reklama
słuchajcie dziewczynki-dzis po wizycie w klinice gdzie planuję rodzić lekarka zagadnęła mnie o sposób rodzenia. No i było zdziwienie, że nie startuję od razu z cc na żądanie. A to sie u mnie zmieniło o 180%. na początku mojego wchodzenia na forum nikt by mnie nie przekonał, że naturalny lepszy-tylko cc wchodziło w grę. Ale jak mówią tylko krowa nie zmienia zdania. Więc i do mojej mózgownicy w końcu dotarło, że jak wszystko jest ok i idzie bobasek do przodu i rozwarcie jest ok to rodzimy naturalnie.
więc wracając do tematu-mówie lekarce, że jak bedzie szło to rodzimy i jak najmniejsza komlikacja to tniemy, bo lata nie pozwalają czekać długo z następną ciążą. To ona na to, że u nich jest tak: czekamy do terminu porodu-jak nadchodzi to przyjeżdząm do nich. Jak nie nadchodzi to czekamy jeszcze kilka dni-do 7. Potem umawiam się na wywołanie porodu lub od razu idę na cc. Ponadto, nawet przy naturalnym po pierwszych skurczach dostaję bez żadnych próśb znieczulenie zo i oksytocynę, no i patrzymy co się dzieje-jak nie idzie tniemy, jak idzie przemy.
zszywanie nie boli bo działa zo, cięcie przeprowadzane jest jak najbardziej po naturalnych miejscach pęknięcia i zszywanie jest jakoś połączone z plastyką krocza czy czym ś takim-ma byc super.
podsumowując-dostaję zo i rodze albo tna jak nie postepuje akcja-nikt tu nie czeka naście godzin i nie mędczy pacjentki.
całe to zajście kosztuje 800 zł za naturalny i 1400 za cc.
a oto adres:
http://www.arciszewski.pl/ginekologia.php#
więc ja już o porodzie wiem małe conieco.
więc wracając do tematu-mówie lekarce, że jak bedzie szło to rodzimy i jak najmniejsza komlikacja to tniemy, bo lata nie pozwalają czekać długo z następną ciążą. To ona na to, że u nich jest tak: czekamy do terminu porodu-jak nadchodzi to przyjeżdząm do nich. Jak nie nadchodzi to czekamy jeszcze kilka dni-do 7. Potem umawiam się na wywołanie porodu lub od razu idę na cc. Ponadto, nawet przy naturalnym po pierwszych skurczach dostaję bez żadnych próśb znieczulenie zo i oksytocynę, no i patrzymy co się dzieje-jak nie idzie tniemy, jak idzie przemy.
zszywanie nie boli bo działa zo, cięcie przeprowadzane jest jak najbardziej po naturalnych miejscach pęknięcia i zszywanie jest jakoś połączone z plastyką krocza czy czym ś takim-ma byc super.
podsumowując-dostaję zo i rodze albo tna jak nie postepuje akcja-nikt tu nie czeka naście godzin i nie mędczy pacjentki.
całe to zajście kosztuje 800 zł za naturalny i 1400 za cc.
a oto adres:
http://www.arciszewski.pl/ginekologia.php#
więc ja już o porodzie wiem małe conieco.
Elpis78
Mama lipcowa '06 - Fanka
Fajnie tam macie. U mnie w Łodzi nie ma prywatnej kliniki, a z tego co wiem, to żeby było w miarę do przeżycia to musze dać "w łapę" połoznej 400-500 zł plus za porod z mezem tek ok. 500. To kurcze jak tak popatrzec, to malo biora prywatnie, bo mimo ze dam ta kase to warunki szpitalne i tak beda nie najlepsze itd...
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
A dziewczyny,kiedy macie zamiar ustalać szczegóły porodu,np wybrać położną i ustalić jak ma wyglądać poród?Czy to jeszcze nie za wczesnie?Kiedy chcecie zacząć chodzić do szkoły rodzenia?Bo u mnie można zaczynać już od 23go tygodnia ciąży tylko nie wiem kiedy zaczynają się zajęcia...
Elpis78
Mama lipcowa '06 - Fanka
Moja lekarka powiedziala, że pogadamy o tym tak szczegółowo w czasie kwietniowej wizyty. I wtedy rusze załatwić położną (tzn nie chce jej zrobić krzywdy, bo tak to zabrzmialo, heheh, chyba ze po porodzie - jak mi sie nie spodoba
) Ale juz robie wywiad, co i jak... A co doszkoly rodzenia to ja chyba nie bede chodzic... u nas zapisuja po 27 tygodniu... ale nie wiem jeszcze, zobacze co mi moja ginka doradzi...
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
Załatwić położną mówisz?
To tylko wtedy jak mi podpadnie na porodówce ;D A jak tą położną można znależć,chyba trzeba dowiedzieć się w szpitalu?
reklama