reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

PORÓD - nasze pytania, wątpliwości, obawy...

ała jutro ide kupic pyralgine ja mam taka mała prosbe niestety nie chodziłam do szkoły rodzenia czy mozecie udzielic mi pare wskazowek wiecej na temat tego oddychania sprobuje sie jakos sama do tego przygotowac wielkie dzieki mamuski

reklama
Basienko ja sie uczylam dwoch sposobow, szybkiego oddychania i tego co dziewczyny mowily- przez brzuszek!!!

Kazda kobieta musi sama wiedziec podczas ktorego oddychania jest jej lepiej!!!
To pierwsze: Wciagasz noskiem powietrze tak jak bys miala lekki katar i nie miala chusteczki ale powietrze wypuszczasz buzka! Wtedy widzisz ze podnosi ci sie lekko klatka piersiowa!!! To oddychanie jest szybsze niz to drugie
Drugi sposob: Wdychasz powolutku powietrze noskiem, ale tak ze brzuszek sie unosi a wypuszczasz buzka i brzusio opada!!! Nie za szybko, spokojnie!!!
Pocwicz sobie Basienko moze znajdziesz cos dla siebie!!!

Basieńko ja też nie chodziłam do szkoły rodzenia ,choć na pewno można dowiedzieć się ciekawych rzeczy .Przy porodach są położne które cały czas pilnują oddychania i mówią kiedy masz oddychać szybko a kiedy wolno ,tak samo jeśli chodzi o parcie .

Na wszelki wypadek tez zapamietam jak mam oddychac bo moze sie smyk jeszcze odkreci ;) Boziu co ja bym bez tego forum wiedziala ::) ;D

Wiecie co? Codziennie rano jak sie budzę to sprawdzam czy mam brzuch ;D a potem sobie uświadamiam,że juz niedługo,tak bardzo niedługo moje życie wywróci sie do góry nogami!Ale to jest mega dziwne uczucie...

najdziwniej jest chyba po porodzie...łapiesz się za brzuszek a tam tak pusto...  :)

reklama
Rzeczywiście to dziwne uczucie ,ja jeszcze przez kilka dobrych dni po porodzie głaskałam sobie brzuch ,ma się wtedy ochotę wrócić do tych czasów ciążowych .Ale to jest tylko chwila ,bo przecież maleństwo jest wtedy już przy nas

Do góry