reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród -nasze oczekiwania i obawy.

reklama
właśnie to najbardziej boli mnie jak sobie myśle o tym że muszę mieć to cholerne cc że malutki będzie mi zabrany i nie będę mieć go przy sobie tak jak po sn:-:)-( przez to ryczeć mi się już chce:-( dlatego zaczęłam myśleć o tym aby zainwestować w jednoosobowy pokój bo nie wyobrażam leżeć z laskami które będą po sn będą mieć i tulić swoje maleństwa a ja nie:-(

Martusia - a nie ma innego szpitala, gdzie po CC nie odbieraja dziecka? Moja znajoma miala CC na zyczenie w styczniu i polozne dbaly oto, by miala jak najwiecej kontaktu z dzieckiem od samego poczatku. Bylam u niej chyba na 3 dzien po porodzie i mowila mi, ze maly byl od poczatku z nia na sali (miala sale-dwojke) a juz na drugi dzien nawet nie wzywala poloznych do pomocy i sama robila (dobrowolnie) wszystko przy dziecku

ja muszę się dowiedzieć jak to wygląda z tym cc w moim szpitalu jak będę u gina bo po tym jak mi oznajmił że kwalifikuję się do cięcia to z nerwów zapomniałam o cokolwiek zapytać:crazy:

Teraz chyba po cc dziecka nie zabierają. Chyba, że matka sobie życzy... A ja coś czuję, że synuś się odwrócił. Bo on jak jest prawidłowo ułożony to go dużo mniej czuję, a jak sobie siedzi na dupce to rozrabia:) A teraz od dwóch dni jakiś taki spokojny:)

pieszczoszko czuje to sa ulge.
Carmella nie pociesze, sluchaj dziewczyn, ja taka panikara jak Ty wiec szukalabym innego szpitala, nie wiem.

U nas w szpitalu po cc zabieraja dziecko:tak:Wczoraj widzialam jak wiezli kobiete po cieciu i mowily ze dziecko dopiero jutro dadza:tak:
Ja sie kiepsko czulam bez malej po cc ale jak sama nie moglam sie ruszac i jeszcze dzieckiem sie zajmowac:eek:Na chwile plozna mi przywiozla mala:tak:

U nas w szpitalu po cc zabieraja dziecko:tak:Wczoraj widzialam jak wiezli kobiete po cieciu i mowily ze dziecko dopiero jutro dadza:tak:

Trochę to smutne.. bo jednak ta kobieta mimo że powinna odpoczywać po cesarce, ale jednak nie wiele odpocznie bo będzie myśleć o dziecku i się koło zamyka...
W ZG cesarka jest teraz przeprowadzana przy pełnej świadomości kobiety, więc zaraz po wyciągnięciu widzi dziecko i już do 2h po ma przystawiane je do piersi. Przy znieczuleniu ogólnym robi się tylko w niektórych przypadkach i wtedy dziecko dostaje się po dłuższym czasie, ale też nie dłużej niż 6h

reklama
Słuchajcie mam głupie pytanie:D googlowałam i nie mogę znalezc -.- czy mogłabym np rodzić w niemczech? np w guben? mam stosunkowo blisko, ale co z ubezpieczeniem itp?

Do góry