reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród siłami natury, sposoby łagodzenia bólu, porady i ciekawostki :)

reklama
u nas polozna mowila ze tak samo jak masaz krocza - od 36-go. nie pijemy tego zeby cokolwiek przyspieszyc, tylko sprawic ze rozwieranie sie szyjki macicy bedzie mniej bolesne. no ale moze podzialac tez stymulujaco na dziecia, wiec nie za wczesnie z tymi herbatkami.

Ostatnia edycja:
To co Ty kupilas wyglada na zdjeciu tak samo chyba. Mi tam wsio rawno, byle zadzialalo:-D A H'n'B mam w zasadzie pod reka, koorde i na miasto dzis jade, koorde kusiiiiiiiiiii:-p

ale sie usmialam ;) ja tez bym szukala wszystkiego czego sie da aby pryspieszyc, no urodzic w terminie, byle nie czeeeekac na wywolanie ;) gdyby nie to ze mam umowiona cesarke prawie 2 tyg przed terminem to pila bym te liscie itp :)

ale jak juz piszecie o naturalnych metodach wywolania to dodam:
-sex - sperma zawiera prostaglandyny czy jakostak, zmiekcza i pomaga otworzyc sie szyjce, po za tym orgazm moze wywolac skurcze - przyjemny sposob ;) - nie stosowac po peknieciu pecherza owodniowego
- curry, badz ogolnie bardzo ostre jedzenie, pobudza zoladek i moze pobudzic macice do skurczy
- duuuuzo chodzenia, bardzo duzo chodzenia :) sila nacisku dziecka na szyjke stymuluje produkcje oxytocyny
-ananas! ogromne ilosci ananasa, ktory zawiera bromelanine zmiekcza szyjke, a takze jedzenie duzych ilosci stymuluje zoladek oraz macice
-stymulacja sutkow - podobnie jak przy karmieniu, wydziela sie oksytocyna wiec wiadomo o co chodzi :)
-liscie maliny- obgadane juz

zrodlo:
Natural ways to bring on labour: an overview

LeRemi ananas dziala ;), uwierz czy nie ale ananas w ciazy stosowac mozna 2krotnie, pierwszy raz zaraz na poczatku,kiedy jeszcze nie wiesz czy w ciazy jestes czy nie, glownie tyczy sie to kobiet podchadzacych do in vitro. wiec po transferze blastocysty (w przyp ivf) lub po seksie w plodne dni (naturalna metoda poczecia) przez kolejne 5 dni jesz srodek ananasa, ten trzon taki twardy. dzieli sie go na 5v czesci i trzyma w woreczku w lodowce, i kazdego dnia zjada 1/5. pobudza ukrwienie macicy i zwieksza powodzenie implantacji zarodka. sprawdzone przeze mnie, 2 podejscia do ivf obydwa udane:tak:

drugim okresem ciazy w ktorym mozna sie objadac ananasem to wlasnie koncowka 8 i 9 mc, w tym przypadku jemy juz normalne jego czesci ;-)

reklama
Do góry