reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

poród naturalny czy cesarka?

reklama
Zołza to właśnie minusy rgazmu w ciąży, że macica się spina jak kamień i to niezyt przyjemne. Mi nie wiele trzeba żeby nabrać ochoty bo rzeczywiście te miejsca bardzo ukrwione, no i szybciutko u mnie idzie teraz do końca. Za to mój mąż zwariował, chodzi jak królik, a przed ciążą miał okropnie małe libido, teraz jaksię zaokrągliłam to aż kłopotliwe zaczęło być bo on lubi wieczorem a ja wtedy chcę spać. Nam już zakaz minął więc w zasadzie przeciwskazań do seksu nie ma, ale itak boję się samego seksu, wolę wszystko inne byle nie seks:)

Kati, u mnie różnica jest kolosalna, naprawdę.

Antar, no właśnie, niewiele potrzeba, żeby nabrać ochoty i niewiele potrzeba do fajerwerków ;-) Ja z reguły też wieczorem padam i chce mi się spać, ale mój mąż potrafi mnie tak podejść, że zapominam o śnie ;-)
Pozdrowienia dla Twojego Królika ;-)
A "wszystko inne" też jest fajne :-D

A odnośnie tematu: czy któraś z Was ma może dużą wadę wzroku? Ja mam po -8 dioptrii. Zapytałam gina od prywatnego usg, co on sądzi o porodzie i powiedział, że położnik, który zgodzi się na poród naturalny przy takiej wadzie, bierze na siebie dużą odpowiedzialność, bo wszystko się może zdarzyć. Dodał też, że decyzja należy do nas i możemy wybrać miejsce porodu, biorąc pod uwagę to, jak w danym szpitalu lekarze podchodzą do tych spraw. Na koniec powiedział, że jeżeli boimy się o oczy, co w tym przypadku jest naturalne, powinniśmy załatwić sobie papier od jakiegoś szanowanego okulisty, żeby nawet zapaleniec porodów naturalnych wziął jego opinię na poważnie.

I teraz pytanie/prośba do Was. Zależy mi na konsultacji z dobrym specjalistą. Chciałabym, żeby zbadał mnie obiektywnie i powiedział mi, jaki poród w moim przypadku będzie lepszy dla mnie i dziecka. Znacie może dobrych okulistów? Będę wdzięczna za jakieś namiary.

Mój mąż mówi ze to nasza ostatnia ciąża bo on wiecej nie wytrzyma celibatu.
:-D A ja najpierw miałam zakaz, później delikatną blokadę i jak w końcu to okazało się, że swędzi na zewnątrz i piecze w środku a odczucia zupełnie nie takie :szok: - Ja- Zołza b. zazdroszczę. Może podświadomie boję się orgazmu z uwagi na skurcze.... ?Jak zaczęło być lepiej to się okazało, że znowu szlaban. :baffled: A brzuszek wcale tak bardzo nie przeszkadza jeszcze .....:tak:

Ostatnia edycja:
:-D A ja najpierw miałam zakaz, później delikatną blokadę i jak w końcu to okazało się, że swędzi na zewnątrz i piecze w środku a odczucia zupełnie nie takie :szok: - Ja- Zołza b. zazdroszczę. Może podświadomie boję się orgazmu z uwagi na skurcze.... ?Jak zaczęło być lepiej to się okazało, że znowu szlaban. :baffled: A brzuszek wcale tak bardzo nie przeszkadza jeszcze .....:tak:

A ja sie zastanawiałam że dziecko może nie czuć sie pewnie jak mu od czasu do czasu "obcy" zagląda.;-)
A tak na poważnie to też sie boje orgazmu i skurczy,bo miałam tak pare tygodni temu ,na następny dzien w ogóle ruchów nie czułam .

dziecko jest chronione przez czop, a ponoć jak mama odczuwa orgazm to i dzidzia zadowolona... tak przeczytała w mojej książce

Tusenfryd 18 - "Obcy" :-) W sumie tak. Ktoś podgląda. :-D
Kati83 - może i racja, ale ta potęga podświadomości.... Ja np. wybierałam tylko czapeczki bez troczków - mam lęk, że się dziecko może udusić.

reklama
Do góry