reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

PORÓD - nasze pytania, wątpliwości, obawy...

o za taką asyste bym ni zapłaciła:-) a tak nawiasem mówiąc na Żelaznej w wawie to znieczulenie 500 rodzinny 1000 opieka połoznej 500 ,pfff to wytarczy mi znieczulenie :-)

reklama
Rany boskie ,to już wolę rodzić normalnie ,przecież musiałabym oddać całą swoją pensjei jeszcze by mi brakło .Czyżbym się robiła sknera ;D ;D

O ja p........ (wstawcie co chcecie bo rozne przeklenstwa cisna mi sie do ust)!!!!! U nas w Gdansku rodzinny kosztue 200zl a polozna 300 o znieczulenie nie pytalam ale matko kochana 1000zl :o :mad: Zdurnieli do reszty
Najsmieszniejsze jest to ,ze wedlug tego co promuje akcja rodzic po ludzku to to wszystko nam sie nalezy za darmo ale wez tu sie kloc przy porodzie to ci jeszcze na zlosc cos zle zrobia ::)

JA SIE NAWET NIE WYPYTUJE CHOLERA DLACZEGO ZAWSZE GŁOWNYM PROBLEMEM JEST KASA???LUDZIE ZROBOLI SIE STRASZNIE PZERNI KAZDY MIŁY GEST W TWOIM KIERUNKU ZARAZ JEST PRZELICZANY NA ZŁOTOWKI A JAK NIE DASZ TO JESTES TRAKTOWANA JAK SMIEC PORAZKA

Ja przy tamtych porodach nie dałam ani grosza i miałam świetną opiekę .I teraz też nie dam,może jestem sknerą ale kurcze dużo rzeczy nam się należy i nie dostajemy tego .Ze mną leżała babka prowadzona przez ordynatora ,jakaś jego sąsiadka i płaciła za wszystko a miała taką samą opiekę jak i my sieroty.Każdy z nas musi wykonać swoją pracę ,jeśli się ją kocha robi się to z sercem a jeśli nie to wiadomo .Jak kończyłam szkołę marzyła mi się szkoła pielęgniarska,zawsze lubiałam pomagać innym ,niestety pociągło mnie w inną stronę .Ale zawsze pomagam gdy ktoś ma jakiś problem a boi się krwi ,podchodzę do tego spokojnie .

Podziwiam wszystkie pielęgniarki za ich pracę i jestem zatym by miały lepsze warunki pracy ale oczywiście za to musi się nasz rząd zabrać bo inaczej wszystkie uciekną za granicę

a właściwie co te połozne tyle biorą ja rozumiem ze za wiele nie zarabiaja ale co zaraz chca druga wypłate za jeden porod? bez przesady...

W Łodzi poród rodzinny kosztuje 500zł znieczulenie 400zł i połozna 400(a tak płaczą że mało zarabiają niech nawet taka połozna ma w miesiącu 3 takie porody a na pewno ma więcej to ładnie sobie dorobi do pensji)

reklama
Ewan i tak powinno być jak powiedziałam mojej gin.ze może bym wzieła położną to zapytała czy nie mam na co pieniedzy wydawac bo położna i tak musi być przy porodzie wiadomo ze moze jest inaczej jak jest tylko przy tobie ale przeciez ona za nas nie urodzi

Do góry