reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród - pytania, wątpliwości, wskazówki...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
jak byłam za zabiegu bo byłam na salce 2-osobowej, ale obok była sala chyba 8 babek leżało, a jedna miała podłączone ktg chyba z 1,5 godz myślałam że oszaleje..

reklama
u nas chyba są też 2 osobowe salki ... ale to się okaże wszystko jak pójdę na szkołę rodzenia :)

U nas są sale dwuosobowe z łazienką, ale jak jest wysyp ciężarówek to dostawiają po jednym łóżku i ścisk jest totalny. Jak rodziłam Kacpra to w nocy byłam sama na porodówce, prawie wszystkie sale puste, a od rana to położne nie wiedziały gdzie ręce włożyć. Jak mówiły była pełnia i wcale ich nie dziwi ten wysyp :-) Ponoc własnie pełnia księzyca może mieć wpływ na poród :-)
Na sale trafiłam do babeczki, która urodziła 3 dziecko i była nieocenioną skarbnicą wiedzy i pomocy :tak: Na szczęście nie chrapała, a jej mała mało płakała.
Na drugi dzień dostawiali do każdej sali po jednym łóżku (a jest ich chyba 8 dwuosobowych na noworodkowym), bo tyle babeczek urodziło. żebyście widziały moje zdziwienie jak do nas dostawili lóżko i wwieźli moją sąsiadkę mieszkającą pietro niżej :-D:-D

U Nas sale 1, 2, 3 osobowe..można trafić na 1 osobową oczywiście zależy od ilości rodzących...w każdej toaleta i takie elektroniczne łóżka jak w dr house...odnowiony cały oddział i jest naprawdę elegancko jeśli tak mozna powiedzieć o szpitalu.
O tu są zdjęcia nawet...no wiadomo nie będzie lekko, ale estetyka też myślę może pomóc to wszystko lepiej znieść...szpital.bydgoszcz.pl - Oddział Ginekologiczny

Bardzo fajne warrunki, u nas sale nie mają łazienek, także wychodzenie to nich to jakas katastrofa, bo trzeba dziecko zostawiać u pielęgniarek alb poprosić jakąś mamuśkę, ale to wiadomo strach. Ja w sumie leżałam sama, bo Ada na innym oddziale to przynajmniej kąpać sie nie musiałam w ekspresowym tempie.

A noc po moim porodzie też była pelnia i urodziło aż 12 kobiet (w moj dzień 3 albo 4)

W szpitalu w którym rodziłam były sale 2 os, na szczęście trafiłam na fajną babkę i dobrze nam sie dogadywało. Wycieczki jej ani mnie nie odwiedzały więc miałyśmy spokój. Największym minusem był brak łazienek w pokojach. Była jedna wspólna, ja na szczęście radziłąm sobie sama pod prysznicem ale były babki którym pomagały położne więc dzwi podprysznic otwarte a troche babek sie tak przewijało. Teraz zamierza rodzić w innym szpitalu. Oddział jakiś czas temu remontowany, pokoje 2os z łazienkami. Ale zobaczymy jak będzie;-)

u nas w największym szpitalu położniczym są sale głównie 3 osobowe, choć zdarzają się 2. Ale każda ma łazienkę.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry