reklama
AneczkaK
mama bambulinkow
Tez coraz czesciej o tym mysle.Z jednej strony nie moge sie doczekac do pelnej sprawnosci i plaskiego brzuszka, nie mowiac o przytulanku z mezem a z drugiej czuje ,ze to bedzie takie dziwne bez brzucha i ruszajacej sie dzidzi w srodku : chyba bedzie nam tego troche brakowalo
wioletta.z
Lipcówka'06 mama Oskara
oj ANECZKO będzie ,ja dziś omało się nie rozpłakałam ze wzruszenia jak poczułam jak wypycha mi stópkę .Mąż jak przychodzi z pracy po nocce ,kładzie się obok i zawsze kładzie ręke i za każdym razem jest strasznie wzruszony
M
megii*
Gość
Basieńko ty jesteś z Bytomia z tego co pamiętam, prawda ? A gdzie będziesz rodzic ? Ja chodzę na szkołę do szpitala w Mikołowie i tam będę rodzic. Na zajęciach w tej szkole przede wszystkim skupiają się właśnie na oddychaniu podczas porodu, uczą trzech technik , po jednej na każdą fazę porodu - bardzo mi się podoba i co najważniejsze 10 zajęć w tej szkole kosztuje tylko 50 zł a jak rodzisz u nich to potem o te 50 zł jest tańszy poród rodzinny.
Ja w wawie bede rodzic na Żelaznej podobno najlepszy warszawski szpital poza tym znieczulenie ejst tam dość tanie bo 500 zł a w innych po 700 , a 500 to i tak wydatek , boję sie tego rozcięcia w kroczu ale chcę rodzic naturalnie także i tak go nie poczuję przy znieczuleniu a później to wiadomo musi się zagoic i tyle...Ogólnie mam nadzieje nie urodzic wczesniej bo sesja może mnie zjeść i jeszcze pójdzie ze stresu...grr...a maluszek juz ejst bardzo duży...czasami mam taka wydzieline z pochwy ze mam wrazenie ze to wody:-)))) Cóż ale kązda z nas jak juz przyjdzie ten ,moment rodzenia będzie parła tak żeby wszystko szło jak trzeba, myslę że właśnie ten moment nas zdeterminuje do tego i nie będzie czasu na myslenie o tym jak boli :-)
Ja jestem zbulwersowana tym ze wy musicie za wszystko osobno placic!!! Porod rodzinny, znieczulenia i inne duperele!!! Przeciez od czego sa kasy chorych!!! Nie dosc ze w sklepach wszystko potrojnie kosztuje dla dzieci to jeszcze robia z ciazy luksus!!! Bo na to wychodzi ze zeby sobie na dziecko pozwolic to trzeba miec gruby worek pieniedzy!!! A przeciez nie na tym zycie polega!!! Niech sie pozniej nie dziwia ze jest maly przyrost naturalny, tak jak tutaj w niemczech!!!
KRECIK tak to juz jest u nas w kraju nic na to nie poradzisz takich mamy wspaniałych politykow tylko do siebie zgarniaja a zeby tak komus dac costy moze za jakies 300 lat cos sie zmieni a tak na razie zyjemy w kraju złodzieji dziwek i kaczych durni MEGI ja bede rodzic na Goduli a na szkołe rodzenia nie chodze bo mam zakaz wychodzenia z domu ewentualnie mały spacerek na 15 min i to jeszcze tiptopami tak ze sama sie musze nauczyc ale tak jak wiola pisała w szpitalu na pewno mi pomoga położne
reklama
M
megii*
Gość
Tak to niestety u nas jest Agatko. Służba zdrowia sama jest chyba nieuleczalnie chora. W moim szpitalu niestety płaci się za wszystko z osobna, zresztą jak chyba w każdym polskim szpitalu. A te polituj się Boże becikowe to tak mała kropla w morzu potrzeb, że chyba nawet tego 1000 zł. nie zauważę. Ale w innych szpitalach na innych oddziałach jest jeszcze gorzej , parę dni temu moja teściowa wyszła ze szpitala onkologicznego gdzie musiała mięć ze sobą wszystko swoje nawet takie rzeczy jak wenflony czy papier toaletowy. A mnie w takich momentach szlag trafia jak mi się przypomni, że dzielę się z państwem moją wypłatą pół na pół a kompletnie nic z tego nie mam, nawet durnego szacunku od urzędników np. w UM.