reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród siłami natury, sposoby łagodzenia bólu, porady i ciekawostki :)

reklama
u nas polozna mowila ze tak samo jak masaz krocza - od 36-go. nie pijemy tego zeby cokolwiek przyspieszyc, tylko sprawic ze rozwieranie sie szyjki macicy bedzie mniej bolesne. no ale moze podzialac tez stymulujaco na dziecia, wiec nie za wczesnie z tymi herbatkami.

Ostatnia edycja:
To co Ty kupilas wyglada na zdjeciu tak samo chyba. Mi tam wsio rawno, byle zadzialalo:-D A H'n'B mam w zasadzie pod reka, koorde i na miasto dzis jade, koorde kusiiiiiiiiiii:-p

ale sie usmialam ;) ja tez bym szukala wszystkiego czego sie da aby pryspieszyc, no urodzic w terminie, byle nie czeeeekac na wywolanie ;) gdyby nie to ze mam umowiona cesarke prawie 2 tyg przed terminem to pila bym te liscie itp :)

ale jak juz piszecie o naturalnych metodach wywolania to dodam:
-sex - sperma zawiera prostaglandyny czy jakostak, zmiekcza i pomaga otworzyc sie szyjce, po za tym orgazm moze wywolac skurcze - przyjemny sposob ;) - nie stosowac po peknieciu pecherza owodniowego
- curry, badz ogolnie bardzo ostre jedzenie, pobudza zoladek i moze pobudzic macice do skurczy
- duuuuzo chodzenia, bardzo duzo chodzenia :) sila nacisku dziecka na szyjke stymuluje produkcje oxytocyny
-ananas! ogromne ilosci ananasa, ktory zawiera bromelanine zmiekcza szyjke, a takze jedzenie duzych ilosci stymuluje zoladek oraz macice
-stymulacja sutkow - podobnie jak przy karmieniu, wydziela sie oksytocyna wiec wiadomo o co chodzi :)
-liscie maliny- obgadane juz

zrodlo:
Natural ways to bring on labour: an overview

LeRemi ananas dziala ;), uwierz czy nie ale ananas w ciazy stosowac mozna 2krotnie, pierwszy raz zaraz na poczatku,kiedy jeszcze nie wiesz czy w ciazy jestes czy nie, glownie tyczy sie to kobiet podchadzacych do in vitro. wiec po transferze blastocysty (w przyp ivf) lub po seksie w plodne dni (naturalna metoda poczecia) przez kolejne 5 dni jesz srodek ananasa, ten trzon taki twardy. dzieli sie go na 5v czesci i trzyma w woreczku w lodowce, i kazdego dnia zjada 1/5. pobudza ukrwienie macicy i zwieksza powodzenie implantacji zarodka. sprawdzone przeze mnie, 2 podejscia do ivf obydwa udane:tak:

drugim okresem ciazy w ktorym mozna sie objadac ananasem to wlasnie koncowka 8 i 9 mc, w tym przypadku jemy juz normalne jego czesci ;-)

reklama
Do góry