- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
U nas są sale dwuosobowe z łazienką, ale jak jest wysyp ciężarówek to dostawiają po jednym łóżku i ścisk jest totalny. Jak rodziłam Kacpra to w nocy byłam sama na porodówce, prawie wszystkie sale puste, a od rana to położne nie wiedziały gdzie ręce włożyć. Jak mówiły była pełnia i wcale ich nie dziwi ten wysyp :-) Ponoc własnie pełnia księzyca może mieć wpływ na poród :-)
Na sale trafiłam do babeczki, która urodziła 3 dziecko i była nieocenioną skarbnicą wiedzy i pomocy Na szczęście nie chrapała, a jej mała mało płakała.
Na drugi dzień dostawiali do każdej sali po jednym łóżku (a jest ich chyba 8 dwuosobowych na noworodkowym), bo tyle babeczek urodziło. żebyście widziały moje zdziwienie jak do nas dostawili lóżko i wwieźli moją sąsiadkę mieszkającą pietro niżej
Na sale trafiłam do babeczki, która urodziła 3 dziecko i była nieocenioną skarbnicą wiedzy i pomocy Na szczęście nie chrapała, a jej mała mało płakała.
Na drugi dzień dostawiali do każdej sali po jednym łóżku (a jest ich chyba 8 dwuosobowych na noworodkowym), bo tyle babeczek urodziło. żebyście widziały moje zdziwienie jak do nas dostawili lóżko i wwieźli moją sąsiadkę mieszkającą pietro niżej
ania-aneczka
Fanka BB :)
U Nas sale 1, 2, 3 osobowe..można trafić na 1 osobową oczywiście zależy od ilości rodzących...w każdej toaleta i takie elektroniczne łóżka jak w dr house...odnowiony cały oddział i jest naprawdę elegancko jeśli tak mozna powiedzieć o szpitalu.
O tu są zdjęcia nawet...no wiadomo nie będzie lekko, ale estetyka też myślę może pomóc to wszystko lepiej znieść...szpital.bydgoszcz.pl - Oddział Ginekologiczny
O tu są zdjęcia nawet...no wiadomo nie będzie lekko, ale estetyka też myślę może pomóc to wszystko lepiej znieść...szpital.bydgoszcz.pl - Oddział Ginekologiczny
Bardzo fajne warrunki, u nas sale nie mają łazienek, także wychodzenie to nich to jakas katastrofa, bo trzeba dziecko zostawiać u pielęgniarek alb poprosić jakąś mamuśkę, ale to wiadomo strach. Ja w sumie leżałam sama, bo Ada na innym oddziale to przynajmniej kąpać sie nie musiałam w ekspresowym tempie.
A noc po moim porodzie też była pelnia i urodziło aż 12 kobiet (w moj dzień 3 albo 4)
A noc po moim porodzie też była pelnia i urodziło aż 12 kobiet (w moj dzień 3 albo 4)
ania-aneczka
O kurcze a pełnia ma coś wspólnego z porodami?
kosinka
W szpitalu w którym rodziłam były sale 2 os, na szczęście trafiłam na fajną babkę i dobrze nam sie dogadywało. Wycieczki jej ani mnie nie odwiedzały więc miałyśmy spokój. Największym minusem był brak łazienek w pokojach. Była jedna wspólna, ja na szczęście radziłąm sobie sama pod prysznicem ale były babki którym pomagały położne więc dzwi podprysznic otwarte a troche babek sie tak przewijało. Teraz zamierza rodzić w innym szpitalu. Oddział jakiś czas temu remontowany, pokoje 2os z łazienkami. Ale zobaczymy jak będzie;-)
Agulka2012
u nas w największym szpitalu położniczym są sale głównie 3 osobowe, choć zdarzają się 2. Ale każda ma łazienkę.
reklama
Agga1979
Ponoć wtedy rodzi się najwięcej dzieci. Nawet położne tak mówią:-)O kurcze a pełnia ma coś wspólnego z porodami?
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: