reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród -nasze oczekiwania i obawy.

reklama
właśnie to najbardziej boli mnie jak sobie myśle o tym że muszę mieć to cholerne cc że malutki będzie mi zabrany i nie będę mieć go przy sobie tak jak po sn:-:)-( przez to ryczeć mi się już chce:-( dlatego zaczęłam myśleć o tym aby zainwestować w jednoosobowy pokój bo nie wyobrażam leżeć z laskami które będą po sn będą mieć i tulić swoje maleństwa a ja nie:-(

Martusia - a nie ma innego szpitala, gdzie po CC nie odbieraja dziecka? Moja znajoma miala CC na zyczenie w styczniu i polozne dbaly oto, by miala jak najwiecej kontaktu z dzieckiem od samego poczatku. Bylam u niej chyba na 3 dzien po porodzie i mowila mi, ze maly byl od poczatku z nia na sali (miala sale-dwojke) a juz na drugi dzien nawet nie wzywala poloznych do pomocy i sama robila (dobrowolnie) wszystko przy dziecku

ja muszę się dowiedzieć jak to wygląda z tym cc w moim szpitalu jak będę u gina bo po tym jak mi oznajmił że kwalifikuję się do cięcia to z nerwów zapomniałam o cokolwiek zapytać:crazy:

Teraz chyba po cc dziecka nie zabierają. Chyba, że matka sobie życzy... A ja coś czuję, że synuś się odwrócił. Bo on jak jest prawidłowo ułożony to go dużo mniej czuję, a jak sobie siedzi na dupce to rozrabia:) A teraz od dwóch dni jakiś taki spokojny:)

pieszczoszko czuje to sa ulge.
Carmella nie pociesze, sluchaj dziewczyn, ja taka panikara jak Ty wiec szukalabym innego szpitala, nie wiem.

U nas w szpitalu po cc zabieraja dziecko:tak:Wczoraj widzialam jak wiezli kobiete po cieciu i mowily ze dziecko dopiero jutro dadza:tak:
Ja sie kiepsko czulam bez malej po cc ale jak sama nie moglam sie ruszac i jeszcze dzieckiem sie zajmowac:eek:Na chwile plozna mi przywiozla mala:tak:

U nas w szpitalu po cc zabieraja dziecko:tak:Wczoraj widzialam jak wiezli kobiete po cieciu i mowily ze dziecko dopiero jutro dadza:tak:

Trochę to smutne.. bo jednak ta kobieta mimo że powinna odpoczywać po cesarce, ale jednak nie wiele odpocznie bo będzie myśleć o dziecku i się koło zamyka...
W ZG cesarka jest teraz przeprowadzana przy pełnej świadomości kobiety, więc zaraz po wyciągnięciu widzi dziecko i już do 2h po ma przystawiane je do piersi. Przy znieczuleniu ogólnym robi się tylko w niektórych przypadkach i wtedy dziecko dostaje się po dłuższym czasie, ale też nie dłużej niż 6h

reklama
Słuchajcie mam głupie pytanie:D googlowałam i nie mogę znalezc -.- czy mogłabym np rodzić w niemczech? np w guben? mam stosunkowo blisko, ale co z ubezpieczeniem itp?

Do góry