reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

PORÓD - nasze pytania, wątpliwości, obawy...

ja na szczęście będę miała lekarkę, o której słyszałam, że jak matka, i przytuli i opieprzy jak trzeba. Ide do niej 24 lutego, bedzie przy porodzie więc już się mniej boję. Poza tym niewyobrażam sobie, żebym miała być sama bez mego chłopulka. Nawet jeżeli będzie cc to niech będzie za ścianą kiedy będdą ciąć ale przed i zaraz po wiem, że będzie czuwał nade mną a dla mnie to bardzo ważne bo pewnie wtedy wszystko mi będzie "wisieć" i marzyć będę o wyjściu maluszka na świat.

reklama
Ja tylko się obawiam,jak będę znosić ból...Chcialabym być dzielna i nie narobić sobie wstydu...Poza tym jestem taka mała kobietka,która w każdej sytuacji ma pomoc w mężu i boję się żeby się przy nim nie rozkleić,chociaż nie wyobrażam sobie żeby go przy mnie nie było!Po prostu będę musiała wziąć się w garść i tyle.

Wiecie co??? Porodu nie ma sie co bac!!! Ja rodzilam i nie jest to takie straszne. Co prawda rodzilam w 28tc i moj syneczek umarl po 10dniach ale to nie mialo nic wspolnego z porodem!!!
Jedyne co wam powiem to zaopatrzcie sie w podpaski MAXI bo krwwienie po porodzie jest ciut wieksze niz przy normalnym okresie!!! A co do nacinania to robia to tak szybko ze sie czuje tylko jakby szczypniecie!!!
Wiec poki w waszych brzuszkach dzieciatka sie zdrowo rozwijaja to porod nie bedzie taki straszny, a nawet jak poboli to przestanie i to jest taki bol ktory sie szybko zapomina!!!

Ewan,dzięki,super prezentacja!Ja myślę,że jak już nie będę mogła wytrzymać bólu to napewno poproszę o takie znieczulenie.

a ogladacie czasem na TVN Style chyba w poniedzialki o polnocy jest taki film dokumentalny "Narodziny" - widzialam pare odcinkow :) warto.

tak, oglądam czasem i raz widziałam znieczulenie w kręgosłup i babeczkę nic nie bolało tylko pytała czy już wyszło... nic nie bolało ani poród ani zszywanie po tym znieczuleniu

Ten program jest w środy o 23.30:) Całkiem niezły,tylko te mamusie to widać że nie Polki,my nawet w ciązy jesteśmy...zgrabniejsze:)

reklama
Do góry