reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród siłami natury, sposoby łagodzenia bólu, porady i ciekawostki :)

Co do tych sposobów to tyle się naczytałam jak to u dziewczyn je stosujących porody były łatwe, że nawet jak nie działa na szyjkę, to na pewno na psychikę podziała :-p

I tak jak Weronikazzz napisała, nie chodzi o przyspieszenie co o łatwiejszy poród i mniej bolesny. Liści jeszcze nie kupiłam, dzisiaj się wybiorę i poszukam :-)

Ooo, a o ananasie nie słyszałam, trzeba tez spróbować, choć najbardziej lubię taki z ... puszki :-p

reklama
cornelka, niestety świeży ananas się już skończył, teraz tylko taki z puszki zostaje, a niestety nie wskazany, bo to sam cukier...

Jest świeży ananas przynajmniej u mnie w marketach i na bazarku jest - ale drogi. W Almie jest cały rok, ja uwielbiam i będę jeść od końca 37 tc. Wiem, że to było ale tego wiesiołka to "z czym się je" tzn. tabletki?

Olej z wiesiołka jest w kapsułkach, można połykać i można wyssać. Moje koty uwielbiają jak im nagryzę a one wylizują środek :)

Asia jest też taki w butelkach do picia, choć w powiązaniu z ciążą najczęściej czytałam o stosowaniu w kapsułkach.

dziewczyny zerknelam na ten artykul i przeczytaoam raz jeszcze o ananasie, niestety tylko swiezy... w puszkowanych i suszonych ten enzym sie niestety ulatnia,jest niszczony przez proces prod :/

LeRemi ananas dziala ;), uwierz czy nie ;-)

Ale ja jestem w satnie uwierzyc. Tyle ze mi ten punkt podoba sie najbardziej, bo na chwile obecna reszta mnie interesi:-p A ze swiezego ananasa uwielbiam i kupuje go w takim fajoskim sklepie pakistanskim za grosze, to z checia sie do tego punktu akurat bede stosowac:-) I liscie tez popije, a co:tak: Czy to na szyjke, czy na psychike, wazne zeby zadzialalo:tak:

dziewczyny zerknelam na ten artykul i przeczytaoam raz jeszcze o ananasie, niestety tylko swiezy... w puszkowanych i suszonych ten enzym sie niestety ulatnia,jest niszczony przez proces prod :/

no to dupa :p nie mam usprawiedliwienia wiec na objadanie sie tym z puszki

bo ten swiezy czy sie skonczyl czy nie...to cholernie drogi :baffled: ze 3 razy w zyciu go kupilam.

Ladnie, nie wiedzac ze to naturalne metody wywolania porodu wszystkie pkt oprocz tego o lisciach malin(o tym wiedzialam) byly u mnie stosowane praktycznie przez cala ciaze:eek:

reklama
Ladnie, nie wiedzac ze to naturalne metody wywolania porodu wszystkie pkt oprocz tego o lisciach malin(o tym wiedzialam) byly u mnie stosowane praktycznie przez cala ciaze:eek:

ta herbatka z liści malin to w sumie jest sposob nie na wywolanie porodu a na sprawienie by przebiegl on łatwiej. wiec ja zaczynam pić od dziś, hurtowo :p :-D

Do góry