reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród - pytania, wątpliwości, wskazówki...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
no na necie pisalo ale nie pamietam gdzie jak bym w google wpisala moze by cos wyskoczylo na ten temat, ale takastarsza pielegniarka juz na emeryturze mowi ze na wsi tak kiedys sie robilo na rozluznienie... i ze teraz niekiedy poloze tak zalecaja ze starych szkol i ze niby pomaga.... ale ja nie wiem... ja zapytam moze mojej ginekolog o to hehehe :p

reklama
Nie jestem za alkoholem, zresztą taka lapka moze i podziała na rozuźnienie ale tylko na chwile, a poród nie trwa 5 minut.

aneczkaW - na Kamieńskiego, tam gdzie pierwsze dziecko.

kurcze to tylko u mnie ten gaz za kasiorkę:-:)-( kiszka:-:)-:)-( musze się dowiedzieć dokładnie.....

ale oni chyba nie moga wziac kasy za gaz...to jest niezgodne z prawem.. porod jest na nfz i jesli gaz jest gdzie indziej na nfz to w innym szpitalu nie moze byc inaczej!!

Dziewczyny zamiast czerwonego winka lepiej bzykanko przyspiesza poród pomaga w rozwarciu taki urok męskiego nasienia więc im bliżej terminu tym więcej polecają położne przynajmniej panowie będą zadowoleni :-D

Błonka, niby tak... ale wiesz co kraj to obyczaj:-:)-(

Klacha, podobno przyspiesza, ale czy ja wiem.... u mnie nie działało:no:

juz widze to bzykanko z wielkim brzuchem :p juz nam ciezko znalezc wygodna pozycje :p a ja jakos na gorze nie lubie bardzo... musze poszukac innych pozycji :p:p

hahaha lampka wina przy mojej słabej głowie :-D już widzę jakbym rodziła :-p

u nas też gaz za free. M już się pytał, czy on też może skorzystać :-D
Ja, jeżeli Bóg da, chcę rodzić jak przy pierwszym bez znieczulenia, ale czas pokaże ;-) wtedy decydowały względy finansowe, teraz nie wiem, po prostu tak bym chciała i już :tak:

reklama
ponoć w nasieniu jest oxytocyna:-D trzeba się dużo przytulać, żeby zadziałało:-D już sobie wyobrażam minę pielęgniarek jak im chuchnę na izbie przyjęć:-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry