja jestem w satnie uwierzyc. Tyle ze mi ten punkt podoba sie najbardziej, bo na chwile obecna reszta mnie interesi:-p A ze swiezego ananasa uwielbiam i kupuje go w takim fajoskim sklepie pakistanskim za grosze, to z checia sie do tego punktu akurat bede stosowac:-) I liscie tez popije, a co:tak: Czy to na szyjke, czy na psychike, wazne zeby zadzialalo:tak:

dziewczyny zerknelam na ten artykul i przeczytaoam raz jeszcze o ananasie, niestety tylko swiezy... w puszkowanych i suszonych ten enzym sie niestety ulatnia,jest niszczony przez proces prod :/

no to dupa :p nie mam usprawiedliwienia wiec na objadanie sie tym z puszki

bo ten swiezy czy sie skonczyl czy nie...to cholernie drogi :baffled: ze 3 razy w zyciu go kupilam.

Ladnie, nie wiedzac ze to naturalne metody wywolania porodu wszystkie pkt oprocz tego o lisciach malin(o tym wiedzialam) byly u mnie stosowane praktycznie przez cala ciaze:eek:

reklama
Ladnie, nie wiedzac ze to naturalne metody wywolania porodu wszystkie pkt oprocz tego o lisciach malin(o tym wiedzialam) byly u mnie stosowane praktycznie przez cala ciaze:eek:

ta herbatka z liści malin to w sumie jest sposob nie na wywolanie porodu a na sprawienie by przebiegl on łatwiej. wiec ja zaczynam pić od dziś, hurtowo :p :-D

Do góry