reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród - pytania, wątpliwości, wskazówki...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
jak byłam za zabiegu bo byłam na salce 2-osobowej, ale obok była sala chyba 8 babek leżało, a jedna miała podłączone ktg chyba z 1,5 godz myślałam że oszaleje..

reklama
u nas chyba są też 2 osobowe salki ... ale to się okaże wszystko jak pójdę na szkołę rodzenia :)

U nas są sale dwuosobowe z łazienką, ale jak jest wysyp ciężarówek to dostawiają po jednym łóżku i ścisk jest totalny. Jak rodziłam Kacpra to w nocy byłam sama na porodówce, prawie wszystkie sale puste, a od rana to położne nie wiedziały gdzie ręce włożyć. Jak mówiły była pełnia i wcale ich nie dziwi ten wysyp :-) Ponoc własnie pełnia księzyca może mieć wpływ na poród :-)
Na sale trafiłam do babeczki, która urodziła 3 dziecko i była nieocenioną skarbnicą wiedzy i pomocy :tak: Na szczęście nie chrapała, a jej mała mało płakała.
Na drugi dzień dostawiali do każdej sali po jednym łóżku (a jest ich chyba 8 dwuosobowych na noworodkowym), bo tyle babeczek urodziło. żebyście widziały moje zdziwienie jak do nas dostawili lóżko i wwieźli moją sąsiadkę mieszkającą pietro niżej :-D:-D

U Nas sale 1, 2, 3 osobowe..można trafić na 1 osobową oczywiście zależy od ilości rodzących...w każdej toaleta i takie elektroniczne łóżka jak w dr house...odnowiony cały oddział i jest naprawdę elegancko jeśli tak mozna powiedzieć o szpitalu.
O tu są zdjęcia nawet...no wiadomo nie będzie lekko, ale estetyka też myślę może pomóc to wszystko lepiej znieść...szpital.bydgoszcz.pl - Oddział Ginekologiczny

Bardzo fajne warrunki, u nas sale nie mają łazienek, także wychodzenie to nich to jakas katastrofa, bo trzeba dziecko zostawiać u pielęgniarek alb poprosić jakąś mamuśkę, ale to wiadomo strach. Ja w sumie leżałam sama, bo Ada na innym oddziale to przynajmniej kąpać sie nie musiałam w ekspresowym tempie.

A noc po moim porodzie też była pelnia i urodziło aż 12 kobiet (w moj dzień 3 albo 4)

W szpitalu w którym rodziłam były sale 2 os, na szczęście trafiłam na fajną babkę i dobrze nam sie dogadywało. Wycieczki jej ani mnie nie odwiedzały więc miałyśmy spokój. Największym minusem był brak łazienek w pokojach. Była jedna wspólna, ja na szczęście radziłąm sobie sama pod prysznicem ale były babki którym pomagały położne więc dzwi podprysznic otwarte a troche babek sie tak przewijało. Teraz zamierza rodzić w innym szpitalu. Oddział jakiś czas temu remontowany, pokoje 2os z łazienkami. Ale zobaczymy jak będzie;-)

u nas w największym szpitalu położniczym są sale głównie 3 osobowe, choć zdarzają się 2. Ale każda ma łazienkę.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry