reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród siłami natury, sposoby łagodzenia bólu, porady i ciekawostki :)

oglądam właśnie "pierwszy krzyk" na planete (nagralam wczoraj) i rycze jak bobr.
porod w wodzie, w domu, jakiejs hipissowskiej pary. on z nia siedzi w wannie, wokol swiece i... znajomi. spiewaja, graja, ona troche jeczy, on ja gladzi po dekolcie, w koncu ona wzdycha i wyciaga spod wody dziobaka. a wszyscy przyjaciele rycza. no to ja tez, a co.

Pierwszy krzyk / Le Premier cri (2007) trailer - YouTube

haha - już ze trzy razy ten film tu na forum polecałam - ale jakos bez odzewu ;-)

śliczny - prawda? :-)

reklama
To jest ten film, w którym kobieta z Kanady nie mogła potem łożyska długo urodzić? Byłam na tym w kinie wieki temu :) Jak dla mnie - ta Kanada to oszołomstwo ;) A najbardziej mi się śmiać chciało jak kobieta, która chciała urodzić z delfinami, nie zdążyła do wody dojechać i w domu urodziła :D

Ale film faktycznie fajny :) Jest jeszcze coś takiego pt. "Bobasy" - chyba o pierwszym roku życia dzieci w różnych kulturach. Jak znajdę chwilę czasu przed porodem to sobie obejrzę :)

tak, ten wlasnie, tylko tej z delfinami sie udalo jednak :cool2:

katjusza, śliczny, piękny, cudny. a ten ewa o ktorym piszesz widzialam kiedys w samolocie, zwal sie "babies", przecudny tez byl, tylko nie wiem jak go namierzyc teraz i czy jest juz po polsku?

Z tego, co pamiętam, to ją zanieśli już z dzieckiem na plażę. Ale dawno to oglądałam, mogę nie pamiętać :D

Bobasy mam po polsku. Zhakowane bezczelnie z chomika.

popłakałam się oglądając ten zwiastun "Pierwszego krzyku"... nie wiece gdzie to można ściągnąć lub obejrzeć??
Ja z kolei polecam w ramach ciekawostki film "Poród w ekstazie", tylko chyba ciężko go znaleźć. Ale też daje do myślenia, taki inny punkt spojrzenia na poród daje

moj plan porodu:
wypisalam w nim jak chce spedzic porod (aktywnie, nie tylko lezac), chce brac prysznic, jezeli basen bedzie wolny to chcialabym z niego skorzystac,ale nie chce w nim urodzic
ze srodkow znieczulajacych chce tylko paracetamol, ewentualnie gaz z tlenem
w razie komplikacji zgadzam sie na cesarskie ciecie oraz odpowiednie znieczulenie
po porodzie dziecko chce dostac ale nie od krwi, tylko obtarte :D
partner ma byc ze mna caly czas i w razie czego on tez moze podejmowac decyzje zwiazane z dzieckiem
jezeli dziecko bedzie potrzebowalo badan itd.ma byc przy nim ojciec
ze szpitala chce wyjsc z dzieckiem najszybciej jak to mozliwe
nie pamietam co jeszczer tam wypisalam ale to zarys mniej wiecej

agos, tylko tu niestety jest limit:-p i tez bym chetnie obejrzala ten pierwszy krzyk, ale nie wiem gdzie...

kruszki, paracetamol w ogole cokolwiek daje na ból taki jaki jest przy porodzie??

a ten jakiś dolargan, kiedy sie go podaje? on jest dostepny w kazdym szpitalu?
albo inne leki znieczulajace...? takie no, mocniejsze..wiecie jak to wyglada?

reklama
mala.di dolargan przenika przez łożysko do dziecka a podają go chyba wszędzie ale nic nie daje tak samo jak paracetamol ;-) nic się nie bój ten ból jest spoko na pewno dasz radę. Nie myśl o bólu myśl o dziecku ;-)

Do góry