reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

poród naturalny czy cesarka?

Agata, zebrra ja tak czytam i czytam i wy to skarbnice wiedzy jesteście :-)
jednym słowem dziekujemy (za wiedzę i rady)

reklama
O kurcze, Agata, nie wiem czy mój M. da radę tak codziennie:) Po tylu miesiącach przerwy (bo póki co mamy celibat), po terminie porodu nagle będzie mi musiał "aplikować prostaglandyny" heheheh

Dzięki za radę:)
Hehe, to moze zacznijcie gromadzic i mrozic juz teraz (jak pokarm), nazbiera sie troche, a mezus bedzie mial radoche przy okazji.

pytałam moją ginkę i lekarzy na położnictwie i teraz już się tak nie robi. Jeśli pierwszy poród przez cesarkę, to można normalnie później rodzić. O ile względy medyczne pozwalają i nie dzieje się nic, co jest wskazaniem do cc. Czyli logiczne ;-)

Hehe, to moze zacznijcie gromadzic i mrozic juz teraz (jak pokarm), nazbiera sie troche, a mezus bedzie mial radoche przy okazji.

Anapi :))))))) dobre dobre mąż się uśmiał, powiedział, że dziś jak pójdę spać to pod prysznicem zacznie ćwiczyć:) Może mu dam pojemnieczek? Mam kilka na mocz;))))))

Kati nie powinno tak być ze jak pierwsza cc to i następne, to była stara szkoła. Teraz szpitale stosują procedury poród siłami natury za wszelka cenę, z jednej strony to dobrze bo poród SN jest zdrowszy dla obojga, gorzej jak zaczyna się coś złego dziać a personel medyczy nie reaguje odpowiednio, ale na to chyba juz nikt nie ma wpływu. Grunt ze coraz wiecej lekarzy podejmuje się porodow SN, w większości dlatego ze NFZ zwraca pieniądze tylko w uzasadnionych przypadkach cc, a na szczęście pierwsze cc nie jest wskazaniem do następnego cc.

Anapi :))))))) dobre dobre mąż się uśmiał, powiedział, że dziś jak pójdę spać to pod prysznicem zacznie ćwiczyć:) Może mu dam pojemnieczek? Mam kilka na mocz;))))))

No kochana, ale dlaczego maz sie ma sam "meczyc", w koncu celibat nie obowiazuje "recznej roboty".

Anapi my mieliśmy celibat jak miałam infekcje po antybiotykach całe długie 3 tyg !!!!
To było okropne :crazy:
Ale teraz możemy ćwiczyć na bieżąco :-D:-D:-D:-D;-);-);-)

reklama
Do góry